KONCERT NA HIPODROMU

Sada je potvrđeno: Ed Sheeran stiže u Hrvatsku!

Ulaznice za veliki koncertni spektakl bit će u prodaji od 26. listopada u 10 sati na stranici Eventima

Ed Sheeran

 Daniel Deslover/Zuma Press/Profimedia/Daniel Deslover/zuma Press/profimedia

Slavni glazbenik Ed Sheeran stiže po prvi put u Hrvatsku! Njegova rekordna ‘+ - = ÷ x’ Mathematics turneja stiže u Aziju i Europu, a u Hrvatskoj će nastupiti 10. kolovoza 2024. godine.

Ulaznice za veliki koncertni spektakl bit će u prodaji od 26. listopada u 10 sati na stranici Eventima.

„Dolazak Eda Sheerana u Zagreb sljedeće ljeto rezultat je uspješne suradnje Grada Zagreba i njegovog tima. Drago nam je što ćemo građanima moći priuštiti vrhunski spektakl u kojem vjerujem da će uživati", rekla je Emina Višnić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.

„Za početak, unaprijed bih se zahvalio gradu Zagrebu i timu na Hipodromu radi izvrsne suradnje. Iznimno me veseli što smo uspjeli dovesti veliki open air show ovakve međunarodne zvijezde u Zagreb. Kao vodeća tvrtka na austrijskom tržištu s iznimnim portfoliom, nadam se da će ovaj projekt biti početna točka za buduće sjajne projekte u Zagrebu i Hrvatskoj", rekao je Ewald Tatar, promotor/Barracuda Music.

Vijest dolazi u vrućem trenutku Sheeranove turneje koja ruši sve rekorde po Sjevernoj Americi. Tamo je višestrukim nastupima postavio rekorde uključujući SoFi stadion u Los Angelesu te MetLife stadion u New Jerseyu. Na potonjem je okupio najveći broj posjetitelja ikada na jednom koncertu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samo ove godine Sheeran je izdao dva albuma: ‘-ʼ (Subtract) i Autumn Variations, i oba su dospjela na prvo mjesto diljem svijeta. Izdani su, uz sve pohvale kritike, u svibnju i rujnu, a na oba LP-a Sheeran je surađivao s Aaronom Dessnerom iz The Nationala.

Inače, njegova pjesma ‘Shape of You‘ u prošlom je desetljeću preslušana 2,4 milijarde puta na Spotifyju te je definitivno njegov najveći hit do sada. Međutim, upravo mu je ta pjesma donijela i tužbu za plagiranje. Tužio ga je britanski glazbenik Sami Chokri zbog kršenja autorskih prava. Chokri ga je optužio da je ukrao dio njegove pjesme ‘Oh Why‘ iz 2015., no Sheeran je to od samih početaka negirao. Sud je 2022. odlučio da ipak nije odgovoran za ovakve optužbe.

Tko je Ed Sheeran?

Sheeran je na glazbenoj sceni od 2011., kada je objavio EP No. 5 Collaborations Project. Odmah je zapeo za oko velikim zvijezdama poput Eltona Johna. Prvi album + objavio je u rujnu 2011. te je odmah postigao velik uspjeh. Samo godinu dana kasnije osvojio je Brit Award za najboljeg britanskog muškog solo umjetnika. Tada se pokrenula i njegova međunarodna karijera pa je počeo skladati za druge zvijezde, poput Taylor Swift i sada već bivšeg boy benda One Direction. Većinu 2013. proveo je otvarajući koncerte Taylor Swift na njezinoj turneji.

Do sada je objavio pet albuma, a to su redom: + (2011.), x (2014.), ÷ (2017.), = (2021.) i - (2023.).

Što se tiče njegova privatnog života, u sretnom je braku s Cherry Seaborn od 2019. te imaju dvije kćeri - Lyru i Jupiter. Prohodali su 2015., a upravo je supruzi posvetio mnoge od svojih najljepših pjesama, uključujući velike hitove ‘Shape of You‘ i ‘Perfect‘. Početkom ove godine Sheeran je otkrio da je njegovoj supruzi dijagnosticiran tumor tijekom trudnoće, koji se nije smio liječiti sve do poroda. Priznao je da mu je pisanje pjesama svojevrsna terapija te na taj način lakše shvaća svoje osjećaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:02