PRIČE SA SETA

Redatelj o radu s Bradom Pittom: ‘Nepredvidljiv je i eksplozivan, svi smo to osjetili. Vikao je, psovao i bacao stolac‘

Naime, postao bi nervozan kad god bi trebao snimiti scenu koja zahtijeva od njega da pokaže duboke emocije
 Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Brad Pitt optužen je za "nepredvidljivo" ponašanje na setu svog vestern filma "Legends of the Fall" (‘Legenda o jeseni‘) iz 1994., redatelja Eda Zwicka.

U izvatku svojih novih memoara "Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood‘, 71-godišnji Zwick je govorio o svojem nestabilnom odnosu s holivudskom ikonom.

Prema izvatku koji je objavio Vanity Fair, redatelj je napisao da Pitt "može biti nemiran i nepredvidljiv", te da bi "postao nervozan kad god bi trebao snimiti scenu koja zahtijeva od njega da pokaže duboke emocije".

image

Brad Pitt u ‘Legends of the Fall‘ 1994. godine

Dimension Films Collection/Everett/Profimedia/Dimension Films Collection/everett/profimedia

- Ne znam tko je prvi vikao, tko je psovao ili tko je prvi bacio stolac. Ja, možda? Kad smo podigli pogled, filmska ekipa je nestala. To nije bio zadnji put da se to dogodilo - stoji u knjizi.

Pittov glasnogovornik odbio je komentirati te tvrdnje kada ga je Daily Mail kontaktirao u utorak.

Naime, Pitt je dobio ulogu Tristana Ludlowa nakon što je Tom Cruise odustao, iako je njegov agent navodno nazvao Zwicka nakon što je na prvom sastanku povodom snimanja filma ustanovljeno da "Brad želi odustati."

image

Ed Zwick

Joe Sutter, Pacificcoastnews/Pacific Coast News/Profimedia/Joe Sutter, Pacificcoastnews/pacific Coast News/profimedia

Producent Marshall Herskovitz na kraju ga je uvjerio da ostane.

"Bila je to prva naznaka nekih dubljih izvora emocija kod Brada. U početku se činio ležernim, ali znao je biti promjenjivog ponašanja kad je razdragan, što sam više puta primijetio kad smo počeli snimati i kad smo shvatili kako jedan i drugi funkcioniramo", napisao je Zwick.

"Ponekad, bez obzira na to koliko ste iskusni ili osjetljivi kao redatelj, stvari jednostavno ne funkcioniraju. Tako su se i njegove ideje o Tristanu razlikovale od mojih", dodao je.

"Brad je odrastao okružen muškarcima koji su svoje emocije držali pod kontrolom. Vjerovao sam da je poanta ‘Legende o jeseni‘ da je čovjekov život zapravo zbroj njegovih žalosti... Ipak, što sam više tjerao Brada da se ogoli, on se tome više opirao. Pa sam ga nastavio gurati, a on mi je uzvraćao", ispričao je.

Prisjetio se slučaja kada je dao Pittu upute pred filmskom ekipom, što je nazvao "glupom, sramotnom provokacijom". Tada mu je, kako tvrdi redatelj, rekao neka "odstupi".

image

Brad Pitt u ‘Legends of the Fall‘ 1994. godine

Tristar Pictures - Album/Album/Profimedia/Tristar Pictures - Album/album/profimedia

"Osjećao sam se tvrdoglavo uporan i nisam namjeravao popustiti. Bio sam ljutit na Brada jer mi nije vjerovao da mogu utjecati na njegovu izvedbu, a smetala me i njegova nevoljkost koju je pokazao nakon prvog sastanka vezanog uz snimanje", stoji u memoarima.

Prema Zwicku, Brad se "nije namjeravao predati bez borbe".

"U njegovu obranu, tjerao sam ga da učini nešto za što je smatrao da je pogrešno za lika, ili da ispadne nešto previše emotivno nego što je želio da izgleda na ekranu", priznao je redatelj. Zatim je detaljno opisao trenutak u kojem su navodno vikali, psovali i gađali se stolcima.

"Naposljetku se filmska ekipa navikla na naše nesuglasice te bi otišli i pustili nas da sami rješavamo stvar", objasnio je. Zwick je rekao da bi se vrlo lako razljutili, no kasnije bi se još lakše pomirili. Redatelj je opisao Brada kao "iskrenu i direktnu osobu s kojom je zabavno provoditi vrijeme", a ističe i kako je "predan".

Kad je film bio dovršen i Zwick je s glumcem podijelio završnu verziju, napisao je da Pitt "nije bio zadovoljan i da je osjećao da je podcijenio ludilo njegova lika".

Zwick tvrdi da je izrezao samo jedan kadar Tristana, onaj u kojem pati od groznice, ali tvrdi da je "to bio kadar koji je jako volio".

Redatelj je zatim u šali dodao da je Pitt "također bio nesretan kad ga je People proglasio ‘najseksi muškarcem godine‘, nešto za što ne preuzima ni zasluge ni krivnju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:31