BRESKVICA NA UDARU

Popularna srpska pjevačica na meti kritika zbog pjesme kojom želi na Eurosong: ‘Ta zadnja rečenica...‘

Isto tako, tvrde pratitelji, pojam ‘orlovog gnijezda‘ direktno upućuje na ime najpoznatijeg Hitlerovog ljetnikovca

Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica

 Screenshot/instagram/

- Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: ‘Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo‘ - glase stihovi najnovije pjesme Anđele Ignjatović, poznatije kao Breskvica, koja je odmah naišla na velik broj kritika.

Naime, tekst pjesme "Gnezdo orlovo", s kojom će nastupiti na srpskom izboru pjesme za Eurosong, podsjetio je neke slušatelje na scenarij vraćanja Kosova Srbiji.

- Posljednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti objašnjava namjeru pjesme. To znači da će Albanci ‘nestati‘ s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijem. To znači legitimiziranje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu - napisao je jedan komentator na X-u, dok su drugi istaknuli kako pojam "orlovog gnijezda" direktno upućuje na ime najpoznatijeg Hitlerovog ljetnikovca.

Iako se popularna Breskvica nije oglasila povodom ovih optužbi na svoju pjesmu na ovogodišnjoj Beoviziji, prije nekoliko dana je na Instagramu napisala: "Volite se, imajte poštovanja prema drugima, budite ljudi. Budite ponosni na to što ste iz zemlje iz koje ste i trudite se da je svima predstavite onako kako dolikuje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:44