poduzetni piksi

Obiteljska drama Luke Dončića dobila novi zaokret: Za sve je kriv bivši frajer njegove majke?

Mediji u regiji pišu o trećem igraču, slovenskom biznismenu za kojeg se tvrdi da ima i udjel u tvrtki LD77 koja Dončićevo ime plasira u Europu

Luka Dončić i njegova majka

 Afp, Neja Markičević/Cropix/

I dok je Luka Dončić s reprezentacijom Slovenije uspješno stigao do četvrtfinala Eurobasketa, za što mnogi upravo njemu pripisuju najveće zasluge, drama oko spora s njegovom majkom Mirjam Poterbin, bivšom kozmetičarkom i manekenkom se ne smiruje. O tužbi 23-godišnjeg igrača Dallas Mavericksa koji je podnio zahtjev Uredu za patente i pečate u SAD-u u kojem traži da se poništi registracija zaštitnog znaka Luka Dončić 7, jer želi nadalje kontrolirati vlastiti brand, a njegova sadašnja vlasnica - majka se tome protivi, bruji cijeli svijet, a posebno regija i naravno Slovenija.

Priča se sada usmjerila na bivšeg partnera Mirjane Poterbin, Borisa Požega. On je kako poslovni čovjek iz Ljubljane koji se bavi prodajom nekretnina i ugostiteljstvom. U košarkaškim krugovima poznat je i kao Piksi. Kako javlja portal Necenzurirano, Dončićeva majka je tijekom ljubavne veze s Požegom na njega prenijela upravljanje svim slovenskim tvrtkama koje isključivo plasiraju brend zvijezde NBA lige.

Požeg je, kako tvrde i 40-postotni vlasnik tvrtke LD77 koja Dončićevo ime plasira u Europu. Postao je to prošlog listopada, samo nekoliko mjeseca nakon košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je slovenska reprezentacija predvođena Dončićem osvojila četvrto mjesto. Nakon završetka ljubavne priče, između Poterbin i Požega, piše slovenski Žurnal24.si, očito su krenule obiteljske razmirice i uvijek neugodna podjela imovine.

Što se zbiva u Dončićevoj obitelj otkrio je američki novinar Marc Stein koji je otkrio da je Dončić u utorak podnio zahtjev američkom Uredu za patente i žigove kojim traži poništenje registracije žiga Luka Dončić 7 koji je trenutno u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin. Najbolji slovenski košarkaš želio je naime, registrirati robnu marku Luka Dončić u SAD-u, no to nije mogao zbog već postojećeg žiga Luka Dončić 7 koji je registirala 2018. godine njegova majka u Dončićevu suglasnost.

Kako pišu slovenski mediji, prvo su svi pomislili da je to isključivo svađa između Dončića i njegove majke, no čini se da je za sportašev zahtjev ipak kriv treći igrač - Boris Požeg.

Ovaj slovenski poduzetnik, koji je bio suvlasnik kultnog hotela Belcijan, koji je u međuvremenu prestao sa radom pored poslova sa nekretninama, bavi i prodajom sladoleda te brojnim drugim djelatnostima, a svojevremeno je bio i vozač rallyja.

Srpski mediji pak ističu kako se protiv Požega - Piksija, srpskog državljanina Nikole Bogojevića i Makedonca Pece Balalovskog vodi u Sloveniji istraga zbog sumnje u tri velike krađe. Šteta je kojom je ovaj trojac navodno oštetio Matjaža Ožbolta procijenjena na više od 45 tisuća eura. Tužiteljstvo ih tereti za krađu dva osobna vozila i skutera koje je Mirjam Poterbin poklonila Dončiću. Požeg je u kolovozu demantirao te optužbe.

U međuvremenu se oglasila i Dončićeva majka izjavivši za slovenski N1 kako će uvijek štititi svog sina, te kako sve što je napisano u medijima "dolazi od ljudi koji su Luku okruživali posljednje dvije godine i žele potpunu kontrolu nad njegovim životom i karijerom". Slovenski mediji sada nagađaju kako odnos majke i sina nije loš, nakon što je Poterbin na svom Instagramu jučer objavila fotografiju s utakmice Slovenije i Belgije na kojoj pozira s leđa sa svojom majkom, Lukinom bakom, a njih dvije odjevene su u dres na kojima piše "mami" i "babi". Pored te fotografije, Poterbin je napisala "hvala za poklon" pa se sada nagađa da bi mogao biti u pitanju Lukin dar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:44