NE PREDAJE SE

Neuništiva Jane Fonda (85): Unatoč teškom obliku raka, u pauzama od kemoterapije snimila - tri filma!

Lani je glumici dijagnosticiran Ne-hodgkinov limfom, rak krvi, i trenutno je u remisiji. Posljednju kemoterapiju primila je sredinom studenog
 David Crotty/Getty Images Via Afp

Da je i u 85. godini života doslovno neuništiva i nezaustavljiva slavna američka glumica, politička aktivistica, spisateljica, bivši model i guru fitnessa Jane Fonda potvrdila je i u nedavnom intervjuu za The Hollywood Reporter u kojem je otkrila kako se prošle godine borila s karcinomom. No, unatoč kemoterapijama i poodmakloj dobi, ova je iznimna glumica snimila čak tri filma. Naime, lani je Fondi dijagnosticiran Ne-hodgkinov limfom, rak krvi, i trenutno je u remisiji, s time da je posljednju kemoterapiju primila sredinom studenog. Za zaljubljenicu u tjelovježbu koja još uvijek redovito vježba s trenerom, to je značilo neke životne prilagodbe, poput korištenja dizala u svom domu iako je oduvijek bila tip osobe koja bira stepenice.

"Stvarno me jako pogodilo. Ponekad bi jednostavno potpuno nestalo energije. Inače, mogu držati sklek i po nekoliko minuta. Kad sam bila na kemoterapiji, nakon 30 sekundi bih se srušila", ispričala je Fonda u razgovoru prisjećajući se tog prilično teškog razdoblja.

Međutim, tom umoru u njezinom profesionalnom životu nema ni traga. Dapače, zaposlenija je od većine upola mlađih glumaca, igra u tri filma koji izlaze u sljedeća četiri mjeseca. Naime, njezina je velika želja da starije žene na ekranu dobiju moćnije i zanimljivije uloge i budu više zastupljene nego u rolama koje njezina kolegica Lily Tomlin naziva "trenirka ponude".od što je potvrda njezine želje da starije žene na ekranu prikaže kao nešto više od puke udarne točke, u ulogama zanimljivijim od onih koje imaju njezine Grace i Frankie kolegica i česta suradnica Lily Tomlin zove, "ponude trenirki".

"Ona želi prikazati žene određene dobi na ljudskiji način", objašnjava Tomlin.

Kako bilo, Fondin prvi novi film je "80 for Brady", Paramountova sportska komedija koja u američka kina stiže 3. veljače i u kojem Jane i Tomlin glume uz Sally Field i Ritu Moreno 80-godišnje navijačice koje pokušavaju doći na Super Bowl. Drugi film u nizu je "Moving On", indie drama s elementima komedije koja počinje s prikazivanjem sredinom ožujka i u kojem je Fonda opet s Tomlin udružila snage protiv udovca njihove nedavno preminule prijateljice. Sredinom svibnja pak dolazi film "Book Club: The Next Chapter", nastavak bijelim vinom natopljene komedije iz 2018., u kojem uz Fondu glume Diane Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen.

"Čak ni na vrhuncu karijere, kad god da je to bilo, vjerojatno tijekom 1970-ih, nikad nisam snimila tri filma u jednoj godini. Zato se osjećam prilično sretno", naglasila je Fonda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:10