PROJEKT PRIMROSE

Na tržištu se pojavila digitalna haljina koja mijenja svoj dizajn pritiskom na gumb i pokretom: ‘Moda ne mora biti statična‘

Haljinu je na predstavljanju tvrtke Adobe Max nosila znanstvenica Christine Dierk koja ju je sašila

Interaktivna haljina mijenja svoj izgled pritiskom gumba

 Adobe/Ferrari/Profimedia/

„Predstavljam vam projekt „Primrose“ – digitalnu haljinu koja oživljava tkaninu“, rekla je znanstvenica Christine Dierk koja je sklopila ovu haljinu i kreirala je u suradnji sa svojim timom. Dierk je nosila ovu visokotehnološku haljinu kada je zakoračila na pozornicu za godišnje predstavljanje tvrtke Adobe Max.

image

Interaktivna haljina

Adobe/Ferrari/Profimedia/Adobe/ferrari/profimedia

„Za razliku od tradicionalne odjeće koja je statična, Primrose mi dopušta da osvježim svoj izgled u trenutku“, rekla je Dierk i dok je pritiskala gumbe, haljina je mijenjala uzorke na opće oduševljenje okupljenih. Osim što haljina može mijenjati svoj uzorak pritiskom na gumb, reagira i na pokret.

Interaktivna haljina napravljena je od stotina fleksibilnih zaslona koji mogu mijenjati svoje uzorke i animacije u stvarnom vremenu, a produkt je tvrtke za fotografski program Adobe.

„Projekt Primrose je platno za kreativnost, a mogućnosti su neograničene. Moda ne mora biti statična, može biti dinamična i čak interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti gdje će biti više načina na koje se ljudi mogu izraziti“, zaključila je predstavljanje haljine znanstvenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:33