POTRAGA ZA NAYOM

Luka Šulić šokiran viješću iz Amerike: ‘Nekako postoji tračak nade, još uvijek se nadam...‘

Američka glumica Naya Rivera, poznata po ulozi Santane Lopez u seriji "Glee", nestala je u srijedu navečer na jezeru Piru u Kaliforniji
2Cellos i Naya Rivera

Američka glumica Naya Rivera, poznata po ulozi Santane Lopez u popularnoj seriji "Glee", nestala je u srijedu navečer na jezeru Piru u Kaliforniji. Nakon jednodnevne potrage policija pretpostavlja da se Rivera utopila.

Nakon što je njezin četverogodišnji sin Josey pronađen sam i uplašen na iznajmljenom brodu koji je plutao na jezeru, policija, hitna pomoć i druge službe odmah su započele potragu za 33-godišnjakinjom, javljaju američki mediji.

Hrvatska publika sjeća se da je Rivera 2012. godine s hrvatskim dvojcem 2Cellos snimila obradu pjesme "Supermassive Black Hole" grupe Muse, a slavnim violončelistima ostala je u pamćenju kao velika profesionalka. Luka Šulić, 32-godišnji hrvatsko-slovenski violončelist, potresen je vijestima iz SAD-a.

- Pročitao sam tu vijest i baš me rastužila i šokirala. Posebice zbog okolnosti u kojima se dogodio nestanak. Malo dijete od četiri godine samo na jezeru, ne mogu to ni zamisliti. Ali nekako postoji još uvijek tračak nade, nadam se da će Nayu pronaći živu - rekao je Šulić, šokiran cijelom situacijom.

- Imao sam priliku čak dva puta surađivati s Nayom. Prvi put 2012. godine, kada smo Stjepan i ja u jednoj epizodi serije 'Glee', posvećenoj velikom Michaelu Jacksonu, svirali smo našu obradu pjesme 'Smooth Criminal'. U seriji su kopirali naš spot, koristeći razbacane stolce po sceni. To je bilo u našim počecima i gostovanje u 'Gleeju' nam je donijelo veliki broj obožavatelja jer je tada cijela Amerika pratila tu seriju. Bila je nevjerojatno popularna. Sjećam se i samog snimanja, koje je trajalo 12 sati, klasika za Hollywood. Stjepan i ja smo padali s nogu od umora - prisjetio se Šulić.

2Cellos su tim nastupom postali prvi gostujući instrumentalisti u povijesti ovog popularnog serijala, ako ne i jedini, ističe violončelist.

- Drugi put smo mi pozvali Nayu da bude gošća na našem drugom albumu. Suradnja je bila vrlo profesionalna. Naya je bila vedra, nasmijana i pozitivna, ali kao i sve velike holivudske zvijezde imala je taj jedan odmak. Ako se ne varam, snimali smo tu obradu kada je ona bila pred kraj sa serijom i tada se još nadala ostvariti kao pjevačica, pa joj je naša suradnja bila dobar početni korak u samostalnoj karijeri za kojom je ciljala. Poslije toga nismo imali više kontakata - priznaje slavni violončelist.

Prema informacijama Ureda šerifa okruga Ventura, Rivera je brod iznajmila oko 13 sati, a posada broda koji je bio u prolazu pronašla je njezinog sina, samog u zaštitnom prsluku, tri sata poslije. Rivera nije nosila svoj zaštitni prsluk jer je on pronađen na brodu, stoga su pojačane sumnje o utapanju.

Izletnici su odmah prijavili mogući nestanak te je počela ekstenzivna potraga za glumicom. Za njom su tragali helikopteri, dronovi i ronilački timovi, no mrak se spustio, a potraga nije polučila rezultate. Stoga su sve službe najavile nastavak potrage ujutro.

Kod četverogodišnjeg Joseyja nisu ustanovljene nikakve ozljede, a istražiteljima je rekao da su on i njegova majka išli plivati, ali da se ona nikada nije vratila na brod. Joseyjev otac je glumac Ryan Dorsey, s kojim je Rivera bila u braku od 2014. do 2018. godine.

Rivera je bila posvećena glumi i svom sinu. U utorak je na Twitteru objavila fotografiju sebe i sina zagrljenih uz natpis "samo nas dvoje". Nadležne službe sada su dječaka dale u skrb drugim članovima obitelji.

Rivera je svoju najzapaženiju ulogu ostvarila u televizijskoj seriji "Glee", gdje je glumila u svih šest sezona, a posljednja joj je bila uloga Collette Jones u YouTube seriji "Step Up: High Water", spin-offu poznate "Step Up" franšize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:28