POSTAJE PRINCEZA

Ljepotica hrvatskih korijena osvojila zgodnog i bogatog brunejskog princa, evo njihove priče

Vjenčana raskošna ceremonija princa Abdula Mateena i Anishe Rosnah trajat će devet dana

Princ Abdul Mateen 

 Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Mnoštvo djevojčica sanja da će jednog dana postati princeze, a rijetkima se to i ostvari. Tu sreću imala je ljepotica hrvatskih korijena Anisha Isa Kalebić.

Brunejski princ Abdul Mateen godinama je jedan od najpoželjnijih neženja Azije, a njegovo srce je ukrala Anisha. Zaruke su pale u studenom prošle godine.

Sada su zajedno pozirali u elegantnom izdanju i u opisu fotografije na Instagramu čestitali novu godinu.

„Sve najbolje vam želimo u 2024“, napisao je princ. Na fotografiji se posebno ističe Anishin blistavi zaručnički prsten.

Raskošno vjenčanje

Vjenčanje se očekuje ovog mjeseca. Predviđena je raskošna ceremonija od devet dana koja će početi 7. siječnja. Uključivat će kraljevsku ceremoniju puderiranja, islamsku ceremoniju u džamiji Omar Ali Saifuddien i kraljevsku paradu oko glavnog grada Bandar Seri Begawana.

Oboje vole sport

Anisha se povukla s društvenih mreža otkako se zaručila za princa. Inače, o njoj ne zna se mnogo, ali je poznato da dolazi iz ugledne brunejske obitelji koja ima hrvatske korijene. Njezin djed Pehin Datuk Haji bio je dugo godina savjetnik brunejskog sultana i suosnovao je uspješnu zrakoplovnu kompaniju.

Anisha je studirala na prestižnom sveučilištu u Bathu u Velikoj Britaniji, pa potom otvorila svoju turističku agenciju i osnovala svoj modni brend Slik Collective.

Navodno je nju i princa zbližila ljubav prema sportu, a princ je i dugogodišnji prijatelj Anishina brata Daniala Deena Isa-Kalebića.

Kao i odabranica, princ je studirao u Velikoj Britaniji. Stekao je diplomu iz međunarodne politike na King‘s Collegeu u Londonu. Ima čin bojnika i pilot je helikoptera u Kraljevskom zrakoplovstvu Bruneja. Bavi se skijanjem, padobranstvom, ronjenjem na dah i golfom, a profesionalno igra polo te je čak predstavljao svoju zemlju u tom sportu na Igrama jugoistočne Azije 2017. i 2019.

Osim sporta, princ voli životinje i jedan od hobija mu je skupljanje divljih životinja. Za nasljedstvo trona kontroverznog sultana Hassanala Bolkiaha peti je po redu i njegovo je deseto dijete. Iako njegova odabranica nema više društvene mreže, on je vrlo popularan na Instagramu gdje ga prati čak 2,4 milijuna ljudi.

image

Princ Abdul Mateen

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Na vjenčanju i Hrvati

Na vjenčanju se očekuje nevjerojanih 4000 uzvanika među kojima će biti i gosti iz Hrvatske, a špekulira se da na svadbu stižu i princ William i Kate Middleton, saznala je Slobodna Dalmacija koja je dospjela doći i do pozivnice za vjenčanje, jednog dijela programa i dress codea za dvije glavne večeri koje će biti 14. i 15. siječnja. Muškarci se prve večeri moraju pojaviti u tamnom, a druge u crnom odijelu, dok će dame biti u dugim crnim, odnosno bijelim haljinama.

„Rečeno nam je da haljine moraju biti decentne i zatvorene, nikako ne smiju biti prozirne da nam se ne vidi koža“, kazala je za Slobodnu jedna od uzvanica iz Hrvatske koja će prisustvovati velikom slavlju.

Inače, princ od Bruneja čiji je otac najbogatiji svjetski sultan (bogatstvo mu doseže 28 milijardi dolara) ženi Hrvaticu. Naime, Anishin otac je Ivica Kalebić, rođen u Zagrebu, otac mu je sa Šolte, a majka s Čiova. Ivica je kao 17-godišnjak iz Splita otišao za Čehinjom u London, no ljubav nije potrajala. U Engleskoj je upoznao Brunejku Meriem, kći sultanove desne ruke i bivšeg brunejskog ministra vanjskih poslova Pehina Datuka Ise. S njom je dobio više djece, među kojima i kćer Anishu.

Mladi par u vezi je već pet godina, a znaju se od djetinjstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:11