Pisac i nogometaš

‘Kralj krimića‘ Jo Nesbo prije susreta s čitateljima u Zagrebu pucao na gol u Maksimiru

Najpoznatiji autor krimića i veliki fan nogometa posjetio je Dinamov stadion gdje je dobio dres Modrih

Pisac Jo Nesbo u Maksimiru

 Izdavačka kuća Fokus

Jo Nesbo, najuspješniji živući pisac kriminalističkih romana uživa u Hrvatskoj. U četvrtak se penjao na stijene u Omišu i družio s pripadnicima HGSS-a, a navečer u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu s više od 500 fanova razgovarao o svojem radu, likovima ali i o jednoj njemu jako bitnoj temi - nogometu. I sam je u mladosti igrao nogomet, no zbog ozljede je morao odustati od karijere u tom sportu.

image

Jo Nesbo

Ante Cizmic/Cropix

Po dolasku u Zagreb, pak, prije susreta s čitateljima u NSK, gdje se opet očekuje više od 500 posjetitelja, omiljeni je pisac posjetio stadion u Maksimiru. Želio je vidjeti gdje igra Dinamo, upiti malo atmosfere, a iz kluba su mu poklonili dres i suvenire. Dobio je i priliku ispucati loptu.

image

Pisac Jo Nesbo u Maksimiru

Izdavačka kuća Fokus
image

Pisac Jo Nesbo u Maksimiru

Izdavačka kuća Fokus

Za ovog Norvežanina svi koji su se s njim susreli tijekom ovog njegova posjeta Hrvatskoj, gdje je stigao u organizaciji svojeg izdavača Fokusa, kažu da je jednostavan, slavom neopterećen i sjajan sugovornik. A on je više je puta naglasio kako je veliki fan hrvatske nogometne reprezentacije.

- Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji navijao sam Brazil i vas, ali ste vi bolje prošli i bili moji favoriti do samog kraja. Naša Norveška nije tako uspješna kao i vi, često se znaju pravdati da su mali, ali im uvijek kažem da se ugledaju na Hrvatsku koja ima samo četiri milijuna stanovnika - rekao je pisac, koji od naših igrača posebno cijeni Luku Modrića i Marka Livaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:44