EUROSONG 2024.

Konstrakta: ‘Pitali su me jesam li svjesna koliko smo Baby Lasagna i ja slični. Nismo, on se dere, ja šapućem‘

Glazbenica koja je 2022. godine predstavljala Srbiju na Eurosongu kaže da Hrvatska ima velike šanse za pobjedu

Konstrakta.

 Livio Andrijić

Pitali su me mnogi ljudi jesam li svjesna koliko smo Baby Lasagna i ja slični. Iskreno, nisam, jer mislim da njegujemo sasvim drugačiji stil: dok se on baca po sceni i dere, ja nepomično sjedim na mjestu i šapućem. Ali, ok, možda smo nekome slični jer i Baby Lasagna i ja imamo taj neki svoj osebujni stil, furamo svoj stil i nismo skloni kompromisima - kaže Konstrakta koja je noćas pjevala na koncertu u Euro clubu u Malmou na kojem su osim nje nastupile i Bojana Stamenov (pjevačica koja je Srbiju zastupala na Eurosongu 2015. godine sa skladbom ‘Beauty never lies‘), Sanja Vučić (koja je kao članica grupe Hurricane za Srbiju nastupala 2021. s pjesmom ‘Locc loco‘, dok je 2016. na Eurosongu pjevala ‘Shelter‘), te naša Tatiana Cameron Tajči, koja se na koncertu pojavila u lila haljinici, istoj onoj što ju je nosila 1990. godine dok je na Eurosongu u Zagrebu pjevala ‘Hajde da ludujemo‘.

Premda su se brojni eurovizijski fanovi nadali da će se na partyju ukazati i favorit Eurosonga Baby Lasagna, to se ipak nije dogodilo.

- Čovjek se vjerojatno želio malo odmoriti od svega. Koliko god on bio miran, ipak je to bio veliki stres i normalno je da se sada želi malo odmoriti od svega i što bolje se pripremiti za subotnji nastup u finalu - kaže Konstrakta kojoj je, ističe, baš drago što su sinoć u veliko finale Eurosonga prošle i Hrvatska i Srbija i Slovenija.

image

Konstrakta.

Livio Andrijić/

- Što mislim, kakve su šanse za pobjedu Hrvatske? Velike - smatra glazbenica koja je upoznala Baby Lasagnu. Je li mu tom prilikom što savjetovala?

- Kazala sam mu da reducira ‘druženje‘ s medijima i da ostane svoj - govori ‘umjetnica koja mora biti zdrava‘, a koja se ove godine na srpskom izboru za Eurosong, Pesmi za Evroviziju, natjecala sa skladbom ‘Novo, bolje‘, ali su žiri i publika odlučili da je bolja od nje bila Teya Dora s pjesmom ‘Ramonda‘, kojoj je Konstrakta sinoć pružila svesrdnu podršku. Ipak, je li bolje biti na Eurosongu kao natjecatelj ili kao izvođač na partyju za eurovizijske fanove?

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

- Budimo iskreni, kad si već u gradu u kojem se zbiva Eurosong, bolje je kad se onda tu i natječeš - kaže Konstrakta koja vrijedno radi na novim glazbenim projektima.

- Pripremam istodobno nekoliko novih pjesama, neke od njih ticat će se i problematike umjetne inteligencije koja mene za razliku od mnogih umjetnika ne straši. Na to gledam kao na alat koji može pomoći ako se pravilno i dobro koristi, no, naravno, svjesna sam da se to oruđe može i zloupotrijebiti - kaže Konstrakta koju će njezini fanovi u Hrvatskoj uskoro moći vidjeti i čuti uživo.

- Radujem se predstojećem koncertu u Zagrebu, što ću ga 7. lipnja održati u MSU - kaže umjetnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 10:01