HOROR U NJEMAČKOJ

Htjela je pobjeći od stroge iračke obitelji, a onda je našla dvojnicu blogericu i smislila jeziv plan. Izbola ju je 56 puta

Pokušala je unakaziti njeno lice nožem kako bi istražiteljima i njezinoj obitelji bilo teško identificirati žrtvu

Khadidja i Sharaban

 Screenshot/instagram/

Njemici koja je optužena za ubojstvo beauty blogerice koja liči na nju, a sve kako bi lažirala vlastitu smrt, počelo je suđenje.

Shahraban K. i njen dečko Sheqir K. optuženi su da su promišljeno ciljali na njemačko-alžirsku blogericu Khadidju O. zbog njezine nevjerojatne sličnosti sa Shahraban. Navodno, Shahraban K. je pronašla svoju dvojnicu na društvenim mrežama i, zajedno sa svojim dečkom, izbola je 56 puta u pokušaju lažiranja vlastite smrti, piše Daily Mail.

Tužitelji su rekli da je par namjerno usmjerio mnoge rezove i ubodne rane na lice Khadidje O., očito kako bi lakše zavarali istragu. Sud u Ingolstadtu, u Bavarskoj, prethodno je čuo kako je par vjerovao da mogu podvaliti tijelo blogerice Khadidje kao tijelo Shahraban, samo kako bi ona mogla pobjeći od svoje stroge iračke obitelji.

image

Khadidja O.

Khadidja O./Tiktok

- Utvrdili smo da se osumnjičena žena odlučila sakriti zbog internih obiteljskih rasprava - rekla je državna tužiteljica Veronika Grieser lokalnim medijima prošle godine, dodajući da je htjela "lažirati vlastitu smrt i započeti novi život".

Naime, 9. kolovoza 2022. navodni ubojice su svojoj žrtvi putem društvenih mreža poslali poruku nudeći joj priliku da glumi u spotu njemačke reperice Lunee. Par, koji je svoj lažni račun nazvao "lunee.officiel", napisao joj je: "Ne moraš raditi puno. Snimanje će se održati u Offenburgu".

Dodali su da se sve mora "držati u tajnosti dok se pjesma ne objavi". No, Khadidja je postala sumnjičava i poslala poruku na službeni račun zvijezde. Lune je rekla da je poruka lažna. Samo dva dana kasnije, optuženi su koristili drugi Instagram račun kako bi stupili u kontakt, a ovaj put su ponudili tretman ljepote koji bi bio besplatan, ako bi ga influencerica reklamirala na društvenim mrežama.

Dogovorili su se sastati u Eppingenu, rodnom gradu žrtve, gdje su, prema Grieser, ubojice pokupile Khadidju u Mercedesu.

- Vozili su se prema Ingolstadtu, ali su zamolili 23-godišnjakinju da izađe iz automobila usred šume - rečeno je na sudu.

- Udarena je najmanje jednom po glavi, a zatim izbodena 56 puta - tvrdi spomenuta tužiteljica.

Shahraban K. je navodno pokušala unakaziti Khadidjino lice nožem kako bi istražiteljima i njezinoj obitelji bilo teško identificirati žrtvu. Ubojice su tijelo svoje žrtve vratile u auto i napustile vozilo samo nekoliko blokova od mjesta gdje je Shahraban K. živjela.

Njezini užasnuti roditelji otkrili su tijelo žrtve u Mercedesu kasnije tog dana i pretpostavili da je to njihova kći.

Shahraban K. je rekla svojim roditeljima da ide u Ingolstadt kako bi se sastala sa svojim bivšim mužem, ali kada se nije vratila u njihov dom u Münchenu, otišli su u potragu i pronašli ono za što su vjerovali da je tijelo njihove kćeri u stražnjem dijelu njezinog Mercedesa.

Njemački policajci prvotno su identificirali tijelo koje se nalazilo u parkiranom Mercedesu kao Shahraban K., kako su navodne ubojice i planirale. No, sumnje o identitetu tijela pojavile su se nakon obdukcije, a žrtva je u međuvremenu identificirana kao Khadidja.

Shahraban i Sheqir su pronađeni i uhićeni nakon što su forenzički pregledi i provjera žrtvinih tetovaža otkrili njezin pravi identitet. Tužitelji, koji planiraju ispitati 190 svjedoka na sudu, optužili su dvojac za ubojstvo nakon opsežnih DNK analiza i istraživanja društvenih mreža.

Sud bi odluku o tome trebao donijeti sljedeći tjedan, a osuđenima prijeti doživotni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:49