SILNO ANGAŽIRAN

Bjesomučna utrka holivudskog ljepotana za Oscarima: ‘Hoće li mu i peti put izmaknuti nagrada za najboljeg glumca?‘

Cillian Murphy koji s ulogom J. Roberta Oppenheimera slovi kao ovogodišnji favorit, potpuni je kontrast Cooperu

Bradley Cooper

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Nitko nije radio više, niti svoju privatnost toliko izložio od simpatičnog glumca, redatelja i producenta Bradleya Coopera, koji je i ove godine u utrci za Oscarom u kategoriji za najboljeg glumca. To mu je pet put po redu da se našao u glumačkim nominacijama. Njegov film "Maestro" o životu skladatelja i dirigenta Leonarda Bernsteina, nominiran je sada u sedam kategorija, a Cooper (49) se toliko žestoko zalagao za njega, zaključuje Daily Mail, da je na kraju razgovarao o tuširanju sa svojim ocem, o tome kako nema privatnosti jer njegova šestogodišnja kći Lea priča s njim i kad je na WC-u, a pozirao je i za naslovnicu jednog časopisa u ledenoj rijeci samo u donjem rublju.

image

Bradley Cooper

Michael Tran/Afp

Čak je, podsjeća Daily Mail, i plakao pred kamerama dok je pričao o tome koliko mu ‘nedostaje‘ Bernstein, kojeg zapravo nikad nije upoznao. Netflix je bio jednako angažiran ili možda pak očajan? Navodno su potrošili najmanje 20 milijuna dolara na pokušaj guranja Coopera u krug pobjednika, u godini kada "Oppenheimer" ima nezaustavljiv zamah. I Netflix je jednako gladan za Oscarima. Kompanija nikada nije osvojila nagradu za najbolji film, iako se priča da su pristali na određenu razinu promocije za "Maestra" kako bi uopće dobili prestižni projekt. Tako su medijima nedavno poslali darove "Maestro" čokolade, knjige za kavu i vinilna izdanja. U međuvremenu, mjesecima su trošili velike količine novaca na jumbo plakate diljem Hollywooda, a da se i ne spominju reklame od 90 tisuća dolara u stručnim časopisima, što je trajalo također mjesecima. Održan je i Bernsteinov koncert u Lincoln Centru u New Yorku u veljači, na vrhuncu sezone glasanja za nagrade. Tada je Cooper izveo i svoj polugoli štos koji ga je doveo na naslovnicu časopisa New York Times.

image

Film ‘Maestro‘

Sikelia Productions - Amblin Entertainment - Netflix - Album/Album/Profimedia/Sikelia Productions - Amblin Entertainment - Netflix - Album/album/profi

Nekoliko dana kasnije, pojavio se u podcastu "Armchair Expert Daxa Sheparda", tijekom kojeg je razotkrio kako voli doma biti gol, kako je to radio i njegov otac, te kako se kao mali tuširao s njim, a nije baš često da Cooper toliko izlaže svoju intimu javnosti, posebno ne na ovaj način. Nažalost po njega, čini se da sve te aktivnosti nisu polučile rezultat jer kladioničari procjenjuju da ima oko jedan posto šanse za pobjedu.

I to unatoč tome što je stvarno silno bio predan projektu. Proveo je šest godina učeći kako dirigirati, ispričao kako ga je napisao, producirao i režirao, otkrio kakve je muke prošao da bi fizički i glasovno bio što sličniji svom liku. Cooper je prethodno bio nominiran za najboljeg glumca filmove "U dobru i u zlu" (2012.), "Snajperist" (2014.) te "Zvijezda je rođena" (2018.). Izmakao mu je Oscar i za najboljeg sporednog glumca u filmu "American Hustle" (2013.).

image

Christopher Nolan i Cillian Murphy

Valerie Macon/Afp

S druge strane Cillian Murphy koji s ulogom J Roberta Oppenheimera, oca atomske bombe, slovi kao ovogodišnji favorit, potpuni je kontrast Cooperu. Mrzi promocije i već je izjavio kako mu je to silno dosadno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:37