PRIVLAČNI BOJNIK

Bilo se teško koncentrirati na krunidbu: Svi se pitaju tko je zgodni muškarac u kiltu koji je pratio kralja Charlesa

Zgodni časnik, pratitelj kralja, zapeo je za oko fanovima širom svijeta. Neki su krunidbu gledali samo zbog njega

Princ George i drugi paževi s bojnikom Johnnyjem Thompsonom

 Jonathan Brady/Afp

Jedno od pitanja o kojima se naveliko raspravlja na društvenim mrežama u satima nakon krunidbe britanskog kralja Charlesa i njegove supruge Camille je - tko je zgodni muškarac u kiltu koji je s počasnim paževima hodao iza kralja? Od SAD-a do Australije, svi žele znati više o visokom, stasitom "najzgodnijem tipu" na krunidbi ili u po drugoj varijanti "frajeru ugodnom za oko" iza kralja.

image

Bojnik Johnny Thompson

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Elem, on je bojnik Johnny Thompson, odnedavno osobni pratitelj kralja Charlesa. On nije batler, ni sluga, nego kraljeva desna ruka u raznim situacijama, čovjek koji se brine da se dnevni raspored kralja poštuje, ujedno i tjelesni čuvar i pomoćnik koji ga prati na javnim događanjima, dočekuje goste, pazi na stanje voznog parka... Na krunidbi je pazio da paževi, dječaci iz obitelji kralja i kraljice rade sve kako treba, te da im, ako zatreba pomogne.

"Gleda li netko bojnika Johnnyja Thompsona... Mislim krunidbu?", pitala je jedna korisnica Twittera opčinjena stasitim časnikom, dok je druga dan prije samog događaj priznala da se unaprijed jako veseli što će imati prilike vidjeti Thompsona tijekom krunidbenih svečanosti.

Iako su mnogi tamnokosog, 40-godišnjeg bojnika tek sad primijetili, njegova povijest u kraljevskoj kući i veza s Windsorima, traje godinama. On je, nakon što je diplomirao ekonomiju i međunarodnu politiku, otišao u vojsku, a 2006. godine postao časnik. Zaposlenik je kraljevskog domaćinstva, ali i časnik posebne vojne jedinice, kraljevske dvorske garde.

image

Kraljica Elizabeta II i bojnik Johnny Thompson

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

S kraljicom Elizabetom redovito je išao u njezin voljeni dvorac Balmoral u Škotskoj, a imao je važnu ulogu i na posljednjem ispraćaju dugovječne vladarice. Nakon njezine smrti, postao je Charlesov osobni pratitelj.

Za fanove zgodnog Johnnyja - među kojima su, recimo, žene koje priznaju da su došle na krunidbu ne da bi vidjele kralja, nego njega - najveće je razočaranje što je - oženjen. Thompson je, naime, već 13 godina u braku, supruga Caroline je marketinška stručnjakinja, a imaju i četverogodišnjeg sina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:11