LOŠI ZNAKOVI

Astrolozi, vidovnjaci i drugi alternativci složni: Bit će nevolje na krunidbi. Charlesa čekaju teška vremena

Iako ih nitko nije konzultirao, stručnjaci za horoskop ponudili su svoje mišljenje o tome zašto je svibanj loš mjesec za krunidbu

Kraljevski fanovi prije krunidbe

 Odd Andersen/Afp

Oni koji organiziraju krunidbu kralja Charlesa i kraljice Camille nisu se savjetovali s astrolozima o izboru najboljeg datuma za veliku ceremoniju koja je prepuna simbolike, u kojoj ima svakakvih dubokih značenja i priča poteklih iz davnih vremena. Većina će ljudi reći da nisu ni trebali, jer nije baš da je astrologija neka znanost i da mnogi doista vjeruju da im Venera nosi ljepotu, a Mars daje borbenost.

Ipak, astrolozi, a i drugi alternativci ovih dana iznimno su aktivni, a k tome očigledno nezadovoljni i mrzovoljni štoih nitko nije pitao za mišljenje. Već u trenutku kada se vidjelo da se život kraljice Elizabete bliži kraju, pojavila su se i horoskopska i druga predviđanja povezana s Charlesom i njegovim kraljevanjem - od toga da uopće neće biti krunidbe, ili će biti odgođena ili zaustavljena što je predvidjela Claire Thackray, na Otoku poznata kao "cijenjen medij i vidovnjakinja", preko tumačenja Nostradamusovih katrena u kojima je, recimo, rekao kako će 73-godišnji Charles abdicirati. A i baba Vanga kazala je da će on biti posljednji britanski monarh.

Australska astrologinja i spisateljica Jessica Adams, na društvenim mrežama objavljuje postove u kojima objašnjava što ona i njezine kolege vide u horoskopskim kartama, te posvuda i u svemu otkriva neke zloslutne znakove.

Astrologe, prema njezinim riječima, najviše muči činjenica da se krunidba događa "samo nekoliko sati nakon pomrčine Mjeseca" i to "u opoziciji s Uranom i s retrogradnim Merkurom". A sve to, kada je Charles III. u pitanju, znači probleme tijekom same krunidbe, ali problematičnu vladavinu, prepunu neugodnosti.

Adams i ekipa opisuju razne "nebeske događaje" i konstelacije u raznim znakovima, što prosječnom čovjeku ne znači previše. Oni kažu kako bi trebalo prekoriti osobu koja je smatrala da je bilo koji dan u svibnju 2023. godine dobar za krunidbu novog kralja i kraljice. A problemi, barem tako misle zvjezdoznanci, ne staju ni kada se/ako se prebrodi krunidba.

image

Pripreme za krunidbu

Odd Andersen/Afp

- Vidjet ćemo povijesnu krizu za Krunu tijekom vikenda 20. i 21. svibnja, a povezana je s kraljicom, bilo Elizabetom II. bilo Camillom - objasnila je Adams.

Ona je iz nebeskih pozicija Marsa i Plutona, koji se ove godine nalazi u nekoj iznimno rijetkoj poziciji kakve nije bilo od vremena francuske revolucije 1789. godine, naslutila silne nevolje. A to je, pak, povezano s natalnim kartama prinčeva Andrewa i Williama, te kralja Charlesa i - anglikanske crkve.

Dotaknula se i jedne prave znanosti, meteorologije. Naime, prognostičari su najavili ružno vrijeme na dan krunidbe, pa čak i grmljavinsko nevrijeme. Uz horoskopsko tumačenje sinoptičke situacije, u kojima munja nije munja nego simbol Urana, Adams je komentirala: "On je simbol šoka naglih preokreta. Ima li nakon svega uopće potrebe za još znakova koji govore o krunidbi?".

I američka astrologinja Reda Wigle, koja horoskope radi za The New York Post, smatra da će se na samoj krunidbi dogoditi neka nevolja "zbog retrogradnog Merkura u Biku", no osim odgode ili nezgode, ona vjeruje da bi problem mogao biti u televizijskom prijenosu ili, što je mnogo zanimljivije, nekoj nesmotrenoj i šokantnoj izjavi neke važne osobe.

image

Charles sa sinovima Williamom i Harryjem

Nicolas Asfouri/Afp/Profimedia/Nicolas Asfouri/Afp/Profimedia

Ipak, za razliku od svoje australske kolegice, ona smatra da svi ti silno izazovni aspekti, tranzicije, opozicije, kvadranti i čvorovi mogu imati i jednu neočekivanu dalekosežnu posljedicu - pomirenje oca i sina ili pomirenje braće. To bi, doista, bio šokantan preokret.

- Evo prilike za liječenje srca i ispravljanje nepravdi svuda oko tog blijedog, tužnog i neobičnog aristokratskog jata - napisala je Wigle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:32