Tragična sudbina sestara u Hollywoodu

Stariju su obožavali milijuni, ali je poginula u misterioznoj nesreći. Mlađa je krenula istim stopama, a onda molila za pomoć: 'Moram se smiriti da se ne ubijem'


100posto
03.11.2019.17:00
Stariju su obožavali milijuni, ali je poginula u misterioznoj nesreći. Mlađa je krenula istim stopama, a onda molila za pomoć: 'Moram se smiriti da se ne ubijem'
Profimedia

sažeto

Sestre Wood imale su uspješne karijere u Hollywoodu, ali nisu imale sreće u privatnom životu


100posto
03.11.2019.17:00

Priča o Natalie Wood i njezinoj preranoj smrti jedna je od vjerojatno najraširenijih misterija Hollywooda - do danas nije razriješeno radi li se o nesretnom slučaju ili ubojstvu, a glavni osumnjičeni u drugom slučaju bio bi njezin suprug Robert Wagner.

Natalie se utopila nakon što je pala s jahte na kojoj je tu večer tulumarila s Wagnerom i glumcem Christopherom Walkenom. Na njezinom tijelu nađene su čudne ozljede za koje neki vjeruju da joj je nanio suprug tijekom svađe nakon koje ju je bacio u more.

Natalie se cijelog života gotovo panično bojala vode, a u tijelu je navodno imala i tragove različitih lijekova te je pila alkohol pa je moguće i da je pala.

Profimedia

Mogući motiv Roberta Wagnera bila bi ljubomora, koja je uvijek bila problem u njihovom braku. Natalie se dva puta udavala za osam godina starijeg glumca, a zbog njegove je patološke ljubomore napravila dužu pauzu u karijeri jer on nije htio da glumi.

Kad je dobila ulogu u "Sjaju u travi", u kojem joj je partner bio Warren Beatty, poznati holivudski ženskar, Wagner je poludio. Navodno ga je htio ubiti.

Sve to uzrokovalo je ne samo raspad njihova braka, nego i ostvarenje njegovih noćnih mora - Natalie je počela aferu s Beattyjem.

Turbulentna veza nije bila dugog vijeka, a ona se nakon prekida pokušala ubiti. Spasile su je majka Maria i sestra Lana, koje su je odvezle u bolnicu nakon što je popila tablete za spavanje.

Getty Images

Drugi put udala se 1969. godine za producenta Richarda Gregsona i s njim dobila kćer Natashu. No, ni tu nije imala sreće.

Zatražila je razvod samo nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta jer je čula Gregsona kako flerta s njezinom tajnicom.

Wagner je vidio priliku i ponovno su se počeli viđati tri mjeseca nakon njezina razvoda. Vjenčali su se ponovno 1972. godine i ubrzo je rodila kćer Courtney, a nakon toga vratila se glumi.

Natalie je bila zvijezda već kao dijete, kad je dobila glavnu ulogu u kultnom "Čudu u 34. ulici", a do 25. godine već je imala tri nominacije za Oscara. Neki od njezinih najvažnijih filmova su "Buntovnik bez razloga", "Sjaj u travi" i "Priča sa zapadne strane".

A paralelno s njezinom, glumačku karijeru gradila je i njezina osam godina mlađa sestra Lana.

Getty Images

Rođene u obitelji ruskih emigranata, Natalie se rodila kao Natalia, a Lana kao Svetlana Zaharenko. Kad je Natalie počela karijeru, promijenili su joj prezime u Wood, kako bi zvučala više američki, a iz istog razloga promijenili su Svetlanino ime.

U početku se pojavljivala u filmovima u kojima je glumila i Natalie, glumeći njezinu mlađu sestru ili istog lika u djetinjstvu, a zapazili su je kad se pojavila u serijalima "Dugo, toplo ljeto" i "Gradić Peyton".

Nakon toga prihvatila je ponudu Hugha Hefnera da se fotografira za Playboy, a zatim je dobila ulogu u Bondovom filmu "Dijamanti su zauvijek" kao Plenty O'Toole.

Od ostalih važnih filmova pojavila se u "The Bonanza", "Nemoguća misija", "Bjegunac", "Starsky & Hutch", a već početkom osamdesetih prestala je glumiti i posvetila se poslu filmske producentice.

Profimedia

Imala je još uzbudljiviji ljubavni život od starije sestre - udavala se i razvodila čak šest puta, a posljednji je put brak razvrgnula 1980. i otad se nije udavala.

Njezin prvi brak s Jackom Wratherom Jr. poništen je jer je ona u vrijeme sklapanja imala samo 16 godina.

Lana, kao ni ostatak obitelji, rijetko kad je pričala o tragičnoj smrti svoje sestre, ali joj se uvijek divila pa je tako svojedobno rekla kako je ona bila "samo glumica, a Natalie prava zvijezda".

Prije dvije godine jedan je njezin Facebook status došao u sve svjetske medije.

Getty Images

"Izbacili su me iz doma u kojem sam živjela sedam godina. Imam deset dana da se odselim, ali za to nemam novca, ne znam je li išta slobodno, nitko ne želi primiti šesteročlanu obitelj. Kćeri mi se vratio rak i pogoršava joj se stanje s plućima. Unuci su mi histerični. Moram se nekako smiriti da si ne oduzmem život", napisala je bivša Bondova djevojka.

Njezina je jedina kćer, koju je dobila u braku s Richardom Smedleyjem, preminula 2017. godine od Hodgkinova limfoma te iza sebe ostavila troje djece, koje Lana pomaže podizati uz njihova oca.

"Užasno je. Imam visok krvni tlak, artritis u vratu i kralješnici, koljenima i nogama... Živim s boli 24 sata na dan, sedam dana u tjednu", rekla je za Vanity Fair.

tragedija

Natalie Wood

Lana Wood

newsletter

Prijavite se na Newsletter