Tko je brat Macaulayja Culkina?

Stariji brat bio je najveća dječja zvijezda, ali on se uspio maknuti iz njegove sjene i ide prema svjetskoj slavi


Ines Madunić
08.01.2019.14:00
Stariji brat bio je najveća dječja zvijezda, ali on se uspio maknuti iz njegove sjene i ide prema svjetskoj slavi
Profimedia

sažeto

Kieran Culkin je mlađi brat puno popularnijeg Macaulayja i prilično uspješan glumac


Ines Madunić
08.01.2019.14:00

U moru vijesti i vijestica o Zlatnim globusima našla se i jedna o tvitovima Macaulayja Culkina (38), koji se našalio na račun svog brata Kierana. Jedna od najvećih dječjih zvijezda ikad na svom je Twitteru prvo podijelio šok jer je vidio Kierana (36) na dodjeli Zlatnih globusa, onda je bio oduševljen jer je dobio tako dobra mjesta, a zatim navodno u potpunom šoku jer je njegov dvije godine mlađi brat nominiran.

Sve je to, naravno, dio šale, no tko je zapravo Kieran Culkin?

Dok je stariji Macaulay imao glavnu ulogu u hit filmovima "Sam u kući", Kieranu je to također bila prva uloga. On je igrao mlađeg brata, Fullera McCallistera u oba filma.

Stariji je brat zatim postao jedna od najvećih zvijezda na svijetu, s hit filmovima "Moja djevojka", "Richie Rich", "The Good Son" i "The Pagemaster", no već s 14 godina odlučio se povući. Kasnije je imao više projekata, ali gluma više nije bila u njegovom fokusu.

Profimedia

Kieran je, s druge strane, morao čekati na veliku priliku. To se dogodilo u komičnoj drami "Igby Goes Down", u kojoj je glumio s Claire Danes, Jeffom Goldblumom i Susan Sarandon, a za taj je film prvi put bio nominiran za Zlatni globus 2002. godine. Kasnije se pojavio i u "Scott Pilgrim vs. The World", za koji je također dobio izvrsne kritike. Vidjeli smo ga i u serijama "Fraisier", "Fargo" i "Long Live Royals", a ove je godine za Zlatni globus nominiran za glavnu ulogu u HBO-voj seriji "Succession".

Inače, njih dvojica imaju još tri brata i dvije sestre, a jedna sestra, Dakota, poginula je u prometnoj nesreći. Sva su Culkin djeca u nekom trenutku bila - ili još jesu - u glumi. Njihov je otac Kit također glumio odmalena i odlučio je da će to raditi i njegova djeca. Svi su na pozornici bili otkad su mogli hodati.

"Nikad nisam imao nekakvo obrazovanje za ovo što radim. Samo sam to radio otkad znam za sebe i onda sam shvatio - imam karijeru", rekao je Kieran, koji je bio svjestan što znači biti slavan zbog svog starijeg brata.

"Nitko tko je iskusio slavu iz prve ili druge ruke ne bi je poželio. Uvijek bih izabrao osobnu sreću iznda slave. Čemu sve to ako nisi sretan?", rekao je Kieran.

Sa starijim bratom ima dobar odnos, sva su braća i sestre Culkin jako bliski, što duguju tome što nisu imali puno prijatelja dok su odrastali. Nitko ih nije mogao shvatiti - osim jedni druge. U dobrim su odnosima i s majkom Patiricijom, dok s ocem nitko od njih ne razgovara.

Profimedia

Osim Kierana, koji je sve popularniji i uspješniji, na istom putu je i Rory (29), također glumac, koji je s braćom glumio u "Richie Richu" te "Igby Goes Down", a kasnije smo ga vidjeli u "Vrisku 4" i "You Can Count On Me". Predviđaju mu ozbiljnu karijeru u Hollywoodu.

glumci

Macaulay Culkin

dječja zvijezda

Kieran Culkin

Rory Culkin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter