Dostojne nasljednice omiljenih loto djevojaka

Šarene loptice izvlače nam povučena Dunja, nesuđena pravnica i spisateljica Paula te iskusna Jelena, cure bez skandala koje vole donositi sreću


Ines Madunić
10.04.2019.14:00
Šarene loptice izvlače nam povučena Dunja, nesuđena pravnica i spisateljica Paula te iskusna Jelena, cure bez skandala koje vole donositi sreću
Instagram, Damir Krajač, Neja Markičević/Cropix

sažeto

Moraju biti atraktivne, imati dobru dikciju i donositi nam sreću - ovo su naše loto djevojke


Ines Madunić
10.04.2019.14:00

Otkad se izvlačenje lota prikazuje na televiziji, sreću nam donose atraktivne mlade djevojke kojima je taj posao često odskočna daska za neke kompleksnije projekte. Jedna od najpoznatijih svakako je Suzana Mančić, koju i danas, nakon 40 godina, još nazivaju loto djevojkom, a zahvaljujući tom angažmanu, koji, kako je rekla, nije bio puno plaćen, dobivala je druge poslove kojima si je priuštila sve što je htjela.

Danas na HRT-u imamo tri loto djevojke - Jelenu Lešić, Dunju Mutevelić i Paulu Čatipović.

Najkraći staž sa šarenim kuglicama ima Paula, 21-godišnja Bjelovarčanka i studentica novinarstva. Paula je nakon srednje škole upisala pravo, no ubrzo je shvatila da to nije ono što želi. Prebacila se na novinarstvo i krenula ostvarivati san da postane voditeljica.

 
 
 
View this post on Instagram

🎲

A post shared by Paula Čatipović (@paulacatipovic) on Jan 29, 2019 at 6:03am PST

Inače je svestrana, tečno govori engleski i njemački, a već s 14 godina objavila je svoj prvi roman "Zajedno do kraja", za koji ju je nagradilo Društvo za znanstveno fantastiku Sfera. Pojavila se i u HBO-voj seriji "Uspjeh".

"Za mene je uloga voditeljice Lota nešto sasvim novo i prvi posao te vrste. Oduvijek mi je bio san postati televizijskom voditeljicom, što je i razlog zbog kojeg sam upisala novinarstvo. Nisam mislila da će mi se taj san ostvariti ovako rano u životu, ali sam izuzetno zadovoljna i zahvalna što jest. Dugogodišnji trud i rad na sebi uvelike se isplatio. Jako sam zahvalna HRT-u koji je prepoznao moje kvalitete i pružio mi šansu da krenem u voditeljskom smjeru", rekla je Paula, koja je prvu emisiju imala 13. listopada prošle godine. I već je zapala za oko mnogim gledateljima pa ima i svoje fanove.

Dunja Mutevelić u loto je došla 2014. i zamijenila Vanju Halilović, a prije toga bila je Bingo djevojka. Brzo se snašla, a gledateljima je posebno zanimljivo to što je Dunja jako samozatajna, nema društvene mreže i rijetko kad daje intervjue u kojima ne otkriva ništa o privatnom životu.

Znamo da je diplomirana ekonomistica, da voli kuhati i san joj je jednog dana imati vlastitu slastičarnicu, obožava svoja dva psa i vrijeme provedeno s njima u prirodi.

Bruno Konjević/Cropix

"U opisu posla mi je da pazim na liniju. Stignem na trening svaki dan. Sat vremena je sasvim dovoljno. Osim što vježbam u teretani, penjem se na Sljeme, a na dnevnoj bazi su mi neizostavni krugovi oko Jaruna. U Zagrebu, hvala bogu, ima jako puno mjesta u prirodi na kojima se može vježbati, rekreirati. To nerijetko koristim. Boravak u prirodi i svježi zrak mi itekako odgovaraju", rekla je.

Od njih tri Jelena Lešić najdulje je loto djevojka, već sedam godina. Upoznali smo ju kao Jelenu Glišić, Miss Universe 2005. godine, dogodio se i onaj mini skandal kad se pojavila u spotu za Hrvatsku turističku zajednicu, a koji je seksističkim proglasila tadašnja premijerka Jadranka Kosor, a da ode na audiciju za loto nagovorila ju je agentica Sandra Vranješ.

Neja Markičević/Cropix

"Ovaj me posao dosta otvorio, totalno me promijenio, drugačija sam osoba, nisam takva bila u startu. Kad sam počela voditi Loto, bila sam tiha i suzdržana, s vremenom dođe iskustvo. Taj posao te vrti, moraš se snalaziti, i onda kad dođeš u takve situacije napreduješ. Stresne situacije te razvijaju. Tek ove godine počela sam voditi neke velike projekte - Zagrebački festival, Splitski festival, Miss Universe uživo, najava jesenske sheme na HRT-u. Nije prije to došlo, možda ni sama nisam bila spremna prije. Zato kažem, uvijek pustim sve, jer znam da će sve doći u svoje vrijeme, sve će doći na svoje. Poslovi su došli sada, kad je vrijeme", rekla nam je Jelena.

televizija

loto djevojke

Jelena Lešić

Dunja Mutevelić

Paula Čatipović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter