Oni imaju sve - ljubav i uspjeh

Spaja ih ljubav jedno prema drugome, ali i strast prema istom poslu i ludo su uspješni u svemu čega se dotaknu: Ovo su najmoćniji parovi na sceni


Ines Madunić
01.02.2019.16:00
Spaja ih ljubav jedno prema drugome, ali i strast prema istom poslu i ludo su uspješni u svemu čega se dotaknu: Ovo su najmoćniji parovi na sceni
Božidar Vukičević/Cropix

sažeto

Vjekoslava i Tonči Huljić imaju pravo estradno carstvo, a zaljubili su se na prvi pogled


Ines Madunić
01.02.2019.16:00

Pojam moćnog para ili power couple na svjetskoj je razini već odavno poznat i označava one koji su uspješni i kao ljubavnici i poslovni suradnici. Snaga utjecaja koju imaju primjerice Beyonce i Jay Z ili Kim Kardashian i Kanye West je golema, ali imamo i mi svojih primjera. Najmoćniji parovi kod nas nerijetko rade u istim ili sličnim profesijama te često surađuju, a u privatnom životu njeguju uspješne brakove koji traju godinama.

Jedan od moćnih parova dramske industrije su Barbara i Lukas Nola. Redatelj i glumica u braku su od 1994. godine i imaju dvoje djece, a surađivali su na filmovima "Rusko meso", Nebo, sateliti", "Sami" i "Pravo čudo".

Ranko Šuvar/Cropix

"To su mi zapravo i najdraže uloge na filmu. Lukas je smiren na setu, autoritativan, zna što hoće... Obožavam raditi s njim", rekla je Barbara, dok on dodaje kako sa suprugom radi kao i sa svakom drugom glumicom.

"Nikad ne spajamo poslovno i privatno. Onomu tko na setu vidi da držim Barbaru za ruke, odmah platim tisuću kuna", kaže redatelj.

Televizijski dio drži bračni par Ogresta-Merlić. U vezi su od osamdesetih, a vjenčali su se 1990. godine. Poznati novinarski par često je surađivao, a najuspješnija je bila "Piramida", jedan od nekad omiljenih hrvatskih tv projekata. Par ima troje djece, često izlaze na koncerte i u kazalište, a ne postoji bračni par koji je u televizijskom svijetu tako moćan kao njih dvoje.

Tomislav Krišto/Cropix

Godine iskustva su iza njih i u poslovnom i privatnom životu pa sve hendlaju s lakoćom.

Glazba je spojila Jadranku i Dubravka Ivaniša, koji su se vjenčali 2001. godine. Frontžena Jinxa i frontmen Pipsa nikad nisu bili u istom bendu, ali stalno surađuju, snimali su skupa, a Yaya često sudjeluje u kreativnom procesu s Pipsima.

"Imam stvarno fenomenalnu suprugu. To ću uvijek i svugdje reći. Stvarno se jako dobro slažemo. Ukusi su nam vrlo slični. Ma fućkaš sve to. Mi zapravo stvarno stalno dobro surađujemo. Moja supruga nije samo pjevačica nego je i dizajnerica, slikarica i ilustratorica. Stalno je koristim za svoj bend", rekao je svojedobno Ripper.

Mišo Lišanin/CROPIX

Yaya je izjavila da "posao stalno nose doma, možda zato što ga ne doživljavamo kao posao nego kao poziv", a kao tajnu njihovog sretnog braka navela je "zajedničke ciljeve, toleranciju, prožimanje i komunikaciju".

Razmjena kreativne energije ono je što spaja Ivanku Mazurkijević i Damira Martinovića. Ovaj glazbeni bračni par imaju svoje bendove, Stampedo i Let 3, ali i zajednički projekt, Mr. Lee & IvaneSky. Skupa rade i glazbu za kazalište, a uspjeha su imali više u inozemstvu nego u malenoj Hrvatskoj.

Bruno Konjević/Cropix

"Užasavali smo se one 'sad su se dva glazbenika zaljubila i naravno da će raditi zajedno'. Grozna mi je pretpostavka da ako ljudi rade isti posao, moraju i surađivati, ali kad živiš s nekim, normalno je da će osoba svoje zanimanje uklopiti u svakodnevicu. Kad smo se upoznali, nismo razgovarali o glazbi. Srećom, komplementarni smo kada je riječ o ukusu, a da nije tako, u ovim godinama ne bismo ni mogli biti zajedno. Imamo slična uvjerenja o životu i ideologiji, ali nismo odmah bili svjesni da imamo zajedničku i glazbenu priču koja nema veze s Letom 3 ili Stampedom. To se dogodilo prirodno", rekli su glazbenici.

Ipak, najmoćniji par estrade uvjerljivo su Huljići. Vjekoslava i Tonči izgradili su pravo carstvo. Pisanje pjesama, skladanje, snimanje, razvoj novih talenata, produkcija, izdavaštvo, mjuzikli... Nema dijela estrade kojega se nisu dotaknuli i u kojem nisu uspjeli.

Ante Čizmić/Cropix

Zaljubili su se jedno u drugo na prvi pogled, kako su rekli, a iako je ona studirala pravo, oduvijek je pisala pjesme. Nije im, kažu, bilo čudno kad su počeli zajedno raditi nego potpuno prirodno.

Tonči Huljić

Jadranka Ivaniš Yaya

Damir Martinović Mrle

Vjekoslava Huljić

Dubravko Ivaniš Ripper

Ivanka Mazurkijević

Barbara Nola

power-couple

Lukas Nola

moćni parovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter