Kraljevske svađe

Šogorice se ne vole od početka, a sad to svi znaju: Kate je poludjela kad je Meghan bila bezobrazna prema njezinoj posluzi


Ines Madunić
03.12.2018.10:45
Šogorice se ne vole od početka, a sad to svi znaju: Kate je poludjela kad je Meghan bila bezobrazna prema njezinoj posluzi
Getty Images

sažeto

Vojvotkinje od Cambridgea i Sussexa nisu u najboljim odnosima - ovo je sve što znamo o njihovom problematičnom odnosu


Ines Madunić
03.12.2018.10:45

Posljednjih desetak dana britanski su mediji prepuni napisa o svađi između vojvotkinja od Cambridgea i Sussexa, a vrhunac je bio ovog vikenda, kad su se pojavile informacije kako će Kate i William slaviti Božić odvojeni od ostatka kraljevske obitelji. Trebali su biti kod Kateinih roditelja, dok će ostatak, uključujući Meghan i Harryja, biti u dvorcu Sandringham u Norfolku. Ipak, ta je priča demantirana, no to ne znači da su dva para u dobrim odnosima. Prinčevi, doduše, nisu u svađi, no njihove supruge se baš ne podnose.

Sve je počelo još prije godinu dana, nakon objave zaruka američke glumice i princa Harryja. Meghan je te godine Božić provela u Sandringhamu prvi put, a tu je imala i prvu raspravu s vojvotkinjom.

Getty Images

Kate ju je navodno upozorila da je nepristojna i pokušala joj je objasniti pravila ponašanja, što Meghan nije dobro primila i Harryju se požalila kako ju je šogorica "napala".

Drugi se incident dogodio nekoliko tjedana prije vjenčanja - prvo s kraljicom, koja je Harryju rekla da Meghan mora naučiti da ne može dobiti sve što želi zato što je buduća mladenka navodno zahtijevala da nosi određenu tijaru na svoj veliki dan. Elizabeta II nije baš dobro reagirala na takav zahtjev.

A Kate je navodno plakala na isprobavanju haljine svoje kćeri, princeze Charlotte, koja je bila djeveruša na vjenčanju. Nije jasno što je točno bio problem, no Kate je bila uzrujana zbog Meghaninih zahtjeva i uspjela se rasplakati, što nije tako uobičajeno.

Getty Images

Ali, Kate je potpuno izgubila živce kad je Amerikanka bila nepristojna prema njezinim zaposlenicima, odnosno posluzi. Upozorila ju je da ne smije s njima razgovarati na takav način ni u kojem slučaju, a nakon toga vojvotkinje su zahladile odnose.

K tome, Meghanina osobna asistentica Melissa Touabti dala je otkaz nakon šest mjeseci jer je posao bio previše stresan. Nakon što se više puta rasplakala na poslu, odlučila je otići dalje. Naviknuta na rigorozni holivudski tempo, novopečena vojvotkinja bila je jako oštra prema svim zaposlenicima; slala im je mailove sa zadacima već u 5 ujutro.

Sumnje su se u javnosti pojavile nakon što su Meghan i Harry odlučili preseliti se iz kuće Nottingham u kuću Frogmore Cottage, koja je u sklopu dvorca Windsor, dok ostatak obitelji živi u palači Kensington.

Prvotna ideja bila je da se par, koji će na proljeće dobiti i svoje prvo dijete, preseli u stan odmah pored Kate i Williama, no od te ideje se odustalo - navodno baš zbog loših odnosa dviju žena.

Obje su se udale za prinčeve, no Meghan i Kate vrlo su različite osobe i imaju drugačije životne priče.

Kate je odrasla u obitelji visoke klase u Velikoj Britaniji i praktički cijeli život se pripremala za svoju ulogu u kraljevskoj obitelji. S princom Williamom počela je vezu na fakultetu, kad je imala 21 godinu, a danas je uzorna majka troje djece i supruga budućeg britanskog kralja.

Getty Images

Meghan dolazi iz američke radničke obitelji, a roditelji su joj se razveli kad je imala 6 godina. Krenula se probijati u Hollywoodu, što nije bilo lako, prošla je kroz loš i kratak brak, a princa je upoznala kad je imala 35 godina. Naviknula je biti centar pozornosti i u tome uživa, ali imala je puno manje privilegija nego sramežljivija Kate.

Meghan se zato teže prilagođava životu poslušne supruge, dok je Kate to već svladala i pronašla svoje mjesto u kraljevskoj obitelji.

Navodno je uz Meghan i Harry postao stroži prema posluzi i zaposlenicima, a Kate se prijateljima potužila kako se njezin šogor promijenio otkad je s bivšom glumicom, zbog čega su pomalo zabrinuti.

Ipak, svi izvori tvrde da su braća prinčevi još u dobrim odnosima, iako svaki podržava svoju suprugu.

Getty Images

I dok neki tvrde kako bi ova svađa vojvotkinja mogla uzrokovati raskol u kraljevskoj obitelji, poznavatelji prilika u Buckinghamskoj palači kažu da o tome nema govora. Uostalom, Kate i Meghan ne moraju se slagati i biti najbolje prijateljice, iako bi to bio bajkoviti scenarij u koji bi svi htjeli vjerovati. No, bitno je samo da su u javnosti pristojne jedna prema drugoj i da obavljaju svoje kraljevske dužnosti. A bez povremenih skandala ionako ne mogu proći.

kraljevska obitelj

Meghan Markle

princ Harry

Kate Middleton

princ William

svađa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter