Gomilaju se optužbe

Snimio kako je silovao maloljetnicu, a onda platio njoj i obitelji da o tome šute na sudu


Ines Madunić
17.07.2019.08:00
Snimio kako je silovao maloljetnicu, a onda platio njoj i obitelji da o tome šute na sudu
Profimedia

sažeto

R. Kellyju sudit će se za niz gnjusnih optužbi u New Yorku


Ines Madunić
17.07.2019.08:00

Stalno izlaze novi gnjusni detalji u slučaju bivše r'n'b zvijezde R.Kellyja. Dosad je optužen da je u svojoj kući u Atlanti zatočio mlade žene koje psihički, fizički i seksualno zlostavlja i ponaša se prema njima kao prema seksualnim robinjama.

Mnoge od njih upoznao je kad su još bile maloljetne, a nakon godina tračeva o tome, konačno je došao na sud i podignuta je optužnica.

Sad se ona stalno nadopunjuje. Navodno postoji snimka na kojoj siluje maloljetnicu, a njoj i njezinoj obitelji platio je dva milijuna dolara kako ne bi svjedočili protiv njega na sudu.

Profimedia

Neke od djevojaka još su u njegovom stanu, a njihovi roditelji boje se kako ih je natjerao da sklope pakt o samoubojstvu, odnosno da obećaju da će se ubiti ako dođe do toga da moraju svjedočiti protiv njega na sudu.

Tu je informaciju potvrdila Jerhonda Pace, koja je uspjela pobjeći od Kellyja.

"Bila sam jedna od djevojaka koja je bila spremna ubiti se zbog njega. Oni koji kažu da su te djevojke odrasle i da je to njihova volja trebaju gledati svoja posla", napisala je Pace na Twitteru.

Jedna od žrtava pristala je doći u njegov stan u Atlanti, gdje su je zatim zaključali u sobu i tamo je držali tri dana bez hrane i vode. Nakon što su joj donijeli jelo i piće, onesvijestila se i kasnije shvatila da ju je Kelly seksualno zlostavljao dok je bila drogirana.

"Upoznao me s jednom djevojčicom koja je, kako mi je rekao, imala 14 godina. Rekao mi je da ju je istrenirao. Nju i druge djevojke zvao je svojim ljubimcima. Primijetila sam da je ta djevojka obučena jednako kao ja i da se ponaša na isti način. Shvatila sam u tom trenutku da i mene trenira da budem njegov ljubimac", rekla je jedna od njegovih bivših žrtava Kitti Jones u dokumentarcu "Surviving R.Kelly".

Protiv Kellyja trenutno postoji 18 federalnih optužbi i čeka ga suđenje. Inače, na prvom saslušanju izjavio je kako nije kriv, a kako su ga isprva pustili da se brani sa slobode - dok nisu došle nove optužbe - dao je i intervju Gayle King, u kojem se i rasplakao. 

"Prestanite! Nisam to napravio, to nisam ja. Borim se za svoj jebeni žvot ovdje", kroz suze je govorio Kelly, a onda je postao i agresivan. 

seksualno zlostavljanje

R. Kelly

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter