KRATAK FITILJ

Snimanje nije išlo po planu: Katarina optužena da je ošamarila organizatoricu, Herceg ekspresno dobio otkaz, a Hurem pobjegla zbog sloma živaca


Ines Madunić
25.07.2019.14:00
Snimanje nije išlo po planu: Katarina optužena da je ošamarila organizatoricu, Herceg ekspresno dobio otkaz, a Hurem pobjegla zbog sloma živaca
Tonči Plazibat, Damjan Tadić/Cropix, Profimedia

sažeto

Nije lako podnijeti stres na poslu, svi to znamo, a ove glumce nedostatak samokontrole koštao je posla


Ines Madunić
25.07.2019.14:00

Legendarna holivudska glumica Faye Dunaway dobila je nedavno otkaz u kazalištu Huntington u Bostonu jer je bila nasilna prema kolegama i ponašala se u najmanju ruku neprimjereno.
Dunaway (78) dobila je otkaz u predstavi "Tea at Five", u kojoj je igrala Katherine Hepburn, i to samo nekoliko minuta prije nego što je predstava trebala početi. Kap koja je prelila čašu bila je kad je oskarovka počela bacati stvari na kolege i kolegice koji su joj pomagali staviti periku na glavu.

Članovi ansambla izjavili su kako su se bojali za svoju sigurnost te da ih je Dunaway vrijeđala. Sad se ispostavilo da to nije prvi put te da je glumica kasnila na probe i po dva sata, nije dozvoljavala nikome da ju gleda za vrijeme proba, pa čak ni redatelj, bacala je hranu na pod, a svoj tekst nije naučila nego su joj ga govorili preko slušalica. Navodno je tražila da nitko u publici ne nosi bijelo jer će ju to ometati.

Getty Images

Na djelatnike kazališta je urlala, bacala stvari na njih, a jednom je zahtijevala da kleknu i operu pod njezine svlačionice.

A Dunaway nije jedina koja je zbog svog ponašanja u stilu dive i kratkog fitilja dobila otkaz na setu. I kod nas se događalo slično.

Božidar Alić tako je danima bio na naslovnicama svih novina jer je tvrdio da ga je redatelj Branko Ivanda pretukao. Fotografirao se s masnicom na licu, a njegova supruga Sandra Alić tvrdila je kako je vidjela da ga je Ivanda "iz čista mira" počeo vrijeđati, a zatim ga i fizički napao.

Sve se događalo na snimanju serije "Ponos Ratkajevih". Međutim, Branko Ivanda idući je dan objasnio kako se to apsolutno nije dogodilo, a onda se ispostavilo da se Alić sam udario šakom u oko. Ispričali su to svjedoci restorana u koji je Alić došao i nakon nekog vremena i nekoliko gemišta te nekoliko minuta razgovora samog sa sobom, udario sebe u glavu.

Bruno Konjević/Cropix

Ivanda ga je kasnije tužio za klevetu, a njegov lik u seriji ubili su ustaše u logoru.

Srpska glumica Katarina Radivojević domaćoj je publici postala poznata kad je glumila u sapunici "Najbolje godine". Atraktivna crnka karijeru je pokušala graditi u Hollywoodu nakon što je dobila zelenu kartu na lutriji, bila je u vezi s Beniciom Del Torom, a kasnije se vratila u Srbiju, gdje je radila na nekim projektima te trenutno živi između Beograda i Los Angelesa.

Prošle godine regionalni su se mediji raspisali kako je dobila otkaz na setu serije jer je ošamarila organizatoricu.

Blic/Cropix

"Ona se jednostavno nije uklapala u atmosferu na setu, pogotovo nakon što je dala pljusku organizatorici serije", izjavio je nakon otkaza vlasnik producentske kuće Goran Stamenković.

Ona je to demantirala i poručila da će istinu dokazati na sudu, a u njezinoj verziji otišla je iz serije jer nije bila zadovoljna honorarom.

Ivana Hercega u "Čistoj ljubavi" nakon 78 epizoda zamijenio je Janko Popović Volarić. Iz produkcije su samo poručili kako je suradnja s glumcem prekinuta "iz produkcijskih razloga", a neslužbene informacije govorile su o njegovoj "eksplozivnoj naravi", "neprimjerenom odnosu prema kolegama" i općenito "neprofesionalnom ponašanju".

Navodno je na snimanja dolazio nepripremljen, tekst nije znao, bunio se na organizaciju i scenarij, često je vikao na kolege i djelatnike na setu, a zbog svog je ponašanja prije otkaza bio upozoren.

Herceg nije htio ništa službeno komentirati, samo je na svom Instagramu podijelio status.

Ronald Goršić/Cropix

"Hvala vam dragi moji, a neki tamo valjda imaju neke svoje razloge zašto rade sve to što rade. Uvijek ista sranja. Umoriš se pokušavajući srediti stvari. Umoriš se od slušanja njihovih isprika i od davanja šansi. Nekad za svoj mir, jednostavno moraš pustiti ljude da odu. Kako bi glupa sranja koja rade... Mogli raditi nekom drugom", napisao je Herceg i zatim zaključao svoj profil.

Nakon tog incidenta nije se često pojavljivao u medijima.

Glumica Mia Begović dobila je otkaz u prvoj hrvatskoj sapunici, "Villa Maria". Razlog je bilo nepoštivanje ugovora. Navodno Begović nije htjela sudjelovati u promociji projekta, što je bila obavezna. Ona je za to tražila dodatni honorar, a navodno je i sama nekoliko puta napustila snimanje.

Jurica Galoić/Cropix

Ona je izjavila kako ne prihvaća jednostrano prekidanje ugovora i pojavila se na premijeri. Jedino što nije htjela odraditi i za što je tražila dodatni honorar bilo je postavljanje pitanja gledateljima u sklopu televizijske emisije u kojoj su se dodjeljivale nagrade.

Omiljena Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog", Njemica turskog porijekla, Meryem Uzerli, zbog te je uloge iz rodnog Berlina došla u Tursku. Uloga ju je proslavila u cijeloj Europi, povijesna sapunica gledala se u 22 zemlje, a upravo je Hurem bila jedna od prepoznatljivih likova.

Profimedia

Međutim, nakon sto snimljenih epizoda, tada 26-godišnja Meryem naprasno je odletjela u Berlin na liječenje, navodno bez da se javila produkciji. Navodno je dobila živčani slom zbog stresa na snimanju te upala u depresiju. U Berlinu se liječila u psihijatrijskoj ustanovi, ali produkcija ju nije htjela čekati. U četvrtoj sezoni zamijenila ju je Vahide Gördüm.

Ivan Herceg

snimanje serije

Meryem Uzerli

sapunice

Mia Begović

Katarina Radivojević

otkazi

Božidar Alić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter