Veo misterije

Slavu je stekla još kao maloljetnica, pjevala je 'Mangupa' i bila obožavana, no sve je naglo napustila! Pričalo se čak i da je poginula...


100posto
11.06.2019.12:55
Slavu je stekla još kao maloljetnica, pjevala je 'Mangupa' i bila obožavana, no sve je naglo napustila! Pričalo se čak i da je poginula...
Screenshot: Youtube

sažeto

Lidija Asanović slavu je stekla 1985. godine pjesmom 'Dečko, ajde o'ladi', a nakon toga je prešla u 'Srebrna krila' i otišla na Eurosong. Slava je, izgleda, nije zanimala pa je napustila sve i otišla u Njemačku


100posto
11.06.2019.12:55

Bend 'Srebrna krila' obilježio je jednu eru domaće glazbe, hitove su nizali, a publika ih je obožavala. Održavali su koncerte posvuda i popularnost su brzo stekli. Dok smo s Vlatkom Grakalić u intervjuu doznali da živi u Norveškoj s obitelji te da se glazbom i dalje bavi, o prvoj pjevačici benda informacije cure na kapaljku.

Lidija Asanović bila je prva koja je pjevala u 'Srebrnim krilima', a suradnju im je obilježio hit 'Mangup'. Nakon tog singla, bestragom je nestala. Kolale su o Lidiji svakojake glasine - među onima je najmorbidnija bila ta da je poginula, no otkriveno je nedavno da je Lidija živa i zdrava, sretna sa životom u blizini Münchena.

Slava joj je brzo dosadila

Prije nego što je zapjevala u 'Srebrnim krilima', Lidija je slavu stekla s bendom 'Poslednja igra leptira', s kojima je 1985. godine otpjevala hit singl 'Dečko, ajde o'ladi'. Imala je tada svega 17 godina. Kasnije bend napušta i 1988. priključuje se 'Srebrnim krilima'. S pjesmom 'Mangup' iste godine predstavljali su Jugoslaviju na Eurosongu u Dublinu, gdje su osvojili šesto mjesto. Neviđenu je slavu stekla, i to jako brzo, bila je lice i glas dva iznimno popularna benda.

Sve tri pjevačice 'Srebrnih krila' sreću su potražile izvan Hrvaske

Na vrhuncu slave napustila je i taj bend, a donedavno nitko nije znao što se s Lidijom dogodilo niti koji su joj bili razlozi da sve napusti. Na Facebooku je pronađena, društvene mreže ubile su anonimnost pa je otkriveno da pjevačica živi u Njemačkoj i preziva se Rush. Tamo živi od 1992. godine. Kada su glasine o njezinoj pogibelji dospjele u javnost, demantirala ih je njezina sestra Violeta.

Nakon Lidije, u 'Srebrna krila' stigla je Vlatka Pokos. Ona je u bendu pjevala od 1989. do 1994. godine, otkad se orijentira prema televizijskoj karijeri. Stigla je nakon nje imenjakinja Vlatka Grakalić. Zanimljivo je da sve tri pjevačice tog benda danas žive u inozemstvu. Lidija je sreću pronašla davnih dana u Njemačkoj, Vlatka Grakalić u Norveškoj, a Pokos se danas pohvalila diplomom koju je stekla u Kanadi. Napustila je Hrvatsku i životnu sreću našla u spomenutoj zemlji. Ipak, u Hrvatsku dolazi često pa je nedavno vodila izbor za Miss turizma svijeta u Poreču, a prije toga odradila i snimanje za kolekciju dizajnerice Monike Sablić.

vlatka grakalić

srebrna krila

lidija asanović

mangup

newsletter

Prijavite se na Newsletter