Životni zaokret u osmom desetljeću

Slavni glumac nije se planirao ženiti nakon smrti druge supruge, ali ljubav ne pita. Zbog tinejdžerske ljubavi prešao je ocean


Ines Madunić
17.04.2019.10:55
Slavni glumac nije se planirao ženiti nakon smrti druge supruge, ali ljubav ne pita. Zbog tinejdžerske ljubavi prešao je ocean
Biljana Blivajs/Cropix

sažeto

Otokar Levaj slavi 77. rođendan s trećom suprugom na drugom kraju svijeta


Ines Madunić
17.04.2019.10:55

U Hrvatskoj je ostvario sve što je u karijeri mogao. Njegovo ime znali su svi, od najmlađih do starijih, a Otokar Levaj ostvario je više od 70 filmskih i televizijskih uloga. Zagrepčanina smo gledali u "Dugoj, mračnoj noći", "Smogovcima", "Ne daj se, Floki", Ljubav u zaleđu", "Ponosu Ratkajevih", "Mamutici", "Crno-bijelom svijetu"...

Kroz dugogodišnju karijeru ostvario je značajne uloge i u kazalištima Komedija i ZKM te osvojio brojne nagrade za svoj rad.

Danas slavi 77. rođendan, i to sa suprugom Dunjom Bedenko u Pekingu. Inače mu je to treća supruga, ali i prva ljubav.

Naime, s medicinskom sestrom bio je u vezi još 1959. godine, u srednjoj školi. Ona je nakon nekog vremena otišla živjeti i raditi u Ameriku.

"Kad smo ja i Dunja prekinuli u ono doba, napisao samo joj pismo kako ću je voljeti cijeli život, i kad bude stara. Ona se toga ne sjeća. Njezina i moja sjećanja na našu pubertetsku vezu uopće nisu identična. Drago mi je da onda nismo ostali zajedno, teško je oženiti se s 20 i očekivati da ćeš u tom braku biti čitav život", rekao je Levaj.

Nina Đurđević/Cropix

U prvi brak ušao je s opernom pjevačicom Elenom Hristovom i s njom ima kćer Eli.

Nakon razvoda ušao je u vezu s kostimografkinjom i akademskom slikaricom Rutom Knežević. Zajedno su bili 30 godina i imaju sina Marina. Zajedno su odgajali i njezinog sina Marka iz prvog braka.

Otokar i Ruta vjenčali su se tek 2006. godine, nakon što je ona saznala da boluje od Alzheimerove bolesti.

Kako je već bio pred mirovinom, glumac se skoro potpuno preselio u Dalmaciju. Jedne večeri, kako je ispričao, bio je na Facebooku.

"Baš me zanimalo što Dunja Bedenko radi. Našao sam je i poslao joj poruku sjeća li me se, kako je... Odgovorila je da me se sjeća, napisala da živi na Floridi, ali da na ljeto dolazi u Rogoznicu. Od 2007. u Omišu 23. kolovoza igram predstavu i pozvao sam je da dođe pogledati. Došla je, ja sam je dočekao i kad smo se poljubili, bilo je kao da smo svih tih 50 godina zajedno. Nakon predstave rekao sam joj da imam još posla, ali da ću je nakon nekoliko dana posjetiti. Došao sam, svidjeli smo se jedno drugome i ona me pozvala da je posjetim.

Bez problema sam dobio vizu, otišao sam, svidjelo mi se na Floridi i samo je bilo pitanje koliko ću dugo ostati. Dunja je pitala kako ćemo dalje jer veza preko Atlantika neće funkcionirati i tada je rekla: 'Idemo se vjenčati'. Bilo je to nakon tri tjedna dok smo pili kavu. Rekao sam da malo moram razmisliti, ali to je bila dobra ideja", ispričao je u jednom intervjuu.
Započeo je novi život na drugom kontinentu. S Dunjom živi u Bradentonu, gradiću na Floridi, gdje uživa u umirovljeničkim danima.

"Nikad nisam izgubio vjeru u ljubav, ali sam se pomalo iznenadio da sam se ponovno zaljubio", rekao je Otokar, koji s Dunjom svako ljeto provodi u Hrvatskoj, a planiraju i povratak.

Facebook

"Vratit ćemo se iz Amerike kad budemo onemoćali. Prijavili smo se već za starački dom na Iblerovu trgu. U Americi je teško biti star i nemoćan", izjavio je.

Na Facebooku je prijatelje obavijestio kako će rođendan proslaviti sa suprugom u avionu na letu za Peking. Kako su oboje u mirovini, često putuju, a ljubav u sedamdesetima, kaže, bolja je nego što je mislio.

"Ljubav u sedamdesetima? Da ste me to pitali prije 20 - 30 godina, rekao bih molim, ljubav u sedamdesetima? A danas kažem - ljubav u sedamdesetima je fantastična. Tim više što se znamo pedeset godina tako da smo samo taj jedan nekadašnji zanos mladenački pretvorili u zrelo prijateljstvo. Nije to platonski. Mi se nemamo oko čega svađati, već se družiti, pomagati, savjetovati, paziti, podsjetiti", zaključio je.

brak

glumac

ljubavna veza

Otokar Levaj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter