No Comment by vaša Ljubica

Slavna starleta prikrivena je lezbijka, a ljigavi preljubnik ostavio trudnu djevojku? Drukeri vladaju trač scenom umjesto tabloida


100posto
14.09.2018.14:20
Slavna starleta prikrivena je lezbijka, a ljigavi preljubnik ostavio trudnu djevojku? Drukeri vladaju trač scenom umjesto tabloida
iStock

sažeto

Vaša Ljubica u prvoj će epizodi svoje 'No Comment' kolumne dati uvid u tračeraj, koji zaista iznosi sve tračeve - prije nego oni dođu na naslovnicu tabloida


100posto
14.09.2018.14:20

Dragi moji,

Obraćavam vam se kako bih vas obavijestila da stiže nova poslastica - koju će pisati vaša tračerica Ljubica. Vesela kvartovska puca, Ljubica opaža, brine, čita, osluškuje, promatra. Ljubica je zapravo onaj lošiji dio svakog od vas. Voajer koji ne miruje, već vrijedno razotkriva te 'misterije' od kojih je satkana naša estradna i kulturna scena.

Ovog puta bavi se vaša Ljubica kraljicama tračerske scene. Vrle forumašice žive i komentiraju već godinama pod poznatim im nadimcima na stranicama od kojih je svakako najpoznatiji Kokošinjac. Lajt verzije komentiraju na temama kao što su 'Influencerice i Instagramuše', 'Koga ste vidjeli uživo?'... Ima tu svega, a tko su one zapravo? Tko se krije iza sigurnih nadimaka i privatnosti vlastitog doma?

Underground trač scena godinama olajava naše celebove, a prljavi veš tako im postaje javna tajna

Budući da je žutilu u domaćem medijskom prostoru odavno došao kraj, pravi posao preselio se na forume. Sve ono što se prezentira kao ekskluzivno, danima prije doživi na tračerskim forumima svoju ekspanziju. Trudnoće, varanja, afere, prijateljstva, zdravstveni problemi (potonje je moralno neupitno loše i zlobno) - You Name It. Ta mala 'underground' scena živi već godinama, iza nje je ekipa s nadimcima, a svaki iskusniji pratitelj društvene kronike zna za njih. Neki su već toliko u tom svijetu, da su se prometli u prave male forumaške, tračerske zvijezde.

Evo što u posljednje vrijeme 'kokice' (što je nadimak ekipe s kultnog Kokošinjca) obrađuju kao najbrutalnije tračeve.

iStock/Ilustracija

Ljigava afera, trojci, prikrivene lezbijke

On ima bivšu ženu, trudnu djevojku, a ona je slobodna kao ptica. Više ili manje su poznati javnosti, no njihova navodna ljubavna afera radi koje je trudnica ostala sama - šamara ovih dana tračerskim forumima. Otkako je Instagrama i čovjeka - tu je i potrebe za dramom epskih razmjera. A kada se scenarij vrijedan najluđe turske sapunice događa stvarno i pred očima Instagram javnosti i viđenijih Hrvatica, ne obaziru se anonimne osobe iza nadimaka za činjenicu da se nekome događa privatna drama. Ne treba biti licemjeran, tko tvrdi da ga ne zanima dobra 'ćakula', čak i ako nije do kraja činjenicama potkrijepljena, taj vas debelo laže.

Nije to jedino interesantno.  Kao debeljuca u dućanu slatkiša... Ne znaš gdje prvo pogledati, što odabrati. Na meti se našao i jedan od najslavnijih bivših parova u zemlji. Nekadašnja sportska legenda i njegova bivša žena - zaposlili su dvije dadilje da im brinu o djeci. Pa su ih prijateljice prijateljica tih dadilja otračale krijući se pod nadimkom - rekavši da su pokazali priličnu nezainteresiranost za tu istu djecu, radije gledajući televiziju. Na kraju su su rastali. Ovakva 'ćakula' spada svakako u najlaganije. Kakvo iznenađenje - ljudima s parama se ne da ustajati po noći pa za solidni novac to rade dadilje koje tako upotpunjavaju studentski budžet.

Ali, nije ni to sve. Dramatično razvedena poznata bivša manekenka navodno je s mužem voljela trojce pa se muž u jednu od partnerica zaljubio i brak je propao. A navodno je, iz bliskih izvora, jedna poznata glazbenica/glumica/starleta - neočekivanog seksualnog opredjeljenja. Nitko ne bi rekao, a onda navodno voli žene. Kune se u to bliski izvor iz tih krugova forumašici koja prenosi saznanje. Tko zna što je od tog istina? Dosta informacija na spomenutom forumu zaista jesu.

Nisu novinari sami otkrili da je poznata glumica trudna, nije im ona rekla... Otkud onda?

Tko je ta ekipa? Tko su 'kokoši' koje, kako same vole reći, u tramvaju načuju trač pa ga prenose na crnu internetsku rupu koju vjerno prate taboidni novinari? Ne brinite. Nisu to cure koje slučajno čuju pričicu. Vrlo često tračevi su toliko točni da se pretvaraju u informacije kada se akteri/ce konačno izjasne medijski. Znate otkud je potekla informacija da je naša poznata glumica trudna? E da. Nije glumica - koja se toliko puta opekla s medijima - zvala iste i pohvalila im se. Tko ju je otkucao? Tko je to znao? Osim medicinskog osoblja, za koje volimo vjerovati da drže jezik za zubima?

Vjerojatno njezin najbliži krug, odnosno ljudi koje sama poznaje. Ne znamo, u konkretnom slučaju radi se o osobi koja je zaista zanimljiva pa je moguće da ju je netko negdje vidio, načuo od prijateljica, suradnika... Uostalom, radi se o činjenici, ne traču.

iStock

Kljucanje i iznošenje prljavog veša ide iznutra. Prvo pravilo showbiza - Ne spaljuj mostove iza sebe!

No, generalno, upravo oni najbliži tim našim 'zvijezdama' vole olajati, a ako se posvađaju - i sami će napraviti account pa popljuckati, dati trač i zalijepiti ga 'kokošicama' da ga na forumu kljuckaju. Uzmimo jedan primjer. Dvije bivše manekenke su prijateljice - pa se posvađaju. Pa prva dokona dama ode napraviti svoj nadimak - znajući točno gdje, kako i zašto lansirati prljavi veš koji će, znaju najbolje, naći svoj brzi put do medija. Osim toga, bave se tim i bivši suradnici, povrijeđeni bivši frajeri, prijateljice, ljubomorne susjede... Znate li koliko bi osoba trebala biti 'čista' da se ne nađe na meti tih i takvih? Nemoguće.

Tko je bez grijeha nek' baci kamen prvi. Drukanje je loše, valjda bi neki kodeksi odanosti u svim sferama društva trebali postojati.

Do sljedećeg tjedna ljubi vas vaša,

Ljubica

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama u kolumni je slučajna i nenamjerna.

Scena kolumna

No Comment

newsletter

Prijavite se na Newsletter