Najkraći brakovi u povijesti Hrvatske

Slavna pjevačica od muža je dobila i crkveni razvod, a razlozi su i dalje pod velom tajne! Giriček se od Nataše rastao nakon svega osam mjeseci bračne sreće


100posto
18.06.2019.14:05
Slavna pjevačica od muža je dobila i crkveni razvod, a razlozi su i dalje pod velom tajne! Giriček se od Nataše rastao nakon svega osam mjeseci bračne sreće
Foto: Neja Markičević, Oleg Moskaljov/CROPIX

sažeto

Neke ljubavi su vjenčne, a druge su fatalne - slatke i kratke. Donosimo vam najkraće hrvatske brakove slavnih nam sugrađana


100posto
18.06.2019.14:05

'Ljubav za cijeli život, dok nas smrt ne rastavi', mislili su dok su pred oltarom davali obećanje o odanosti, uzajamnoj brizi, podršci, suživotu... Ipak, obećanje je u nekim slučajevima zaista postalo ludom radovanje jer su se neke ljubavi raspale i prekinule prije negoli se osušila tinta na potpisu, prije negoli su ishlapili mjehurići slavljeničkog šampanjca. Karikiramo, iako u nekim slučajevima doslovno ovako biva. Primjerice, bivša supruga Mikea Tysona, Robin Givens, udala se za instruktora tenisa Svetozara Marinkovića. Brak je potrajao rekordnih sedam minuta. U sedam minuta Robin je uspjela vjenčati se pa rastati.

Nije ovo trend koji su donijela neka nova vremena. Legendarna Zsa Zsa Gabor bila je u devet brakova pa je jasno da nisu svi mogli potrajati neki respektabilniji vremenski period. Ipak, pravo je iznenađenje bila njezina udaja za Felipea De Albu, od kojeg se razvela nakon svega jednog dana. Nije puno konkretniji bio ni glumac Nicolas Cage, nedavno se od vizažistice Erike Koike razveo nakon svega četiri dana u braku. Par se vjenčao u ožujku u Las Vegasu, no travanj su dočekali kao bivši bračni par. Cage je sklon brzo se predomisliti, i od Lise Marie Presley razveo se brzo - nakon svega tri mjeseca bračne (ne)sreće.

Lasić je rekorder - svega 21 dan

I Hrvatska svoje primjere ima. Rekorder je neprikosnoveni zavodnik Frano Lasić. Gospodin Lasić ima iza sebe tri braka, trenutno je u četvrtom, u ljubavi je s mladom Beograđankom Milenom. Prije nje imao je dva konkretna braka i jedan zaista kratki i brzi ljubavni izlet. Naime, osamdesetih se oženio sa stanovitom Ljiljanom. Od nje se 20-ak dana kasnije razveo. Apsolutni je time postao rekorder po duljini braka - i taj status drži do danas. O privatnom životu Lasić baš i ne voli pričati, stoga ne čudi što o Ljiljani nikad nije otkrio ništa.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Nije ni Nina Morić puno dulje trajala - s Dossijem je provela svega dva mjeseca

Približila mu se, doduše, naša proslavljena manekenka Nina Morić. Naime, nakon razvoda od Fabrizija Corone, Nina se odlučila uploviti u bračnu luku s milanskim poduzetnikom Massimilianom Dossijem. Bračna idila za Ninu je potrajala svega dva mjeseca. Kraj ljubavi objavila je na društvenim mrežama, govoreći da ništa nije zauvijek. 'Doviđenja, moja ljubavi. Volim ga, moji osjećaji ostaju isti. Nije me dobro razumio', napisala je tada Nina o razvodu na Twitteru. Dva mjeseca potrajao je i brak poduzetnika Ivora Vucelića, koji se s Lanom Pavić razveo nakon kratkog bračnog staža. Danas je Lana u stabilnom i sretnom braku, a sreću je pronašao i Vucelić. Imala je tada Lana svega 25 godina, a u Danu De nedavno nam je priznala da joj je život bio prilično otežan zbog svega što se dogodilo uslijed razvoda. Otkazani su joj svi ugovori, teško se nosila sa svime što joj se dogodilo. Sramotna je to bila hajka na jednu mladu ženu. 'Ja sam u to vrijeme bila najzaposlenija hrvatska manekenka, radila na televiziji, bila Loto djevojka, a onda jedno jutro ostaneš bez svega', prisjetila je Lana. Nije sigurna da bi danas to mogla proći kroz sve to. No, preživjela je i hrabro nastavila dalje, a na taj period više se ne osvrće.

Tom Dubravec/Cropix

Giriček i Nataša osam mjeseci bili u braku

Medijski je jako popraćen bio i razvod Gordana Giričeka. Slavni košarkaš u vezi s Natašom Gulan proveo je par godina, no u braku nije izdržao punih godinu dana. Vjenčali su se u prosincu 2003. godine, a u kolovozu 2004. Gordan je podnio zahtjev za razvod braka. Sudili su se oko bračne stečevine, i na kraju je odlučeno da će podijeliti isključivo prihod stečen u osam mjeseci braka. Vremenom su se stišala medijska prepucavanja, a zbog dobrobiti djeteta par se odlučio kloniti komentiranja njihovog odnosa u medijima. Uostalom, krenuli su dalje i u ljubavnom smislu.

Foto: Oleg Moskaljov/CROPIX

Ramljak je od Rakića dobila i crkveni razvod

Iako je mislila da će trajati zauvijek, Pamela Ramljak nije dugo trajala u braku sa Stojanom Rakićem. Od inženjera elektrotehnike razvela se nakon svega godinu dana, a tražila je čak i crkveni raskid braka. U tome je uspjela, a o razlozima svega toga nikada nije pričala. Par se, da podsjetimo, vjenčao u studenom 2008. godine, a živjeli su nakon svadbe zajedno u Beču. Prije braka proveli su čak devet godina u vezi pa zaista nitko, a vjerojatno ni sama Pamela, nije vjerovao da će brak tako brzo propasti. Danas je sretna uz svog drugog supruga i njihovog sina.

CROPIX

Vlatka i Josip dramatično su završili ljubavnu vezu

Brak Vlatke Pokos i Josipa Radeljaka Dikana također je jako kratko trajao. Sve se odigralo pred očima javnosti, cijeli proces je bio iznimno neugodan, a sve nakon kraja braka od godinu i četiri mjeseca. Vjenčali su se na pješčanoj plaži karipskog otočja Turks&Caicos, a potom se Vlatka uselila u njegov stan na Cvjetnom trgu. Izgledali su skladno i sretno, no kratko je trajalo. Nakon dramatičnog i iznimno ružnog razvoda, Vlatka je pokušavala krenuti dalje. Mir je na kraju pronašla daleko od Hrvatske i svega što joj se izdogađalo posljednjih 10-ak godina. U Kanadi je nedavno diplomirala, a Hrvatsku posjetila zbog angažmana na svjetskom izboru za Miss turizma.

Neja Markicevic / CROPIX

Ljubav Nataše Janjić i Joška Lokasa nije dugo trajala, od sklapanja braka do razvoda prošlo je nešto više od godinu dana. Više vremena proveli su u ljubavnoj vezi negoli u braku. Nakon razvoda, Nataša je pronašla ljubav i nedavno postala majka, a Lokas se skrasio uz mladu manekenku Jelenu Katarinu Kapu.

CROPIX

Temperamentna nekadašnja manekenka Malina Grahek žarila je i palila javnom scenom u vrijeme veze s Josipom Šelendićem. Zlatni zagrebački par vjenčao se na luksuznoj i velikoj svadbi 2010. godine, no već 2011. krenuli su prvi medijski naslovi o trzavicama između manekenke i poduzetnika. Demantirali su sve, no ne zadugo. Rastali su se do kraja 2012., a živjeli razdvojeno mjesecima unazad. Ipak, zbog njihovog djeteta ostali su u dobrim odnosima, o svemu se dogovorili izvan suda te sve zadržali privatnim. Nakon svega, Malina se povukla iz javnosti i posvetila sinu te obiteljskom poslu.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Vlatka Pokos

Nataša janjić

Nina Moric

Frano Lasić

Pamela Ramljak

Gordan Giriček

newsletter

Prijavite se na Newsletter