Kakve životne priče!

Slavica je odrasla u odgojnom domu, a godinama kasnije upoznala Bernieja! Sanela je pobjegla iz ratnog vihora BiH-a, a danas je među najmoćnijim ženama svijeta


100posto
28.02.2019.17:30
Slavica je odrasla u odgojnom domu, a godinama kasnije upoznala Bernieja! Sanela je pobjegla iz ratnog vihora BiH-a, a danas je među najmoćnijim ženama svijeta
Foto: CROPIX/Profimedia

sažeto

Neke od dama s ovih prostora postale su neke od najmoćnijih žena na svijetu. U tome prednjače Sandra Meljničenko, Slavica Ecclestone i Sanela Jenkins


100posto
28.02.2019.17:30

Inozemstvo je za neke od ovih dama bila prava ljubavna adresa. Svoje priče ostvarile su izvan granica regije, no dom nisu zaboravile. Vezane su i dalje uz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju... Nisu zaboravile kraj iz kojeg su potekle, no žive vani, znatno drugačije i bolje negoli je to bilo nekad.

Marija uz holivudskog mogula

Slavljenički je raspoložena Marija Karan koja je jučer proslavila rođendan svog trogodišnjeg sina. Dječaka je dobila u višegodišnjem braku s holivudskim producentom i menadžerom Joelom Lubinom. Uspješni filmaš s beogradskom glumicom u braku je već pet godina, a svadbi je prethodila duga veza. Osim ljubavi, Marija je u Los Angeles preselila svojedobno kako bi gradila holivudsku karijeru. Ipak, zamrzla je posao kako bi se posvetila neko vrijeme obitelji. Hrvatskoj publici Karan je poznata iz serije 'Larin izbor'.

Foto: Instagram

Sandra rođena kao dijete imigranata, a danas je supruga glumačkog velikana

Jedan od najvećih glumaca današnjice, Christian Bale, obožava svoju suprugu Sandru Blažić. Bivša manekenka i osobna asistentica Winone Ryder srpskih je korijena, a u braku s Baleom je već 19 godina. Četiri je godine starija od glumca, a njihovu ljubavnu priču pratio je i priličan skandal. Inače, Sandra je kći srpskih imigranata koji su iz Beograda emigrirali u Ameriku te se Sandra tamo rodila. Zbog fatalne Sandre je navodno Bale prekinuo kontakt sa svojom majkom Jenny te sestrom Sharon. Blizak je s njezinom stranom obitelji pa tako svakog Uskrsa odlaze s njima i svojom djecom u crkvu svetog Ilije u Los Angelesu. Tijekom braka su postali roditelji djevojčice i dječaka, a inzistiraju da djeca jednog dana znaju govoriti srpski.

Profimedia

Aleksandra je jedna od najbogatijih žena svijeta

Još jedna Sandra uspješno se udala. Aleksandra Meljničenko danas je jedna od najbogatijih Srpkinja na svijetu, a nekad je bila pop pjevačica u grupi Models. Pripadnica je svjetskog jet seta, druži se sa zvijezdama, na svadbi su joj pjevale Christina Aguilera i Whitney Houston, a ljeta provodi na jednoj od najskupljih jahti na svijetu. Dok je prije udaje za imućnog Rusa bila pop pjevačica, danas je moćna žena. Život joj se promijenio 2003. godine kada je na jugu Francuske upoznala Andreja. Dvije godine kasnije su se vjenčali, a na ceremoniju navodno potrošili oko tri milijuna funti. Sedam godina nakon svadbe stigla je na svijet njihova kći Tara, a prije dvije godine Sandra je rodila i dječaka. S nekim ljudima iz regije ostala je u odličnim odnosima pa je tako jako dobra prijateljica s našom pjevačicom Ninom Badrić.

Nitko kao Slavica! Riječanka je uvijek bila drugačija, a iako je život nije mazio - postigla je sve

Među najskupljim razvodima ikad smjestio se onaj naše Slavice Ecclestone. S Berniejem Ecclestoneom desetljećima je Riječanka bila u braku, a zahvaljujući njoj do danas je Bernie 'zaljubljen' u hrvatsku obalu. U svega jedan dan Slavica je nakon razvoda postala bogatija za 630 milijuna dolara. Rođena pod prezimenom Radić, Slavica nije imala jednostavan životni put. Bila je tek djevojčica kada su joj se roditelji razveli pa je zbog obiteljske situacije neko vrijeme provela u Odgojnom domu za žensku omladinu u Bedekovčini. Odgajateljica iz doma ispričala je godinama kasnije za portal zagorje.com da Slavicu već tada nije zanimao običan život te je bila posebna i drugačija od ostatka djevojaka. Bila je pametna i profinjena. Kada je stasala, odlučila je postati manekenka pa se odlučila fotografirati za Start. Dogovorila je sve, a potom je krenuo uspon atraktivne djevojke. Slavica je počela graditi manekensku karijeru u Italiji, a tamo se upoznala s Berniejem. Vjenčali su se 1985. godine, a u braku dobili i dvije kćeri - Tamaru i Petru. Razvod je stigao 2008. godine, a nakon što su se rastali - Slavica i Bernie ostali su u prijateljskim odnosima. Tako je i u Dubrovniku Slavica snimljena u društvu bivšeg supruga i njegove sadašnje žene Fabiane Flosi.

Profimedia

Sanela je danas među prava moćnica

Bosanskohercegovački pandan Slavici bila bi Sanela Jenkins. Kada se 2009. rastala od imućnog bankara Rogera Jenkinsa, o Saneli su počele kružiti glasine da je imala afere s Justinom Timberlakeom, Guy Ritchiejem, Riom Ferdinandom. Sanela se na to nije osvrtala. Bogatstvo koje su stekli u braku procijenilo se na oko 170 milijuna eura. U poslovnim akvizicijama svog supruga Sanela je oduvijek sudjelovala pa se u tom smislu nisu rastali na ratnoj nozi. Da je sposobna, pokazala je vrlo rano. U London se odselila tijekom rata u BiH. Dok je na ovim prostorima buktio rat, Sanela se zaputila u Veliku Britaniju, išla u noćnu školu, učila jezik, a kasnije upisala fakultet i pokrenula par vlastitih poslova. Inteligentna Sarajka pripadnica je visokog društva u Americi i Velikoj Britaniji, a usto je poznata i kao velika humanitarka. Bliska je prijateljica glumaca Georgea Clooneyja, Seana Penna, a s njim često surađuje upravo kada treba pomoći nekom području koje je u svijetu pogođeno tragedijom - ratom ili prirodnim katastrofama. Na pomoć drugima navela ju je osobna tragedija. U ratu je poginuo njezin brat, u čije ime je također osnovala humanitarnu organizaciju.

Profimedia

Slavica Ecclestone

Aleksandra Meljničenko

Sanela Jenkins

Marija Karan

sandra blažić

newsletter

Prijavite se na Newsletter