Američki san prezgodne braće

Slava i bogatstvo došli su im iznenada, preko noći, ali prije toga bili su na dnu, grcali su u dugovima, snovi su im propadali jedan za drugim


100posto
09.11.2019.16:00
Slava i bogatstvo došli su im iznenada, preko noći, ali prije toga bili su na dnu, grcali su u dugovima, snovi su im propadali jedan za drugim
Profimedia

sažeto

Blizanci Jonathan i Drew Scott danas su uspješni i slavni, ali nije im uvijek išlo dobro


100posto
09.11.2019.16:00

U seriji "Lovci na nekretnine" pomažu ljudima u transformaciji njihovih kuća i stanova, a braća Jonathan i Drew Scott na svojim su poslovima dosad zaradili oko 20 milijuna dolara.

No, put do uspjeha nije bio lagan ni kratak.

Identični blizanci rođeni su u Kanadi s razlikom od četiri minute. Odrasli su na farmi blizu Vancouvera, a poduzetnički duh usadio im je otac od najranije dobi.

 
 
 
View this post on Instagram

Found this pic of dad I’ve never seen before. And I love it ❤️ #HappyFathersDay to my hero

A post shared by Jonathan Silver Scott (@mrsilverscott) on Jun 16, 2019 at 9:30am PDT

"Kad smo navršili sedam godina, otac nam je rekao da moramo pronaći posao. Osnovali smo svoju prvu tvrtku - JAM Enterprises, prodavali smo vješalice za odjeću koje smo sam izrađivali. Išli smo od vrata do vrata. Naravno, ljudima je to bilo slatko, ali naišli smo na ženu koja je imala lanac trgovina u Japanu. Tako smo prodali na tisuće vješalica za odjeću za strano tržište", izjavili su.

Kasnije su radili kao pomagači klaunima u predstavama i tako u jednom trenutku zarađivali i do 50 dolara na sat.

Starijem Jonathanu dosadila je teška šminka pa se počeo baviti mađioničarstvom. Kad je bio stariji htio je od toga napraviti ozbiljnu karijeru. Sve je išlo dobro dok mu jednom nisu ukrali sve rekvizite koje je imao za svoj pomno isplanirani iluzionistički show. Izgubio je puno novca i morao početi ispočetka.

Braća su cijelog života pokušavali na sve načine uspjeti pa su se bavili karateom, glazbom, glumom, košarkom, manekenstvom...

No, shvatili su da je novac u preprodavanju nekretnina vrlo rano.

"S 18 godina kupili smo kuću vrijednu 200.000 dolara. Malo smo poradili na njoj i za godinu dana prodali je za 250.000 dolara. Tad nam se upalila lampica", izjavio je Jonathan. Nastavili su s tom praksom, Drew je postao agent za nekretnine, a Jonathan se školovao za dizajn.

Profimedia

No, ni tad nije sve išlo glatko. Obojica su upali u financijske probleme. Dok je Drew bio u dugu 100.000 dolara, Jonathan je morao proglasiti bankrot.

Drew je u dugove upao jer mu je nedostajala gluma, koja mu je uvijek bila strast. Napustio je posao s nekretninama i vratio se u Vancouver te pokušao pokrenuti glumačku karijeru. No, išlo je jako teško i na kraju je potrošio tisuće dolara, a nije se pomaknuo s mjesta.

"Na kraju su se sva iskustva pokazala jako bitna jer smo shvatili koliko te jedna nepromišljena odluka može dovesti do toga da budeš ranjiv", istaknuli su.

Profimedia

Dugo su se oporavljali od tih udaraca, no poduzetnički duh nije ih napuštao i prava prilika im se ukazala na jednoj audiciji za televizijsku emisiju. Tako su krenuli "Lovci na nekretnine".

U knjizi "It Takes Two" opisali su svoj put do uspjeha, a Jonathan se otvorio i o razvodu s nepoznatom ženom prije nego što su postali slavni.

S tadašnjom suprugom preselio se u Las Vegas gdje je on radio kao iluzionist, a ona kao konobarica i manekenka. No, počeli su se udaljavati jedno od drugog, a Jonathan je priznao kako mu je razvod teško pao.

"Nikad nisam dijelio detalje o razvodu jer nisam htio pričati o tužnim stvarima. Bol je trajala dulje nego razvod. Danas o tome više ne razmišljam, ali u jednom jako dugačkom, mračnom periodu radio sam samo to. Potreslo me do same srži", napisao je Jonathan, koji je danas u sretnoj vezi s glumicom Zooey Deschanel, dok je njegov brat također sretno oženjen Lindom Phan.

Inače, blizanci imaju i starijeg brata JD-a, koji je komičar i glumac, a koji se također često pojavljuje u njihovoj emisiji. 

bogatstvo

bankrot

Jonathan Scott

Drew Scott

TV show

Lovci na nekretnine

newsletter

Prijavite se na Newsletter