Vruće scene

Skinule su sve sa sebe - i nisu požalile! Srzavale se, suočile se s velikom nelagodom, izazivale buru, no nije im žao!


Barbara Marinović
17.01.2019.17:00
Skinule su sve sa sebe - i nisu požalile! Srzavale se, suočile se s velikom nelagodom, izazivale buru, no nije im žao!
Foto: CROPIX

sažeto

Nekada treba odraditi i ono što nam možda nije najlakše ili najdraže, no posao ne smije patiti


Barbara Marinović
17.01.2019.17:00

Glumice će za ulogu napraviti puno toga, a granice je nekada, doduše, nešto teže pomaknuti. Pogotovo kada uloga zahtjeva golišavo izdanje. Fascinantno je koliko su ljudi osjetljivi kada je golo tijelo u pitanju pa je, da bi se skinuli tijekom snimanja filma ili serije pred cijelom ekipom na snimanjima, potrebna posebna hrabrost. Neke glumice tu su barijeru uspjele prijeći i ne smatraju da su zbog toga posebne. Što uloga zahtjeva, treba odraditi. Ako se ne može, onda za to nisi.

Golotinja je na filmu prisutna oduvijek, a tijekom jugoslavenske kinematografije nije je bilo teško pronaći. Među onima koje su se skidale više puta bila je i glumica Mira Furlan. Skinula se za potrebe filma 'Horvatov izbor', kupajući se gola u kadi, a trčala je obnažena i u filmu 'Lepota poroka'.

I legendarna Seka Sablić imala je početkom karijere svoje scene golotinje. Kupajući se gola u rijeci, Seka se pojavila i filmu 'Maratonci trče počasni krug'. Imala je i scenu seksa s Borom Todorovićem, a kada se glumac navodno zanio, Seka se naljutila i s njim nije navodno pričala 30 godina.

Hrabrosti da se skine na filmu imala je i naša glumačka diva Zrinka Cvitešić. U 'Konjaniku' se pojavila potpuno gola. Poznato je da Cvitešić ne preispituje zahtjeve redatelja, već radi ono što je zadano i što se očekuje. Ne čudi što je ostvarila uspjehe i izvan granica lijepe naše. Već spomenuti film bio je najava svega što će glumica kasnije pokazati i s koliko talenta raspolaže.

Nije Zrinka ni približno jedina. Golišavih scena ne libi se ni Nataša Janjić. Svojedobno su svi pisali o obnaženim scenama glumice u filmu Srđana Dragojevića - 'Sveti Georgije ubiva aždahu'. Nije joj, rekla je kasnije, bilo svejedno, no uz profesionalce na setu sve je lakše.

Oglila se svojedobno i Lucija Šerbedžija. U predstavi 'Žuta crta' Ivice Buljana, pred publikom se glumica hrabro ogolila do kraja. Cijeli je niz diva domaćeg glumišta koje su se tijekom karijere skinule za potrebe dobre scene, a čine to sve češće i muškarci, poput primjerice Janka Popovića Volarića.

Nataša janjić

Zrinka Cvitešić

Mira Furlan

Lucija Šerbedžija

Seka Sablić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter