tužno je skončala

Skidala se u Jugoslaviji kad to još nitko nije radio, bila ljepotica svjetskog glasa, a onda je napravila radikalan zaokret! Ljubomorni ljubavnik upucao ju je, a ona se od tog nikad nije oporavila


100posto
17.08.2019.08:00
Skidala se u Jugoslaviji kad to još nitko nije radio, bila ljepotica svjetskog glasa, a onda je napravila radikalan zaokret! Ljubomorni ljubavnik upucao ju je, a ona se od tog nikad nije oporavila
Screenshot: Youtube

sažeto

Milja Vujanović nekad je bila sinonim za seksipil, no pred kraj života postala je nešto potpuno drugo. Okaljala je svoje ime svojim stavovima, a onda ju je dokrajčila tragedija koju je prouzročio njen ljubavnik


100posto
17.08.2019.08:00

Utjelovila je svojedobno djevojku velikog Dragana Nikolića u filmu 'Bube u glavi', a bila je i jedna od prvih jugoslavenskih glumica koje su se skinule pred kamerom. Iznimno obrazovana, lijepa i talentirana - Milja Vujanović pred kraj života postala je sinonim za televizijske astrologe u Srbiji, no prije tog u Jugoslaviji je imala karijeru punu potencijala.

Milja Vujanović javnosti je postala poznata 1967. godine kada je osvojila titulu Miss Srbije. U nježnim godinama počeo je tako njezin proboj prema slavi pa je ubrzo zaigrala u filmu 'Rani radovi' Želimira Žilnika koji je u Berlinu osvojio Zlatnog medvjeda. Krenula su potom predviđanja sjajne karijere mladoj glumici.

Skidala se prije ostalih, obožavala ju je publika, a onda se okrenula magiji

A ona je ulagala u sebe. Završila je dva fakulteta - Dramsku akademiju i Fakultet političkih znanosti, a potom ostvarila uloge u filmovima kao što su 'Majka, sin, unuk, unuka', 'Bube u glavi', 'Neretva', 'Most', 'Nokaut'. Utjelovljivala je golišave ljepotice, bila je druga glumica koja se skinula na filmu. U jednom trenutku joj je, ipak, dosadilo glumiti. Dozlogrdio joj je taj svijet pa se okrenula nečemu potpuno neočekivanom. Posvetila se astrologiji i postala stručnjakinja za zvjezdanu magiju. Dobila je tu titulu nakon pohađanja svjetski priznatih astroloških škola.

Velika tragedija prikovala ju je uz invalidska kolica

'Oduku da napustim film donijela sam kada sam shvatila da tekstove koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela proučavati prije trideset godina, i mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala vjerna sve do danas', rekla je Milja svojedobno. Kritizirali su je zbog nacionalističkih stavova tijekom devedesetih, plasirala ih je u kontroverznoj astrološkoj emisiji i isticala se dijaboličnim objašnjenima tadašnje realnosti. Ostala je medijski prisutna tako na sramotan način i nakon glumačke karijere. Pisala je i knjige, gostovala u emisijama, objavljivala tekstove u novinama.

Iako se zvijezdama bavila, nisu joj iste bile naklonjene. Doživjela je, naime, u svibnju 2000. godine veliku tragediju. Njezin ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a potom se sam otišao prijaviti za pokušaj ubojstva. Milja je zbog ozljeda pala u komu, a iako se iz nje probudila, sve što se dogodilo ostavilo je na njoj traga. Ostala je nepokretna i nikada se nije oporavila od onoga što joj se dogodilo. Preminula je 2005. godine u Beogradu.

Screenshot: Youtube

Dragan Nikolić

milja vujanović

newsletter

Prijavite se na Newsletter