Gdje su danas ta vremena

Skandalozne manekenke nekad su haračile scenom: Tamara bila u nasilnoj vezi, Tatjana tužila Marića i tražila milijune


Barbara Marinović
09.08.2018.08:00
Skandalozne manekenke nekad su haračile scenom: Tamara bila u nasilnoj vezi, Tatjana tužila Marića i tražila milijune
CROPIX

sažeto

Krajem devedesetih i u ranim 2000-ima zavladale su javnom scenom prave tempirane bombe - što fizički, što karakterno


Barbara Marinović
09.08.2018.08:00

Nekad su njihove duge noge zavodile sa svake piste u Hrvatskoj. Modni događaj, gdje god da se događao, nije mogao proći bez najpoznatijih domaćih manekeneki. Dvina Meler, Jelena Orešković, Lana Pavić, Aleksandra Grdić, Tamara Roglić, Tatjana Mrduljaš. Većinu ovih cura upoznali smo u devedesetim godinama, a zavladale su na javnoj sceni ranih 2000-ih.

Njihovi životi otad su se itekako promijenili, bave se potpuno drugačijim stvarima, a današnji životi izgledaju im znatno drugačije nego nekad, kada su često znale puniti svojim skandalima medijske stupce.

Zgodna Dvina Meler nije planirala karijeru modela, no krajem 90-ih postala je Miss Sporta Hrvatske i Europe te je bilo logično da nastavi putem manekenstva. Nosila je razne revije, snimala editorijale, sudjelovala u reality showevima Farma i Survivor. Poznata je Dvina po svom avanturističkom duhu pa je proputovala svijet. Ostvarila joj se nedavno i najveća želja. S dugogodišnjim partnerom Darkom Dovedanom dobila je sina nakon 19 godina veze. Uživa tako ovih dana prije svega u majčinstvu i obavezama vezanim uz svog dječaka.

CROPIX

Jelena Orešković dugo je godina bila često viđeno lice na svakoj reviji i brojnim eventima u Zagrebu, a onda je sve ostavila zbog ljubavi prema francuskom dizajneru, zbog kojeg se preselila u Pariz. Udala se te je majka dvije djevojčice. Održava prijateljstva s najbližim ljudima iz domovine i često posjećuje Zagreb.

CROPIX

Potpuno se obiteljskom i akademskom životu posvetila Lana Pavić. Lijepa Lana punila je medijske stupce zbog kratkog braka s Ivorom Vucelićem. Jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki ostavila je te teške dane iza sebe, i nakon nekog vremena uplovila u vezu s poduzetnikom Branimirom Brkljačem, s kojim je ostala par godina. Njihov odnos iz poslovnog je prerastao u ljubavni, a tijekom zajedničkih godina dobili su kći, zbog koje su do danas u korektnim odnosima. U konačnici je Lana svoju sreću pronašla uz Marka Kožula, s kojim je dobila kćerkicu i sina. Osim toga, posvetila se akademskoj karijeri pa se svojedobno dala u pisanje doktorske disertacije, a već dulji niz godina aktivno se bavi i novinarskim te uredničkim poslom.

CROPIX

Obiteljskom životu posvetila se i bivša Miss te manekenka Aleksandra Grdić. Kada je 2003. proglašena najljepšom Hrvaticom, Aleksandra se u medijima počela pojavljivati skoro svakodnevno. Sklona kontroverznim izjavama i golišavim snimanjima, Aleksandra je bila raj za tabloide. Poznata je bila njezina veza sa Zlatkom Škvarićem, koji je navodno pretukao njezine roditelje. Veza se prekinula, on je dobio uvjetnu kaznu, a Aleksandra je nastavila s životom i dramu oko Zlatka ostavila iza sebe. Skrasila se prije par godina uz Marka Šijakovića, s kojim je dobila dvoje djece. Obiteljski život vode u rodnoj Virovitici.

CROPIX

Tamara Roglić vladala je ratnih 90-ih modnim pisama, a danas je to iskustvo pretočila u privatni biznis pa danas ima vlastitu modnu agenciju. Veliki skandal pamti se, kad je Roglić u pitanju, s njezinim tadašnjim dečkom, bivšim boksačem Borisom Mamićem koji ju je navodno pretukao. Iako ga nije prijavila policiji, Tamara je tada za medije potvrdila da se incident dogodio, no o svemu nije htjela na široko pričati. Osim modnom agencijom, Tamara se bavi i organiziranjem par izbora ljepote pa je tako ostala vezana uz svijet mode i nakon vlastite manekenske karijere.

CROPIX

Ime Tatjane Mrduljaš najčešće se vezuje uz nogometaša Silvija Marića, kojeg je svojedobno tužila kada su prekinuli vezu jer je zbog njega zapostavila karijeru pa nije mogla zarađivati. Tužila ga je na popriličan iznos, a Marić je bio bijesan. Na kraju su se nagodili. Obiteljski život uz poduzetnika Gorana Kovačevića vodi u Ljubljani, gdje živi sa njim i djecom, a povukla se i s modnih pista. Ipak, kada ju je prošle godine dizajnerica Monika Sablić pozvala da snimi editorijal za njezinu kolekciju - Tatjana nije mogla odbiti.

CROPIX

Lana Pavić

Aleksandra Grdić

Dvina Meler

Tatjana Mrduljaš

Tamara Roglić

Jelena Orešković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter