Skandal stoljeća

Siromašna starleta iz malog mediteranskog mjesta postala je dio aristokracije, a poremećeni muž uveo ju je u svijet orgija i perverzija. Natjerao ju je da operira grudi i vodi ljubav s mladićima, a na kraju je ubio


Barbara Marinović
07.06.2019.19:00
Siromašna starleta iz malog mediteranskog mjesta postala je dio aristokracije, a poremećeni muž uveo ju je u svijet orgija i perverzija. Natjerao ju je da operira grudi i vodi ljubav s mladićima, a na kraju je ubio
Foto: Profimedia/Screenshot Youtube

sažeto

Anna je željela pobjeći od bijede i siromaštva pa je sreću potražila u Rimu, a otad je prati velika igra sudbine


Barbara Marinović
07.06.2019.19:00

Predivni, zeleni otok na Tirenskom moru svjedok je dekadencije i raskalašenosti koja je trajala danima. Preteča je to 'otoka orgija' kakve danas postoje u, primjerice, Kolumbiji ili na Karibima. Paket koji košta oko 5700 eura donosi platišama i djevojke po izboru, seks zabave na luksuznim jahtama punim iznenađenja. Razvrati su na takvom odmoru na Karibima normalni, događaji su legalni, a navodi o trgovini ljudima strogo demantirani do strane organizatora takvih seks tura, odnosno festivala seksa koji su namijenjeni tome da se muškarci osjećaju kao kraljevi.

Iako zvuči grozno, nije prvi put da se takvi događaju organiziraju. Seksualne igre, orgije i zabačene destinacije - uvijek su išle ruku pod ruku. Već se legende stvaraju oko Zannonea, talijanskog bisera s kristalno čistim morem, predivnim krajolikom i ludom prošlošću. Turističke ture i danas vode znatiželjnike da posvjedoče uživo svemu onome što se tamo događalo nekad.

Voajer koji je obožavao orgijati

Svjedok onoga što se događalo jest ogromna vila koja čuva tajne mračnog, seksi para koji je u njoj orgijao bez skrupula. Markiz Camillo Casati Stampa vodio je u toj vili na otoku niz seks zabava. Bio je Stampa u braku s Annom Fallarino, slavnom glumicom. 'Bio je voajer koji je volio gledati i fotografirati svoju slavnu suprugu u perverznim igricama s mlađim muškarcima. Jednog dana zasitio se trojaca pa je upucao partnera svoje žene, nju, a potom je izvršio samoubojstvo', rekao je lokalac koji danas vozi ture turista na Zannone. Naime, Anna se u konačnici zaljubila u Massima Minoretija, a kada ih je Casati zatekao same u krevetu nakon što se vratio s puta, ubio je njega, nju i sebe.

Taj bogati par na tajnim odmorima imao niz seksualnih avantura. Supruga je bila nešto zainteresiranija negoli suprug. Dok se on bavio lovom, ona je vrijeme ubijala na drugačiji način. Zabavljala se s drugim muškarcima, plivala gola u bazenu i organizirala zabave pod maskama - slično onome što ste mogli gledati u hitu 'Oči širom zatvorene' Stanleyja Kubricka.

Perverzna vila nastala na ruševini srednjovjekovnog samostana

Gosti su previše pili, dovodili sa sobom samu kremu europskog društva i zavaljali se luđački, bez granica. Iako su susjedi sve znali, nitko nije ništa govorio, pravili su se da ne znaju što se događa. Otok je danas prazan, nema ničega doli svjetionika i vile koja danas treba obnovu. Bila je, naime, izgrađena tridesetih i nasljeđivala se u obitelji spomenutog aristokrata iz koljena na koljeno. Izrađena je bez dozvole, na najvišoj točki otoka. Nastala je na ruševini srednjovjekovnog samostana. Nekad je bila mjesto molitve, mira, meditacije, a u 20. stoljeću simbol bogataške europske dekadencije, orgijanja, slobodnjaštva.

Priča o Anni Fallarino oslikava sudbine siromašnih mladih žena iza Drugog svjetskog rata

Inače, Anna Fallarino rođena je 1929. godine u Amorosiju, otac joj je bio javni službenik, a majka domaćica. Nakon Drugog svjetskog rata i poplave koja je opustošila mjesto, Anna se odlučila odseliti u Rim i ostvariti svoje snove - postati starleta. Mogle su to tada napraviti mlade i odlučne te atraktivne djevojke. Ubrzo je dobila ulogu u filmu 'Toto Tarzan', no karijera joj je na tom filmu i završila. Na jednoj zabavi upoznala je svog prvog supruga, Giuseppea Drommija, koji ju je uveo u visoko društvo.

Igrom slučaja, na jednoj zabavi upoznala je mariza Stampu i zaljubila se. Iako oboje u braku, razveli su se i odlučili vjenčati. Nakon što su tijela mrtvih supružnika i njihovog mladog prijatelja pronađena, policajci nisu odmah shvatili što se dogodilo. Smatrali su da je pljačka krenula krivo ili da je sve kriv upravo Massimo, Annin ljubavnik, no ubrzo otkrivaju pozadinu braka. Markiz je bio voajer, usto je volio kontrolirati. Natjerao je svoju atraktivnu suprugu da napravi jednu od prvih plastičnih operacija grudi ikada. Obožavao je gledati dok ona odlazi u krevet s mlađim i siromašnijim muškarcima pa se pretpostavlja da je imao neke vrste psihičkih poremećaja ili je, pak, bio impotentan. U svakom slučaju, u onom trenutku kada se Anna zaljubila, markiz je ostao bez kontrole koja mu je bila toliko važna. Psiholozi time objašnjavaju tragediju koja se dogodila na prelijepom talijanskom otočiću. Jedan je to od najvećih slučajeva zločina i skandala u talijanskoj povijesti.

anna fallarino

camillo casati stampa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter