Sretan i u braku i na estradi

Sin vojnog časnika sanjao je o nogometu, no na kraju je postao pjevač! Nije odolio ni politici pa je bio nositelj HSP-ove liste


Barbara Marinović
15.05.2019.08:00
Sin vojnog časnika sanjao je o nogometu, no na kraju je postao pjevač! Nije odolio ni politici pa je bio nositelj HSP-ove liste
Foto: Arhiva/CROPIX

sažeto

Giuliano je proslavio 46. rođendan, a dirljivom čestitkom javno mu se obratila i supruga Kristina


Barbara Marinović
15.05.2019.08:00

'Sretan rođendan, ljubavi', poručila je uz zajedničku fotografiju Kristina Đanić svom suprugu povodom njegovog 46. rođendana. Naš slavni glazbenik Giuliano Đanić ugasio je 14. svibnja još jednu svjećicu na rođendanskoj torti. Kada se osvrne unazad, ima zašto biti zadovoljan. Već je dulji niz godina u sretnom braku s plesnom pedagoginjom Kristinom, dobili su i sina Maka, a tu je i dugogodišnja karijera.

Prve korake napravio u bendu

Da će mu glazba biti životni poziv, postalo je jasno još tijekom srednje škole, kada je glazbenik već svirao u nekoliko splitskih bendova. Upoznao se tada s odlascima na svirke i radom u studiju. Prvi album snimio je kao dio benda, no nije naišao na dobre reakcije. Zato je prva Giulianova solo pjesma 'Tama' prošla sjajno pa se na samoj promociji njegovog prvog solo albuma okupilo oko 30 tisuća ljudi. Bila je to 1995. godina, a uspjesi su se nastavili nizati. 1996. otišao je Doru, nije pobijedio, no izašao je s novim hitom.

Nastavlja s hitovima, nastupima, povremeno su se tu našli i projekti kao što su mjuzikli te filmska glazba.

Rođen u obitelji vojnog časnika, rano se učlanio u stranku, vjenčao i dobio sina

Tijekom djetinjstva maštao je, pak, da će postati igrač 'Hajduka'. Rođen je u obitelji vojnog časnika kao najstarije dijete. Iako je trenirao nogomet i sanjao o sportskoj karijeri, ljubav prema pjesmi na kraju je bila jača.

Privatno, glazbenik je svoju sreću našao prilično rano. Već 2002. godine oženio je plesačicu i koreografkinju Kristinu, s kojom je 2004. gobio sina Marka. Kada su ga pitali koja je tajna idealnog i sretnog braka, glazbenik je odgovorio da uvijek treba slušati ženu! Supruga ga je zezala i kada se odlučio ući u politiku, naime, poznat je kao član HSP-a. Iako se s njim šalila, i podržala je njegove političke aspiracije. 'Moj adut je to što govorim iz srca. Nisam profesionalni političar, iako sam član HSP-a od 2000. godine. Dosad sam stranci pomagao kako sam najbolje mogao, dakle, pjevajući, no kako sam nezadovoljan situacijom u zemlji u kojoj nitko, a ponajviše mladi, ne vidi perspektivu, odlučio sam se dodatno angažirati', rekao je za Jutarnji Giuliano 2011. godine, kada je bio nositelj liste HSP-a u trećoj izbornoj jedinici.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Giuliano

kristina đanić

giuliano đanić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter