I danas ga svi vole

Sin slavnog glazbenika rasturio je scenu devedesetih, htjeli su ga i u Hollywoodu, ali slava ga nije zanimala pa je napustio Hrvatsku u potrazi za mirnim životom


Ines Madunić
02.03.2019.08:00
Sin slavnog glazbenika rasturio je scenu devedesetih, htjeli su ga i u Hollywoodu, ali slava ga nije zanimala pa je napustio Hrvatsku u potrazi za mirnim životom
B. HNatjuk/Cropix

sažeto

Ilan Kabiljo vrhunski je obrazovani glazbenik, ali pozornost javnost nikad ga nije zanimala


Ines Madunić
02.03.2019.08:00

Kad pričamo o cro danceu, jedno ime ističe se malo više nego druga jer nakon njega slijedi obavezno: "To su tako dobre stvari!" Ilan Kabiljo devedesetih je rasturio scenu hitovima kao što su "Kad nema ljubavi", "Prekasno za nas", "Priznaj mi sve"... Njegove se pjesme, za razliku od drugih izvođača cro dancea, danas slušaju bez ironijskog odmaka.

Ilan je sin poznatog glazbenika Alfija Kabilja, a i sam je obrazovani glazbenik, što je vjerojatno faktor koji ga je istaknuo na sceni. Pohađao je losanđeleško sveučilište gdje su ga glazbi podučavali Ray Charles, Whitney Houston i Kashif, a i prije toga skladao je i producirao glazbu za reklame.

Arhiva Cropix

U Hrvatskoj je sredinom i krajem devedesetih surađivao s brojnim zvijezdama, kao što su Vanna i ET, Ivana Banfić i Tony Cetinski, a za Ninu Badrić napisao je jedan od njezinih prvih velikih hitova, "Ja za ljubav neću moliti" te je jedan od koproducenata njezinog uspješnog albuma "Personality".

Iako su svi očekivali da će nastaviti s glazbenom karijerom, slava i pozornost javnosti nije mu odgovarala.

Imao je ponude čak i iz Hollywooda, gdje je navodno jedno vrijeme radio, no takva dugotrajna karijera nije ga zanimala. Ove godine navršit će 50 godina.

Prije nekoliko godina preselio se s obitelji u Beč, gdje i danas živi i radi. S prijateljima se rijetko kad čuje, a ni u Zagreb ne dolazi često.

devedesete

cro dance

90s

Ilan Kabiljo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter