Požrtvovne i ponosne

Simona je uvjerena da ju je kćer spasila od sigurne smrti. Tešku situaciju imala je Lana Klingor Mihić, ali ni to nije sve


100posto
12.05.2019.17:00
Simona je uvjerena da ju je kćer spasila od sigurne smrti. Tešku situaciju imala je Lana Klingor Mihić, ali ni to nije sve
Foto: Facebook/PR/CROPIX

sažeto

Majčinstvo je najteži i najljepši posao na svijetu, znaju to i slavne mame. Neke su se za majčinstvo borile, druge su neko vrijeme djecu odgajale same... Zajednički nazivnik svima im je ljubav


100posto
12.05.2019.17:00

Sve one žrtvuju se svakog dana kako bi svojoj djeci osigurale ono najbolje - brigu, sigurnost, sreću, obrazovanje, zaštitu i bezuvjetnu ljubav. Kažu da je to najteži i najljepši posao na svijetu - biti majka. Odgajati svoju djecu i gledati ih kako rastu iz dana u dan. Puno je onih anonimnih majki koje se trude svakog dana, o onima koje to pritom rade same - ne treba ni pričati, rade lavovski posao.

Među poznatim damama također postoje one koje javnost percipira kao mame od formata! Posvećene svojim klincima, u njihovim avanturama uživaju svakog dana. Svima im je zajednički nazivnik činjenica da imaju troje ili više djece.

Tri djevojčice ponos su mame Nevene

Među njima je Nevena Rendeli Vejzović, koja uz svoje blizanke odnedavno ima i treću djevojčicu. Obitelj ove poznate novinarke i voditeljice tako broji tri male curice. Nevenina su najveća radost. 'Kad imate troje djece, i još tako malih, onda tu nema niti pomaganja, to je ulijetanje kako tko može, svi radimo sve, navikli smo se, svi moramo kuhati, prati, čistiti, hraniti djecu, presvlačiti, buditi se po noći, nemamo izbora baš', otkrila nam je nedavno HRT-ova voditeljica i urednica govoreći kako je sa suprugom potpuno uigrana.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Da joj je prije par godina netko rekao da će biti majka tri djevojčice, nasmijala bi mu se i prozvala ga potpuno ludim. No, baš život nekad piše takve scenarije. 'Da mi je ovo netko rekao, rekla bih da se grdno šali, da je to neka gadna zezancija, ne bih mogla uopće, ne bih to mogla povjerovati. Mislila sam ono, prvo jedno dijete pa onda za par godina drugo, ali život te iznenadi i piše romane, barem je tako u mom slučaju. Nakon toliko godina čekanja, dobijem dvije divne, predivne blizanke, i onda se dogodi i treća predivna curica, stvarno nevjerojatno', zaključila je Nevena.

Lana je prošla kroz sve izazove

Lana Klingor Mihić prošla je obje strane medalje. Prvih par godina života njezine najstarije kćeri, Lana je bila sama. Kao samohrana majka, priznaje, samu sebe je doživljavala beznadnim slučajem i nije vjerovala da će se ikada više zaljubiti. No, prevarila se. Pojavio se njen današnji suprug, PR-ovac Ante Mihić, uz kojeg se Lani život potpuno promijenio. Danas živi u svojoj kućici iz snova, dobila je još dvije djevojčice te je danas ponosna majka tri cure. Ima izazova, nije uvijek lako, no Klingor Mihić je iznimno ponosna na sve ono što je u životu izgradila. Često na svom Instagramu dijeli epizode i trenutke iz svoje bračne i obiteljske idile, a očito je da u istoj baš uživa.

Press Foto

Tri sina odgaja Marijana Mikulić

Krajem prošle godine u obitelj glumice Marijane Mikulić stigao je mali Jakov. Treći dječak stigao je na svijet u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. S profesorom i pročelnikom katedre za turizam na Ekonomskom fakultetu, Josipom Mikulićem, Marijana uživa u obiteljskom životu već dugi niz godina. Roditelji su i devetogodišnjeg Ivana te petogodišnjeg Andrije, a dječaci su s roditeljima odbrojavali dane do rođenja mlađeg brata. Iako joj s tri dječaka nije nimalo lako, uz supruga savladava sve situacije koje su nekad izazov. Pune su ovoj glumici ruke posla s njenim dečkima, no u isto vrijeme ispunjavaju je i najvećom srećom te ponosom.

Foto: CROPIX

Ljupka svoje djevojčice bodri da budu štogod žele

Ljupka Gojić Mikić također se može pohvaliti s troje djece, ponosna je majka tri djevojčice. Dvije njene cure nedavno su se pojavile u novom spotu Damira Urbana pa je lako moguće da će jednog dana ići stopama svoje slavne mame. Ako i ne budu išle time smjerom, Ljupki to nije važno. Najvažije je da su cure sretne i ispunjene. 'Nisam tu da odlučujem za njih ni da im biram zanimanje jednog dana, nisu ni meni moji roditelji. Nisu mi nametali nikad ništa, bili su samo jedna velika podrška. E sad štogod se one odlučile... doduše, kod nas je to malo specifično jer je muž nogometaš, ja manekenka pa ako već moraju, nek' onda radije budu manekenke (smijeh), a ne nogometašice. Šalim se naravno, štogod budu izabrale, mi smo tu da ih podržimo. Bez ambicija, bez ičega, samo da budu cure sa stavom, svojim ja, jer ti to daje da uspiješ i budeš, ne dozvoliš da loše stvari dođu do tebe', rekla nam je Ljupka u intervjuu kada smo je svojedobno pitali kako bi reagirala da se cure jednog dana odluče baviti njenim poslom. Pomaže im, dodala je, u školi i nastoji ih bodriti. Ipak, kaže, trudi se da curama škola bude i veselje, a ne samo puka i teška obveza.

Foto: CROPIX

Simona uvjerena da joj je najmlađa kćer spasila život

Da bi postala majka o treći put, Simona Mijoković žrtvovala se i dovela u potencijalnu opasnost čak i svoje zdravlje. U njezinom svjedočenju za Laudato TV ispričala je kolike su prepreke postojale kada je zatrudnjela po treći put, pritom vrlo brzo nakon rođenja sina Joshue. 'Kad sam došla liječnici, rekla mi je da sam stavila svoj život u opasnost, a ja sam joj objasnila da sam se molila Isusu za čudo rođenja. Ona mi je rekla da bi na prvom mjestu trebalo biti zdravlje, a onda vjera, ali sam joj rekla da je Isus na prvom, drugom i trećem mjestu u mom srcu i on mi je podario život. Gledala me kao da sam fanatik, ali to je ono što ljudi ne razumiju. Nema veze, mi se molimo za njih. Isus je mene spasio od bluda, prostitucije, oslobodio me od droge, bulimije, cigareta, izliječio mi je astmu, darovao mi je muža, Gabrijeli je darovao majku i novo djetinjstvo, pa što je još jedna mala trudnoća za njega?', rekla je Simona. Liječnici su je upozorili da bi dijete moglo biti rođeno bolesno, ali su oni odlučili da neće raditi nikakve liječničke pretrage. Također, problem je bio što ona ne može roditi prirodnim putem, nego samo carskim rezom pa je problem nastao u tome što rana od prošlog nije zacijelila. U 24. tjednu trudnoće dobila je injekcije za djetetova pluća kako bi se mogla razviti. Simona tvrdi da joj je kćer spasila život jer se djetetova posteljica razvila na način da je ispunila pukotine u maternici i tako uspjela preživjeti. Dijete se uspjelo roditi zdravo, a već s devet dana Amalija je išla na prvu misu.

Facebook

Anica se posvetila mužu i obitelji čim je na svijet stigla prva kćer

Prije nešto više od 10 godina u klinici u Munchenu bivša manekenka Anica Kovač na svijet je donijela svoje treće dijete. Robert i Anica tako su postali roditelji djevojčice Viktorije. Prije nje, dobili su u braku i kćer Leticiju te sina Marka. Budući da je Viktorija stigla svega dan prije Božića, cijeloj obitelji bila je divan blagdanski poklon.

Foto: CROPIX

Simona Mijoković

Nevena Rendeli Vejzović

Lana Klingor Mihić

Ljupka Gojić Mikić

Anica Kovać

Marijana Mikulić

newsletter

Prijavite se na Newsletter