Filmski život!

Jedan od najvećih narodnih pjevača tulumario s Georgeom Michaelom, kasno se oženio studenticom iz Zagreba, a karijeru gradio i u Saint Tropezu


Barbara Marinović
12.12.2018.17:00
Jedan od najvećih narodnih pjevača tulumario s Georgeom Michaelom, kasno se oženio studenticom iz Zagreba, a karijeru gradio i u Saint Tropezu
Foto: CROPIX

sažeto

Haris Džinović vlasnik je vrsnog glasa, a njime je svojedobno stvarao prijateljstva diljem Europe, talent ga je doveo do nezamislivih situacija


Barbara Marinović
12.12.2018.17:00

Uzbudljivu životnu priču ima glazbenik Haris Džinović. Omiljen u cijeloj regiji, vlasnik jednog od najboljih vokala ovih prostora - stekao je ogromnu slavu, a družio se i s najvećim svjetskim glazbenicima. Evocirao je za magazin Glossy uspomene i trenutke koji su obilježili njegov dosadašnji život. Karijeru je Haris počeo kao dio ansambla 'Sar e Rome', a u zvucima istog tulumarile su najveće svjetske zvijezde poput Davida Bowieja, Eltona Johna, Micka Jaggera, Stinga... Naime, Džinović je dvije godine živio i radio u Cannesu, a preko slikara Perice Županovića upoznao spomenute zvijezde.

Ipak, krajem osamdesetih odlučuje se na zaokret prema narodnoj glazbi i samostalnoj karijeri pa je objavio solo album, a na njemu hitove koji se i danas pjevaju. Sjajno je krenula i ta samostalna karijera, glasom je Haris osvojio publiku diljem bivše države, no onda je krenuo rat. Nacionalizam je cvjetao, a Džinović nije znao gdje da boravi, Bosna je bila u ratnom vihoru, Hrvatska također... Otišao je stoga u izbjeglištvo u Austriju, otkud je počeo organizirati i održavati humanitarne koncerte za BiH.

Slao je novac onima koji je bio najpotrebniji, iako mu je i samome bilo teško krenuti u Austriji ispočetka. Kada se vratio u Sarajevo, bio je iznimno emotivan te mu je i danas teško govoriti o stradanjima. 'Posljednji sam u nizu koji je osjetio sve to. Ima puno ljudi koji su stradali, ostali invalidi', dotaknuo se Džinović crnog perioda.

Tijekom boravka u Beču, upoznao je dosta važnih ljudi, između ostalog i autora hita Franka Sinatre 'My Way'. Na kraju je od Džinovića tražio da napravi 1000. verziju te pjesme, a Džinović je to i napravio, snimivši 'Kantar cigan'.

Verzija je otišla u Pariz, a tamo mu je izdavačka kuća 'Poligram' iznajmila vilu u Saint Tropezu, gdje je živio dvije i pol godine. 'Šest soba, bazen, heliodrom, teniski teren. Imala je sve ono što prije toga nisam ni vidio, život mi je postao bajka. Kad mi danas netko kaže da sam bio prijatelj s Georgeom Michaelom, Claptonom ili Eltonom Johnom, ja kažem da nisam, da sam se samo vidio s njima. Proveo sam jednu noć s Kevinom Costnerom i ispričali smo se, ali ne mogu reći da smo prijatelji. S Michaelom sam se intenzivnije družio jer sam u to vrijeme živio tamo gdje je i on imao kuću i boravio po sedam, osam mjeseci godišnje. Tu je napravio slavnu pjesmu 'Jesus To a Child', čemu sam prisustvovao'. Tijekom godina u centru Pariza je s prijateljem otvorio i restoran koji nosi njegovo ime.

Suprugu i ljubav svog života upoznao je Haris godinama nakon svih ovih uspjeha, i to u Zagrebu. Melina Džinović upoznala je glazbenika kada je u Zagrebu studirala anglistiku i orijentalistiku. Zaljubili su se i vjenčali, a kasnije dobili i dvoje djece. Nije se ambiciozna Melina oslonila na suprugov uspjeh i novac, već je pokrenula vlastitu modnu liniju. Danas njezine kreacije nose i zvijezde poput Jennifer Lopez i Sharon Stone. Obitelj Džinović živi danas na više relacije, često su u Parizu, Zagrebu, Stuttgartu, Beogradu i jako su sretni.

 
 
 
View this post on Instagram

#hamel #melinadzinovichamel #hamelbymelinaharris hair @studio_prostor make up @m.r.s._makeup photo @milosnadazdin 💋

A post shared by HAMEL (@hamelbymelinaharris) on Nov 16, 2015 at 5:28am PST

Haris Džinović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter