Britanski Trump niže privatne skandale

Serijski preljubnik kojem su brakovi propali radi nevjera! Dugogodišnju suprugu varao non stop, napravio dijete ljubavnici, a onda se fatalno zaljubio u 30-godišnju djevojku


Barbara Marinović
23.07.2019.17:00
Serijski preljubnik kojem su brakovi propali radi nevjera! Dugogodišnju suprugu varao non stop, napravio dijete ljubavnici, a onda se fatalno zaljubio u 30-godišnju djevojku
Foto: Profimedia

sažeto

Boris Johnson od sutra je novi premijer Velike Britanije. Nazivaju ga raskalašenim, a on za to daje i prilično jake argumente. Dva braka su mu propala zbog nevjere, napravio je ljubavnici dijete, u vezi je s 23 godine mlađom djevojkom...


Barbara Marinović
23.07.2019.17:00

Lijen, raskalašen, nestabilnog privatnog života. Tako su oponenti karakterizirali Borisa Johnsona, koji će sutra postati novi britanski premijer. Danas je proglašen čelnikom britanskih konzervativaca, a posljednja je to u nizu funkcija koje je obnašao u britanskih politici. Bio je dosad gradonačelnik Londona u dva mandata, ministar vanjskih poslova od 2016. - 2018. godine te parlamentarni zastupnik od 2001. - 2008. godine te od 2015. do danas. Njegove mnogobrojne javne provale ocjenjuju se nonšalantnima, šarmantnima, no često i kontroverznima te skandaloznima. Često ga se uspoređuje s Donaldom Trumpom, koji ga ionako simpatizira. Nisu mu naštetile ni dokazane laži u kampanji za referendum o Brexitu, a niti privatni skandali od kojih je friško zapamćen onaj koji se dogodio prije svega mjesec dana.

Tada je, naime, u dom Borisa Johnsona pozvana policija. Pozvali su ih navodno susjedi koji su čuli žučnu svađu između njega i njegove partnerice. Nakon što su stigli, policajci su ustvrdili da je žena s njima razgovarala te ih uvjerila da su oboje dobro te da razloga za njihov dolazak zapravo nije niti bilo. Britanski The Guardian prenio je tada riječi susjeda koji je tvrdio da je čuo vrisku žene nakon čega se čulo i lupanje u stanu. Johnson je svojoj partnerici vikao da ostavi njegov laptop te je odbijao izaći iz stana. Ona je, pak, prigovarala što je vinom umrljao sofu i dodala da mu nije stalo ni do novca ni do ničeg drugog.

Getty Images

Carrie ima 31 godinu, radila je kao PR za torijevce, a vezu s Johnsonom skrivala

Radi se o njegovoj partnerici Carrie Symonds. Ona je bivša spin doktorica torijevaca, a trenutno partnerica britanskog premijera. U vezi je s Borisom od prošle godine, no o njihovoj vezi ne zna se previše - Johnson je odlučio o ljubavi ništa javno ne govoriti, donio je tu odluku prije nekoliko godina. Dobrano mlađa od Borisa, Carrie ima tek 31 godinu i kćer je uglednih Britanca - otac joj je osnovao jedan od osnivača lista Independent, a majka jedna od odvjetnica unutar istog lista. Kada je otkriveno da ljubi Borisa, medijima je njezin bivši partner Oliver Haste ispričao da je s Carrie imao strastvenu vezu, koja je znala biti izvanredna, no kada je bilo loše - bilo je užasno. Dodao je da je od studija bila zainteresirana za torijevce i njihovu politiku pa ga nije začudilo kad je ostvarila karijeru unutar te stranke. Prošle godine je dala otkaz i zaposlila se u Bloombergu, gdje radi kao PR za njihov program Vibrant Oceans.

S Johnsonom živi u južnom Londonu, no o razvoju njihove ljubavi ne zna se puno. Da su zajedno, otkriveno je u lipnju 2019., kada je Carrie Borisa javno podržala u njegovoj borbi za vodstvo nad konzervativcima. Glasine o ljubavi para počele su nakon što je objavljeno da je Boris ostavio suprugu Marinu Wheeler prošle godine. 23 godine stariji Boris navodno je s njom od početka 2018., pa su navodno zajedno proveli i Valentinovo na njegovom posjedu. O vezi nisu pričali javno, no navodno je Boris zaštitnički nastrojen prema Carrie i želi se njome zaručiti.

Foto: Profimedia

S Marinom je bio 25 godina u braku, prelazila mu je preko brutalnih nevjera

Da će se razvesti od Marine Wheeler, Boris Johnson objavio je u rujnu 2018. godine, nakon što su objavljene informacije o njegovoj aferi s mlađahnom PR-ovkom. Tada je objavio da je s Marinom razdvojen već par mjeseci i da su donijeli odluku o razvodu nakon 25 godina braka. Rekli su tada da se razvode sporazumno i u prijateljskim okolnostima te da će zajedno brinuti o njihovo četvero djece. Naime, u braku su bili od 1993. godine. Bila je Carrie očito kap koja je prelila čašu. Prije razvoda, Marina je Borisa izbacila iz doma dvaput - prvi put 2004. godine, nakon što ju je četiri godine varao s novinarkom Petronellom Wyatt, a potom opet 2010. godine, kada je posumnjao da je možda napravio dijete Heleni MacIntyre. I je, s ljubavnicom je dobio peto dijete. Ipak, u oba navrata ga je Marina u konačnici primila nazad, no 2018. je shvatila da je kraj.

Foto: Profimedia

Prije nje, ljubio je ljepoticu Allegru Mostyn-Owen, koju je razvod uništio

Marina Wheeler i Boris Johnson u braku su od 1993. godine, a u njemu su završili nakon što su imali preljubničku aferu. Boris je s Marinom varao prvu suprugu Allegru Mostyn-Owen, s kojom je bio tijekom i nakon studentskih dana. Odvjetnica Marina školovala se na Cambridgeu i u Bruxellesu, gdje je upoznala Johnsona. Vjenčali su se godinama kasnije, a fatalan je bio njihov susret tijekom kojeg je Boris još radio kao novinar za The Daily Telegraph. Proveli su zajedno 25 godina i dobili četvero djece, no Johnsonova specifična gledanja na monogamiju presudila su braku.

Prije negoli je ušao u brak s Marinom, bio je u braku s Allegrom Mostyn - Owen. Bili su navodno zlatni par tijekom studija na Oxfordu. Ona se, osim toga, isticala i velikom fizičkom ljepotom pa nikog nije začudila njihova odluka da se nakon diplomiranja vjenčaju. Svadbena bajka nije se dugo održala i danas žive potpuno drugačije živote. Iako je Allegra kći bogataša i živjela je prilično privilegirano, navodno ju je raspad braka s Borisom toliko pogodio da je odlučila sve ostaviti iza sebe - pa i taj luksuzan život. Provela je s njim u braku tri godine - od 1987. do 1993. godine. Njezina majka nije bila tih osamdesetih oduševljena što se Allegra odlučila za Borisa, smatrala ih je nekompatibilnima. Pokazalo se da je bila u pravu. Danas Allegra živi u skromnom domu, udala se za mlađahnog Pakistanca i održava radionice za mlade muslimane u Londonu.

Boris Johnson

Carrie Symonds

marina wheeler

allegra mostyn owen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter