Ne piše mu se dobro

Seksualni predator mogao bi provesti život u zatvoru: Weinstein dobio nove optužnice za silovanje


Ines Madunić
02.07.2018.21:20
Seksualni predator mogao bi provesti život u zatvoru: Weinstein dobio nove optužnice za silovanje
Getty Images

sažeto

Producentu su potvrđene tri nove optužnice za silovanje i seksualno zlostavljanje u New Yorku


Ines Madunić
02.07.2018.21:20

Njujorški javni tužitelj potvrdio je kako je podignuto još tri optužnice protiv Harveyja Weinsteina (66) za silovanje te seksualno zlostavljanje. Seksualno zlostavljanje moglo bi mu donijeti po 10 godina u zatvoru, a ako ga osude i za silovanje mogao bi dobiti doživotnu kaznu.

Weinstein je dosad imao dvije optužnice, a uskoro će mu početi suđenje za svih pet kaznenih djela koje je navodno počinio.

Holivudski producent dosad je optužena za više od 20 slučajeva seksualnog zlostavljanja, no mnoge žene nisu ga prijavile ili se suđenje zbog zastare ne može održati. No, u New Yorku je uhićen i tamo mu prijete ozbiljne kazne. Na prvom suđenju rekao je kako nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Također, njegov je odvjetnik izjavio kako Weinstein neće svjedočiti na suđenju.

Javni tužitelj zahvalio je svim ženama koje su hrabro istupile i optužile Weinsteina za zlostavljanje.

Proslavljeni producent i nekadašnji vlasnik i osnivač kuće Miramax već desetljećima je u užim holivudskim krugovima poznat po tome što seksualno iskorištava i zlostavlja žene, no tek prošle godine slučaj se počeo ozbiljno razmatrati o njemu se počelo javno pričati.

Između ostalih, svoje traume s Weinsteinom su proživjele Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Salma Hayek, Ashley Judd, Rose McGowan, Asia Argento i mnoge druge slavne glumice.

seksualno zlostavljanje

suđenje

Harvey Weinstein

optužnice

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter