Zvijezda 'Igre prijestolja'

'Seksizam u Hollywoodu je kao borba s rasizmom'


HINA
01.07.2017.09:30
'Seksizam u Hollywoodu je kao borba s rasizmom'
Profimedia

sažeto

Emilia Clarke prisjetila se nekih trenutaka sa snimanja hit serije


HINA
01.07.2017.09:30

U Hollywoodu prevladava seksizam u tolikoj mjeri da je to poput borbe s rasizmom, rekla je glumica Emilia Clarke koja igra popularni televizijski lik Daenerys Targaryen u 'Igrama prijestolja'.

Tridesetogodišnja britanska glumica, koja je imala glavnu ulogu u seriji od njezine premijere 2011., rekla je da je često bila jedina žena na setu te da je imala manje teksta od svojih muških kolega.

- Osjećam se tako naivnom dok govorim ove riječi, no to je kao borba s rasizmom - rekla je u intervjuu za časopis Rolling Stones.

- Svjesni ste toga, stalno ste svjesni, a jedan dan shvatite - Bože, pa to je posvuda! Trebalo mi je zaista dugo vremena da shvatim da me se tretira drukčije. No kad pogledam oko sebe, to je moja svakodnevica - dodala je Clarke.   

Prošle godine, žene i djevojke činile su samo 29 posto protagonista među 100 američkih filmova s najvišim zaradama, pokazuju podaci centra za istraživanje položaja žena na televiziji i filmu na državnom sveučilištu San Diego u Kaliforniji.

Clarke je rekla da je važno da filmovi prikazuju snažne žene, poput njezina lika Daenerys Targaryen.

- Svatko kome se čini da to nije potrebno, mora samo pogledati političko okružje u kojemu živimo - i shvatit će koliko je to potrebno - rekla je.

rasizam

seksizam

Emilia Clarke

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter