Ako niste znali, ona je diva

Sarah Jessicu ne smije se snimati dok jede, a od sponzora je tražila da njoj i prijateljicama plaćaju letove prvom klasom


Ines Madunić
28.04.2018.12:50
Sarah Jessicu ne smije se snimati dok jede, a od sponzora je tražila da njoj i prijateljicama plaćaju letove prvom klasom
Getty Images

sažeto

Glumicu tuži brend nakita Kat Florence Design jer je, tvrde, prekršila ugovor


Ines Madunić
28.04.2018.12:50

Sarah Jessica Parker (53) milijune je zaradila kao Carrie u seriji "Seks i grad", i to ne samo od honorara nego i od sponzorskih ugovora. Modna ikona radila je s mnogim dizajnerima i brendovima, a sad ju jedan od njih tuži. Brend nakita Kat Florence Design potpisao je s njom ugovor i ona im je bila ambasadorica. Sad ju tuže jer kažu da se ona svog dijela nije držala i traže milijunsku naknadu. U javnost su tako procurili detalji ugovora i svi njezini zahtjevi koji ju razotkrivaju kao pravu divu.

U ugovoru je tako stajalo da se glumicu ne smije snimati osim ako ona eksplicitno nije dozvolila. Posebno je naglašeno da nema nikakvog snimanja ni fotografiranja dok Sarah Jessica jede, a svaki put prije nego što se kamera upali ona mora dati dopuštenje.

Na snimanjima glumica smije uzeti pauzu kad god poželi, a svakako traži jednosatnu pauzu za ručak koji će ona odabrati, a sponzori platiti.

Sa sobom je vodila privatne vizažiste, frizere i stiliste, odnosno cijelu ekipu koja se brinula o njezinom izgledu, a to je također plaćao sponzor. Svi su oni morali imati vlastitu "prikolicu" odvojenu od njezine.

Njezina je prikolica trebala imati luksuznu kupaonicu, a još je jednu tražila posebno za svoj ormar.

Za svaki intervju htjela je pitanja unaprijed, a medije s kojima će pričati sama je birala.

Kad bi morala putovati zbog promoviranja brenda Parker je tražila kartu za prvu klasu plus još dvije takve karte za njezine goste. Što se tiče hotela, sponzori su morali osigurati apartman za nju i svakom od gostiju posebnu sobu. Ona bi po danu dobila 200 dolara, a gosti 100 dolara, a kompanija joj je morala platiti tjelohranitelje i kompletno osiguranje svaki dan.

Iako je ona smjela nositi nakit drugih brendova, nije ih smjela promovirati, a glumica je Kat Florence Designu zabranila da izrađuju i koriste kartone s njezinim likom u prirodnoj veličini.

Tvrtka ju sad tuži jer kažu da se nije držala svog dijela ugovora.

"Odbila je sudjelovati u promotivnim aktivnostima, nije htjela doći na otvaranje londonske trgovine brenda i stvarala je poteškoće", tvrde iz Kat Florence Designa, dok Parkerini odvjetnici kažu da to nije istina.

"Nisu joj isplatili honorar nakon što je ona ispunila sve ugovorne obaveze, a nastavljaju koristiti njezine fotografije za reklamiranje i promociju brenda", kažu.

glumica

tužba

nakit

Sarah Jessica Parker

ugovor

brend

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter