LETJELI SU GRUDNJACI

Samo ljubav i j**anje u Tvornici: Krankšvester nemaju filtera i žestoko provociraju, ali i ruše tabue


Ines Madunić
11.03.2018.16:10
Samo ljubav i j**anje u Tvornici: Krankšvester nemaju filtera i žestoko provociraju, ali i ruše tabue
Luka Vuković

sažeto

Mislite li da se na koncertu Tonija Cetinskog raspravlja o važnosti kunilingusa?


Ines Madunić
11.03.2018.16:10

Dva i pol sata rasturali su Krankšvester prepunu Tvornicu kulture. Grudnjaci su letjeli na stejdž, skoro je došlo do fizičkog obračuna, bilo je poganja, nema tko nije bilo zaliven pivom, a negdje na pola i klima je prestala raditi.

Postojano, još uvijek u sakou, hip hop dvojac vodio je publiku do vrhunca i, naravno, "Gabera", najvećeg domaćeg hita prošle godine - koliko god vam govorili drugačije - koji su odsvirali dva puta. Publika je bila u transu, a tamo je bilo djevojaka od 15 godina sve do gospode u 40-ima. Svi su s jednakim žarom skakali i pjevali hitove osječkog dvojca bez filtera. Dvojcu je pomogla i Nera Mamić, koja je gostovala i na četvrtom albumu. 

Fenomen Krankšvestera nije nešto novo, koncept takvog ismijavanja čobanskog mentaliteta vidjeli smo i prije, ali realno, Sett i 3ki Stil rade to jako dobro. Rasprodana Tvornica pretposljednji je korak u njihovom probijanju u mainstream - čeka nas Dom sportova 27. listopada, a kako je krenulo i to će se rasprodati puno prije samog nastupa.

 

🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼

A post shared by Krankšvester (novi profil) (@kranksvester_official) on Mar 11, 2018 at 5:12am PDT

Krankšvester je, piše se, trn u oku feministkinjama zbog svojih šovinističkih tekstova. Oni se brane, kažu, ako mislite da mrzimo žene promašili ste poantu.

Da ne ulazimo naslijepo u takve rasprave, kratko ćemo iz feminističke perspektive pohvaliti Krankšvester zbog pjesme "Liz Taylor" sa Sajsi MC u kojem se govori o važnosti ženskog seksualnog zadovoljstva.

Činjenica jest da se na marginama koncerta, u nepreglednim redovima za garderobu, raspravljalo o šovinizmu u glazbi, seksističkim tekstovima i provokacijama koje su na rubu uvredljivosti, o feminizmu i pravu žene da bude seksualno biće, a ne samo objekt. Zaključak je da se o takvim se stvarima nikad ne raspravlja na koncertu Tonija Cetinskog jer on nikad neće pjevati o kunilingusu. 

Zato - svaka čast, bravo za Krankšvester i teme koje otvaraju, a ozbiljnije rasprave ostavljamo za intervju prije Doma sportova.

koncert

Tvornica kulture

hip hop

Krankšvester

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter