Gospodin ne tako Savršeni

S njim su već potpisali ugovor, a onda su saznali za neke stvari koje im se nisu svidjele. Našli su novog, a on razmišlja o tužbi


Ines Madunić
23.03.2019.17:00
S njim su već potpisali ugovor, a onda su saznali za neke stvari koje im se nisu svidjele. Našli su novog, a on razmišlja o tužbi
Nikola Vilić/Cropix

sažeto

Nesuđeni Gospodin Savršeni razmišlja o tužbi protiv RTL-a jer su ga odbili nakon što su već potpisali ugovor


Ines Madunić
23.03.2019.17:00

Prva sezona reality showa "Gospodin Savršeni" izazvala je neviđeni interes hrvatske javnosti. Bilo je tu pozitivnih, ali i negativnih komentara, optužbi za seksizam, ali gledanost je bila velika i nema tko nije komentirao show.

Goran Jurenec i Hana Rodić izašli su iz svega zaljubljeni, iako je on prvotno odabrao drugu djevojku i usprkos glasinama da "igra za drugu momčad" još su uvijek skupa.

 
 
 
View this post on Instagram

Srećo moja... #bebo #youandme #bakicamoja

A post shared by Goran Jurenec (@goran.jurenec) on Feb 21, 2019 at 8:43am PST

Na krilima uspjeha, RTL je praktički odmah krenuo u pripremu druge sezone. I navodno su, uz vodstvo kreativne producentice Antonije Blaće, izabrali Stjepana Bekavca, MMA borca i bivšeg natjecatelja u Big Brotheru. Omišanin ima 36 godina, profesionalni je sportaš i potpuna suprotnost Goranu iz prve sezone.

Mnogi su kritizirali činjenicu da je Goran govorio hrvatski s naglaskom, s obzirom na to da je odrastao i većinu života proveo u Berlinu. Zato su se pohvalili kako novi kandidat dobro govori hrvatski i da je skroz drugačiji tip od uglađenog manekena Jurenca. Tako je jedno vrijeme i bilo. 

Stjepan je navodno pristao na uvjete produkcije, potpisan je ugovor i realizacija je već trebala početi kad se sve odjednom zakompliciralo. Naime, netko je podsjetio produkciju da Stipe ima probleme s nasiljem u svojoj prošlosti.

Stipe je bio natjecatelj u četvrtoj sezoni Big Brothera, u kojoj je bio jako blizak s Majom Paolom Sestrić, a bio je najveći favorit za pobjedu. No, to se nije dogodilo, izbačen je prije finala. U toj je sezoni pobijedio Vedran Lovrenčić, ali Stipe je, osim bliskim odnosom s Majom Paolom, završio na forumima i zaradio osudu gledatelja jer je pokazivao naznake agresivnosti.

 
 
 
View this post on Instagram

idile juzne strane Kamesnice...💪🏾💪🏾

A post shared by Stipe Bekavac (@stipebekavac) on Mar 13, 2019 at 8:51am PDT

Tako je jednom prilikom bio u "tajnoj kući" s Vitom Pavić, u kojoj su bili izolirani od drugih stanara. Iz nekog ju je razloga držao budnom cijelu noć, sve do jutra joj govoreći kako je debela i egocentrična te ju je vrijeđao na razne načine dok je ona pokušavala maknuti se od njega, a jedno je vrijeme i plakala.

Verbalno maltretiranje Vite nastavio je i u glavnoj kući Big Brothera, nakon čega je ona u jednom trenutku rekla kako joj se unosi u lice, agresivan je te se boji da je ne udari.

Kako je podignuta medijska prašina, doznalo se i za slučaj prije nego što je Stipe ušao u BB kuću i kad je svojevremeno zaradio prekršajnu prijavu za napad. Jedna ga je 19-godišnjakinja prijavila jer ju je dva puta udario po licu u narodnjačkom klubu nakon što ga je navodno verbalno provocirala. Navodno se radilo o njegovoj djevojci. 

Prijava je na kraju povučena, a djevojka je navodno rekla kako je zaključila da je pljuske od njega i "zaslužila", očito u strahu od moguće osvete.

"To se malo sada zakompliciralo, ima dosta krivih navoda. On nikada svoju bivšu djevojku nije udario, to je sigurno. Istina je da je zaradio prekršajnu prijavu zbog tog nekog okršaja s Alenkom, međutim ona mu nikada nije bila djevojka. Koliko ja znam, posvađali su se u Hemingwayu u Opatiji, i to nakon što ga je ona pred svima izvrijeđala. Ona je i sama kasnije kazala kako je pogriješila i da je zaslužila to što je dobila", rekao je svojedobno Stipin prijatelj za medije te dodao da je on "uzoran sportski tip koji nije nasilan prema svojima djevojkama".

Davor Žunić/Cropix

Informacije o njegovom agresivnom ponašanju uvelike su utjecale na njegov status u Big Brotheru jer je izgubio potporu drugih stanara, ali i publike. Izbačen je iz kuće nakon 91 dana, a u finalu je ostala Maja Paola s Vedranom. Nakon završetka showa s Majom Paolom više se nije čuo, a nekoliko godina kasnije izjavio je kako nema djevojku i da je sam sebi najveća potpora.

"Ako bi avantura bila dovoljno privlačna, definitivno bih opet prihvatio sudjelovanje u novom reality showu", izjavio je. To se i dogodilo, no čini se da će morati čekati dalje jer ovaj show jednostavno nije za njega. 

Slični reality showovi već su prije kritizirani zbog odabira kandidata koji imaju sumnjivu prošlost, a zbog nedavnih događaja u Hrvatskoj Stipe Bekavac definitivno ne bi bio dobar izbor za ovaj konkretni projekt. 

Trenutak u kojem Jelena Veljača na Tomislavcu okuplja tisuće ljudi na prosvjedu protiv obiteljskog nasilja, a zatim s inicijativom dolazi kod premijera Plenkovića s popisom zahtjeva kako bi se nasilje u Hrvatskoj strože kažnjavalo, zaista nije dobar da bi se nasilnika (zasad još neosuđenog) prezentiralo kao Gospodina Savršenog. Za razliku od mnogo puta dosad, RTL je uspio prepoznati društveni moment i u posljednji trenutak odustao od te ideje.

Međutim, ugovor su već potpisali, a Stipe Bekavac, iako o tome nije htio razgovarati kad smo ga kontaktirali, navodno razmišlja o tužbi protiv televizijske kuće.

Zamjenskog Gospodina Savršenog RTL je brzo pronašao, a još ne znamo tko je on.

"Svašta bi van rekla, al' ne smin kazat. Ne smin reć da je svijetle puti, ne smin reć da je visok metar devedeset, ne smin reć da puno putuje što privatno što poslovno, ne smin reć da je avanturist, da voli ugađati svojoj boljoj polovici. Ne smin reć da je imućan, ne smin reć da ima stav. Ne smin reć da je gotovo savršen", napisala je Antonija Blaće u prvoj objavi vezanoj za drugu sezonu showa.

To su zasad sve informacije koje javnost ima, ali pikanterije o ne tako Savršenom Omišaninu i njegovom nesuđenom realityju mogle bi uskoro isplivati na površinu.

big brother

reality show

nasilje nad ženama

Antonija Blaće

Gospodin Savršeni

Hana Rodić

goran jurenec

Stjepan Bekavac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter