Nije ga preboljela

S njim je provela cijeli život: Upoznala ga je kad je imala 12, a on 38 godina. Vodio ju je kroz karijeru i život: 'Nikad nisam poljubila drugog muškarca, znali smo da se ne smijemo voljeti'


100posto
06.11.2019.18:00
S njim je provela cijeli život: Upoznala ga je kad je imala 12, a on 38 godina. Vodio ju je kroz karijeru i život: 'Nikad nisam poljubila drugog muškarca, znali smo da se ne smijemo voljeti'
Profimedia

sažeto

Život Celine Dion obilježio je jedan čovjek čiju smrt nije preboljela ni tri godine kasnije


100posto
06.11.2019.18:00

Danas je diva svjetskog glasa koja bez problema puni dvorane po cijelom svijetu, pa čak i u Hrvatskoj uz paprene cijene ulaznica. Celine Dion sanjala je o takvom životu, ali nije se činio izgledan jer rođena je u kanadskoj obitelji u kojoj je bila najmlađa od 14 djece.

Bila je to glazbena obitelj, svi su pjevali i svirali, ali su bili siromašni pa je Celine sanjala o tome da nosi novu odjeću, a ne ono što su njezine sestre i braća prerasli.

Roditelji su brzo primijetili njezin dar, a cijela se obitelj zatim angažirala da djevojčica dobije pravu šansu za pjevačkom karijerom.

Njezin je brat poslao njezinu snimku producentu Reneu Angélilu, koji ju je isprva potpuno ignorirao. No, obitelj Dion nije odustajala i uspjeli su nagovoriti Angélila, tada 38-godišnjaka, da dođe u njihov dom i posluša 12-godišnju Celine. Navodno se tad rasplakao i shvatio da ispred njega stoji buduća zvijezda. Postao joj je menadžer, a da bi snimila prvu ploču stavio je svoju kuću pod hipoteku.

Njezin prvi singl, "La voix du bon Dieu", postao je hit i zvijezda je rođena. Doduše, samo u Kanadi, jer tek kasnije krenuli su raditi na njezinoj međunarodnoj karijeri. 

Profimedia

"On je u jednom trenutku počeo izbjegavati biti nasamo sa mnom. Ja sam čuvala njegovu sliku ispod jastuka jer sam se bojala da će mi ju mama naći. Sve sam manje mogla sakriti od sebe činjenicu da sam zaljubljena u čovjeka u kojeg ne smijem biti zaljubljena, koji me nije htio voljeti i nije htio da ja njega volim", izjavila je svojedobno Dion. Njezina je majka shvatila što se događa i nije bila zadovoljna, no kad je Celine postala punoljetna nije mogla puno toga učiniti.

Postali su par tek kad je ona imala 19 godina, kako su cijelo vrijeme tvrdili. Nema dokaza da se to dogodilo ranije, a i kad su krenuli u vezu držali su to u tajnosti jer su se oboje bojali da će to naštetiti njezinoj karijeri te da će ih fanovi kritizirati.

Celine je to javnosti priznala 1993. godine, nakon što su šest godina bili zajedno, a fanovi su ih odmah prihvatili i nije bilo negativnih komentara. Vjenčali su se 1994. godine, a njemu je to bio treći brak. Godinama su pokušavali imati djecu, što su uspjeli tek 2001. godine medicinski potpomognutom oplodnjom. Dobili su prvog sina René-Charlesa, a blizance Eddyja i Nelsona 2010. godine.

Getty Images

Celine je prolazila kroz najteže razdoblje kad je Rene drugi put obolio od raka grla, od kojeg je i preminuo 2016. godine. Ona je pauzirala svoju karijeru i ostala se brinuti o njemu i obitelji.

"Prije nego što je otišao bilo je teško cijeloj obitelji, pogotovo meni i djeci. Nisam mogla gledati kako čovjek mog života svaki dan pomalo umire", rekla je.

Tek dva dana poslije njegove smrti, Celinein brat također je preminuo od raka.

Tri godine poslije, vratila se na scenu novim albumom "Courage", a tek tada progovorila je o gubitku supruga koji još nije preboljela.

"Nikad u životu nisam poljubila drugog muškarca. Ovaj album nazvala sam 'hrabrost' jer sam izgubila supruga, menadžera, moja djeca izgubila su oca, a ja sam morala pronaći snagu da krenem naprijed jer sam to željela. Moram preuzeti kontrolu nad svojim životom", rekla je.

Profimedia

Izjavila je i kako je još uvijek zaljubljena u njega i da se svaki dan pita što bi on mislio o odlukama koje donosi.

"Nisam spremna biti s nekim drugim jer ga još volim, ali naravno da mi nedostaje netko tko će me dotaknuti, zagrliti, reći mi da sam lijepa. Nedostaje mi sve ono što dobiješ od dečka ili muža", rekla je Celine.

U prvim danima gubitka fokusirala se na djecu i na prilagođavanje cijele obitelj da Renea više nema.

"Važno mi je da sam s djecom. Blizanci spavaju sa mnom u krevetu, a u djeci svaki dan vidim njega. Proživjela sam prekrasne trenutke. Odrasla sam u obitelji punoj ljubavi, udala sam se za najboljeg čovjeka na svijetu, a iako on nije s nama, osjećam ga svaki dan", rekla je Celine.

ljubavna veza

Celine Dion

Rene Angelil

newsletter

Prijavite se na Newsletter