Poslušajte obje verzije

Rumunji optužuju da je hrvatska pjesma za Eurosong plagijat, naš tim kaže da to nije istina


Ines Madunić
01.04.2018.09:45
Rumunji optužuju da je hrvatska pjesma za Eurosong plagijat, naš tim kaže da to nije istina
Srećko Rundić

sažeto

Objavljena dva dana prije Frankine Crazy, rumunjska pjesma zaista zvuči čudno slično našoj


Ines Madunić
01.04.2018.09:45

Teško da je prošla ijedna Eurovizija bez barem jedne optužbe za plagijat, no ove godine zvijezde potencijalnog skandala smo mi. Rumunjski pjevač Guez tvrdi kako je hrvatski tim plagirao njegovu pjesmu "Ceea ce iubim", koju je on objavio dva dana prije Franke Batelić.

Menadžer pjevačice za portal eurosong.hr rekao je kako je naš tim radio na pjesmi od prosinca te kako nema riječi o plagijatu.

"Pjesma 'Crazy' je autorsko djelo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Izvođač koji je iskoristio pjesmu Crazy kao podlogu za svoju rap obradu, potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja). Instrumentalna i karaoke verzija pjesme je dostupna na svim javnim glazbenim platformama, pa se veselimo novim zanimljivim verzijama", rekao je Siniša Bevanda za eurosong.hr.

Guez se zatim obratio javnosti na svom Facebooku te poručio kako hrvatski tim "jednostavno laže".

"To nije besplatni instrumental. Producent je dva puta prodao glazbu. Rumunjska nije pokrala Hrvatsku, prestanite lagati o meni", napisao je i poručio da ne bismo trebali biti na Eurosongu.

pjesma

Eurosong

Franka Batelić

eurovizija

Rumunjska

plagijat

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter