Nisu si više dobre

Rose se ispričala Asiji: 'Žao mi je što sam pretpostavila da je moja prijateljica seksualna predatorica'


Ines Madunić
28.09.2018.18:00
Rose se ispričala Asiji: 'Žao mi je što sam pretpostavila da je moja prijateljica seksualna predatorica'
Profimedia

sažeto

Argento je tražila ispriku od McGowan i zauzvrat zaprijetila tužbom


Ines Madunić
28.09.2018.18:00

Nakon što je Asia Argento optužena za seksualno zlostavljanje maloljetnika, protiv nje se okrenula i njezina dotadašnja saveznica i prijateljica Rose McGowan. Obje su svojedobno bile žrtve producenta Harveya Weinsteina i aktivne u pokretu Me Too.

Asiju je za seksualni napad optužio glumac Jimmy Bennett, koji tvrdi a da su imali seksualni odnos kad je on imao 17 godina te da je ona to znala. Ona je pristala isplatiti mu 380.000 dolara kako slučaj ne bi izašao u javnost, no sve je ipak dospjelo u medije.

Ubrzo su objavljene i poruke koje je Asia slala Roseinom partneru Rainu Doveu, u kojima navodno priznaje seksualni odnos s Bennettom, a McGowan je izjavila i kako je Argento rekla da joj glumac šalje svoje gole fotografije još otkad je imao 12 godina, protivno njezinoj volji.

S obzirom na to da je Asia izgubila neke angažmane zbog tih optužbi, na Twitteru je zaprijetila tužbom ako McGowan ne povuče svoje izjave i ne ispriča joj se.

"Shvatila sam da su moje izjave o Asiji Argento pune netočnih podataka. Najozbiljnija greška je ona da je dobivala njegove gole fotografije kad je on imao 12 godina. Saznala sam da je dobivala takve fotografije od njega tek nakon njihova susreta kad je on imao 17 godina. Još uvijek je bio maloljetan, ali značajno je drugačije nego da je imao 12. Ne osjećam da trebam više komentirati događaje iz hotela u svibnju 2013. godine. Duboko žalim što nisam prije ispravila svoje pogreške i ispričavam se Asiji", stoji u izjavi McGowan.

Na sve je reagirala i Argento, koja je napisala kako se zahvaljuje kolegici, ali..

"Da je objavila tu ispriku ranije, mogla sam sačuvati svoj posao na X Facotru i izbjeći konstantne optužbe za pedofiliju koje trpim u stvarnom životu i na internetu. Rose, sad idi, živi svoj život i prestani povrijeđivati druge, može?", napisala je Argento.

seksualno zlostavljanje

Harvey Weinstein

Asia Argento

Rose McGowan

isprika

Jimmy Bennett

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter