Ljubavna priča: Raquel i Ivan

Romantične komedije za njih su kamilica: 'Svaki dan sam dolazio na kavu i zvao je na spoj. Bilo je teže osvojiti nju nego Ligu prvaka'


100posto
19.10.2019.11:00
Romantične komedije za njih su kamilica: 'Svaki dan sam dolazio na kavu i zvao je na spoj. Bilo je teže osvojiti nju nego Ligu prvaka'
Profimedia

sažeto

Nogometaš se zaljubio u svoju sadašnju ženu na prvi pogled, ali ona se bojala da će je ostaviti pa nije htjela s njim izaći


100posto
19.10.2019.11:00

Danas je igrač Barcelone i naš Vatreni, a Ivan Rakitić karijeru je započeo u Švicarskoj, u Baselu. Nakon toga igrao je u Njemačkoj, a zatim je došao poziv iz Španjolske. Osim što će mu tamo karijera konačno krenuti ozbiljnim uzlaznim tokom, preokrenuo mu se i privatni život te je tamo ostvario sve svoje snove. Španjolska mu danas toliko znači da je nedavno odbio veliku ponudu Manchester Uniteda, i to zbog obitelji jer im više odgovara život na Mediteranu pa će se vjerojatno preseliti u Italiju.

 
 
 
View this post on Instagram

❤️🇭🇷 @raquel_mauri

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on Jul 16, 2018 at 1:33pm PDT

Svoju suprugu Raquel Mauri, s kojom je u braku šest godina i ima dvoje djece, upoznao je prvu večer kad je došao u Sevillu.

"Bila je 2011., imao sam 21 godinu i relativno sam kasno, oko 22 sata, stigao u Španjolsku. Četiri godine igranja u Schalkeu bila su iza mene, a idućega jutra trebao sam proći liječnički pregled i potpisati za Sevillu. Moj stariji brat Dejan putovao je sa mnom i u hotelu smo bili na večeri s ljudima iz kluba. Iz nekog sam razloga bio nervozan i nisam mogao spavati pa sam bratu rekao da odemo na još jedno piće. Te su mi riječi promijenile život. Žena koja je radila u hotelskom baru bila je... Wow! To je onaj dio filma kad kreće slow motion, znate. Bila je prelijepa. Tada sam zavolio Sevillu. Ali nisam znao španjolski pa joj nisam mogao reći ništa drugo nego 'Hola'. Govorio sam njemački, engleski, talijanski, francuski i hrvatski, ali ne španjolski. Grozno", ispričao je svojedobno Rakitić.

 
 
 
View this post on Instagram

🔗❤️🐴🍃 @raquel_mauri

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on Jul 19, 2018 at 6:04am PDT

Te večeri njegovog je brata nazvalo vodstvo jednog drugog europskog kluba koji je bio zainteresiran za Ivana. Htjeli su im idući dan poslati avion kako bi došli potpisati ugovor jer sa Sevillom još ništa nije bilo službeno.

"Brat me pitao što želim napraviti. Rekao sam mu da sam dao riječ predsjedniku Seville, a meni je riječ više nego potpis. A onda sam mu naglasio: 'Vidiš našu konobaricu? Igrat ću za Sevillu i oženiti je!' On se počeo smijati i rekao: 'OK, kako god ti kažeš.' Mislio je da se šalim", rekao je Rakitić. To nije bila šala, ali dugo je trajalo dok Raquel nije pristala izaći s njim.

Kako je tri mjeseca živio u hotelu dok nije pronašao kuću u Sevilli, svaki je dan dolazio na kavu, a paralelno je učio španjolski kako bi mogao pričati s njom jer ona nije pričala engleski.
Nakon što su se već viđali skoro svaki dan i nakon što ga je više od 20 puta odbila za večeru, objasnila mu je i zašto.

"Rekla mi je: 'Ti si nogometaš, mogao bi se preseliti u drugu državu iduće godine. Sorry, ali ne.' Znam da nisam najbolji na svijetu pa sam pomislio: 'Kvragu, možda me gledala i misli da neću biti dobar pa će me Sevilla na ljeto prodati!' Tako da mi je dio motivacije na treninzima bio da se ustalim u momčadi, kako bih ostao u klubu dovoljno dugo da ta djevojka napokon ode sa mnom na večeru", ispričao je. Konačno se i to dogodilo. Jednom je došao u bar u kojem je Raquel bila sa sestrom, nije radila, a iako se i tad počela izmotavati, on je odveo i nju i sestru na večeru.

Profimedia

"Idućeg smo se dana našli na ručku i zajedno smo otad. I bila mi je to najteža stvar u životu, teža nego osvajanje Lige prvaka. A i podjednako je dugo trajalo", rekao je Rakitić.

Vjenčali su se dvije godine kasnije, a danas imaju dvije kćeri s kojima žive u Barceloni. Bilo im je teško preseliti se, no bilo im je jasno da je to najveća prilika za njegovu karijeru.

"Kad sam upoznao suprugu, osjetio sam da stvarno imam za što igrati i moja je karijera otišla na razinu više", rekao je.

Raquel za medije ne voli pričati, no oboje vole Instagram, na kojem objavljuju često jako romantične fotografije, a ona je bila jedna od najvatrenijih navijačica na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ivan Rakitić

ljubavni par

ljubavna priča

Raquel Mauri

newsletter

Prijavite se na Newsletter