Ljubavna priča: Amela i Dino

Rijetki znaju kako izgleda supruga omiljenog pjevača. Za nju je napisao najljepše pjesme, ali je i 'oteo' od roditelja, a ona je jedina koja je vjerovala u njega na početku


Ines Madunić
25.08.2019.12:00
Rijetki znaju kako izgleda supruga omiljenog pjevača. Za nju je napisao najljepše pjesme, ali je i 'oteo' od roditelja, a ona je jedina koja je vjerovala u njega na početku
Mario Todorić/Cropix

sažeto

Sarajevski pjevač kaže da sve duguje svojoj supruzi Ameli


Ines Madunić
25.08.2019.12:00

Sarajevski pjevač Dino Merlin autor je hitova koje obožavaju u cijeloj regiji, a uspješnu karijeru ima već više 30 godina.

Privatni život uspješno čuva od javnosti, ali ipak je ispričao kako je završio u braku s Amelom, s kojom danas ima kćer i sina. Zajedno su već 39 godina, upoznali su se kad je njemu bilo 17, a njoj 16 godina.

"Vidio sam je u džamiji, prišao joj i sigurno joj rekao nešto neodoljivo kad je sa mnom još i danas", rekao je Dino.

Arhiva Cropix

Amela je išla u gimnaziju, a Dino u bravarsku školu pa su njezini roditelji bili protiv njihove veze. Htjeli su da "nađe nekoga na svom nivou".

"Borili smo se, krili, ali nitko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevnice. Mene je čekala velika odgovornost za obitelju i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem", rekao je pjevač.

Teško su živjeli ispočetka. Amela je studirala arhitekturu, a onda je ostala trudna. Dino se 1983. godine počeo baviti glazbom i osnovao je grupu Merlin.

Upravo Amela ga je potaknula da se počne baviti glazbom.

"Pitao sam je što misli o tome da se počnem baviti glazbom, rekla mi je: 'Počni, tvoje pjesme su najljepše.' Možete li zamisliti kakav je to bio vjetar u leđa, kad vam osoba koju volite kaže da su vaše pjesme najljepše", rekao je jednom prilikom. Za nju je napisao pjesmu "Kad si rekla da me voliš".

S prve turneje po Jugoslaviji vratio se bez novca, ništa nisu zaradili.

"Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me pitala: 'Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko.' Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu golemi troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: 'Da, donio sam 100 maraka'", rekao je Merlin.

Sa suprugom se rijetko kad pojavljuje u javnosti, a kaže da želi da njegov privatni život ostane njegov.

"Za mene brak nije nešto što mi služi za naslovnicu, nisam od te vrste ljudi. Mnogima je brak, pa i razvod samo za naslovnicu, takva su vremena", rekao je.

ljubavna priča

Dino Merlin

Amela Merlin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter