Dominacija dvije kraljice

Rihanna i Beyonce preuzele su najvažnija izdanja američkog i britanskog Voguea i ušle u povijest


Ines Madunić
01.08.2018.19:00
Rihanna i Beyonce preuzele su najvažnija izdanja američkog i britanskog Voguea i ušle u povijest
Instagram

sažeto

Obje pjevačice ušle su u povijest - Beyonce u američkom, a Rihanna u britanskom izdanju "modne Biblije"


Ines Madunić
01.08.2018.19:00

Rujansko izdanje magazina Vogue, ali i svih drugih modnih časopisa, tradicionalno je najvažnije u cijeloj godini. Uvijek je to ulazak u novu sezonu, predstavljanje novih trendova, a rujanski su brojevi najveći i najraskošniji.

Američko i britansko izdanje "modne Biblije" ovog rujna obilježit će Rihanna i Beyonce.

O rujanskom broju američkog Voguea već je snimljen dokumentarac, a modni svijet čekao je najavu o tome tko će se pojaviti na naslovnici ove godine.

Legendarna urednica Anna Wintour odlučila se za Beyonce, koja je tu čast prihvatila, ali i uvjetovala velikom kreativnom kontrolom. Osim naslovnice, velikog intervjua i modnog editorijala,

Beyonce je navodno dobila gotovo odriješene ruke s ostatkom broja koji je djelomično urediti.

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Dec 16, 2017 at 7:29pm PST

Kako se šuška da će rujansko izdanje biti posljednje na kojem će Wintour raditi kao glavna urednica, ta je informacija još značajnija.

A Beyonce se potrudila da uđe u povijest pa je zahtijevala da ju za naslovnicu fotografira 23-godišnji Tyler Mitchell, koji će ujedno biti prvi crni fotograf koji će snimiti naslovnicu u cijelih 126 godina postojanja magazina.

 

New

A post shared by Tyler Mitchell (@tylersphotos) on Apr 7, 2015 at 5:19pm PDT

Mitchell je dosad snimao za Teen Vogue, Office Magazine, The Fader, kao i manje editorijale za američki Vogue, a radio je kampanje za Marca Jacobsa, Nike, Converse, Mercedes Benz i Ray Ban.

Inače, Beyonce se 2015. također pojavila na rujanskoj naslovnici Voguea, a tada ju je snimao Mario Testino.

Rihanna se pojavila u rujanskom broju britanskog Voguea, a ona je prva crnkinja koja je na naslovnici najvažnijeg izdanja u godini.

Editorijal je uredio glavni urednik magazina Edward Enninful, a u avangardnim komadima i s golemim cvjetnim krunama snimio ju je Nick Knight. Cijela je šminka napravljena s njezinom linijom Fenty Beauty, a ističu se njezine nacrtane, jako tanke obrve.

"Volim svoje tijelo, a iako se uskoro vraćam intenzivnom vježbanju, nadam se da neću izgubiti svoju stražnjicu i bedra. Ponosna sam na svoju figuru, ne želim biti mršava, nego snažna", rekla je Rihanna.

Beyonce

Rihanna

Vogue

naslovnica

rujansko izdanje Voguea

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter