Krešo Bengalka ima novi singl

'Repam o hijenama s asfalta i tjeram vas da razmišljate o životu'


Ines Madunić
31.07.2017.10:40
'Repam o hijenama s asfalta i tjeram vas da razmišljate o životu'
Screenshot

sažeto

Reper je objavio novi singl "Šta ćeš'" i snimio spot koji već osvaja ljubitelje hip hopa


Ines Madunić
31.07.2017.10:40

Jedan od osnivača gangsta rap grupe "Kiša metaka" i kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom, Krešo Bengalka, predstavlja singl "Šta ćeš?". Pjesmu prati istoimeni video spot, a radi se o drugom singlu s albuma "Split Zoo". Spot je sniman na lokaciji Villa Tergo kod Omiša, a za najljepše kadrove spota zaslužna je Gabrijela Periš iz Royal Models agencije. Krešo nam je otkrio što najviše voli raditi, kakvi su mu planovi i gdje mu je bilo najdraže nastupati.

Radite s Kišom metaka, osnovali ste duo i snimate solo pjesme. Što vam je od toga najdraže raditi i zašto?

Svaki projekt ima svoje prednosti i mane. "Kiša Metaka" je priča za sebe, to je rad u kolektivu i dosta je lakše tekstom ili beatom nadovezati se na nečiju ideju, dok je recimo teže izrazit sebe. Sa Žuvijem sam u kontaktu na dnevnoj bazi, on i ja se razumijemo u potpunosti i odlično nadovezujemo jer nas veže isključivo ulični đir i život u istome kvartu. Solo projekt je najveći izazov ovog posla i najteža stvar za izgurati, dok je velika prednost sloboda u izražavanju, kako kroz tekstove tako i kroz glazbu, samim time mi je solo i najdraže raditi.

Gdje vam je bilo najdraže nastupati i zašto?

Najdraži nastupi tradicionalno već budu u Zagrebu. Nikad niti jedan koncert u tom gradu nije podbacio, što radi velikog broja Splićana u Zagrebu, što radi zagrebačke publike koja iskreno cijeni to što radim. Ovim putem im zahvaljujem i obećajem da im neću ostati dužan niti jedan koncert.

Koja je pozadina pjesme "Šta ćeš?"?

Pozadina pjesme je teorija mog prijatelja Vajsa koji me je inspirirao za većinu mojih najboljih pjesama. To je klasična priča o splitskim 'brokvama', 'hijenama' s asfalta koji nasilje ispoljavaju nenasilnim metodama. Kroz pjesmu i spot pokušao sam izvući maksimum takve ulične psihologije i natjerati publiku na 'razmišljanje o životu'.

Gdje ste snimali spot, tko je sve na njemu radio i jeste li zadovoljni kako je sve ispalo?

Spot je sniman na tri lokacije, jedna od njih je Villa Tergo kod Omiša, zatim Ghetto klub u Splitu gdje je sniman i spot 'Daj mi da te varam' te stan Marijana Jurčevića. Na spotu smo većinom radili Marijan i ja, dok je za najljepše kadrove spota zaslužna Gabrijela Periš iz Royal Models Hrvatska. Zadovoljni smo itekako i ovim putem se zahvaljujem svima koji su nam pomogli.

Kakvi su vam planovi do kraja ove godine?

Do kraja godine imam u planu izbaciti još 3 singla za 'SPLIT ZOO' album i održat što više solo nastupa, kako u Hrvatskoj tako i u regiji, jer upravo to je ono što mi nedostaje kako bi zaokružio 'Krešo Bengalka' priču u jednu cjelinu i nastavio dalje solirati.

Kada možemo očekivati novi album i što će sve biti na njemu?

Novi album možete očekivati koncem ove godine. 'SPLIT ZOO' je album na kojem predstavljam kremu splitskog 'životinjskog carstva' i sebe kao 'životinjsku jedinku'. Album će biti bogatiji u svakom pogledu, kako kroz spotove tako i kroz gostovanja na pjesmama. Više informacija uskoro!
Što mislite o aktualnoj rap sceni u Hrvatskoj?
O rap sceni u Hrvatskoj mogu puno reći, a premalo toga kazati, zato ne bih puno duljio. Mogu samo reći da scena cvjeta i da jedni bez drugih ne bi mogli ostvariti gotovo ništa. Mlađa trap generacija je snaga hrvatskog rapa.

pjesma

spot

hip hop

singl

reper

Krešo Bengalka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter