Žestoki napadi

Ratovi Lucije Lugomer sežu daleko u prošlost, a prozivaju je i poznati i nepoznati! 'Boli mene ona stvar tko si i znaš li tko sam ja'


100posto
09.05.2019.17:00
Ratovi Lucije Lugomer sežu daleko u prošlost, a prozivaju je i poznati i nepoznati! 'Boli mene ona stvar tko si i znaš li tko sam ja'
Foto: Neja Markičević/CROPIX

sažeto

Nikad se nije više pričalo o plus sizeu i ljepotama u svim oblicima, a u isto vrijeme više prozivalo ženu koja to promovira


100posto
09.05.2019.17:00

Plus size manekenka Lucija Lugomer tijekom svoje karijere našla se na meti nekih svojih kolegica i javnih osoba koje se bave sličnim poslovima. A tko se, kad malo bolje pogledate, danas barem djelomično ne bavi Instagramom? Postao je to unosan način da se zaradi novac. Iako je Lucija najavila nedavno u intervjuu da se povlači s tog posla i nastavlja raditi isključivo onoliko koliko želi i koliko joj odgovara, to ne znači da je preko noći postala svima nevidljiva.

Stoga je danas s imenjakinjom Lucijom Šarić napunila medijske stupce zbog sukoba u koji su upale preko društvenih mreža. 'Bez uvrede za modnu kreatoricu koja je dizajnirala ovu haljinu i bez uvrede za naš plus size model, ali ovo je užasno. Ovako nešto, ako imate problema s kilama, molim vas nemojte obući. Ovo možete obući jedino ako želite da vas ekipa na svadbi ili krstitkama zove, primjerice, ružičasti slon. Iskreno, ne znam je l' može gore', na svom je Instagramu napisala Šarić uz fotografiju Lucije u ružičastoj haljini.

'Ljubi si dušu dobrotom'

Naime, Lugomer je snimila prilog u raznim haljinama za prigode kao što su svadbe, maturalne zabave i ina slavlja. Plus size manekenka vratila je istom mjerom. 'Draga moja, nemam pojma ni tko si ni što si, ali vidim da si se prozvala 'modnom kreatoricom ljudskog tijela' otkako si smršavila pa me baš zanima zašto ja ne znam za tebe. Draga, ljubi si dušu dobrotom jer ju ovako samo i isključivo kvariš. Takav primjer si samo istima poput sebe. Bye. P.s. hvala što me pratiš'.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

500 eura za laganje

'Moja poruka je bila vrlo jasna. Postoji stotinu curica koje imaju problem s kilogramima i koje ovo sad gledaju pa ne želim da si jadno dijete upropasti maturalnu s ovakvim odabirom haljine. A upravo, kad me već vučeš za jezik u tome je i problem. Da bi uzela 500 eura ti lažeš ljude da je to dobro. Sorry draga, ali ima nas samo iskrenih. Nemoj si laskat, ne mrzim te, ne želim ti loše, a najvažnije boli mene ona stvar tko si i znaš li tko sam ja. P.s. ja tebe ne pratim niti sam te ikad pratila (a Lucka se ponadala)', zaključila je zatim Šarić - poduzetnica raspravu s Lugomer - influencericom.

Hana Luciji: 'Lijenost ne želim tolerirati'

No, nije to jedini 'rat' u koji je Lugomer morala ući zbog prozivki. Svojedobno je svoje obline morala braniti i kada su se našle na meti Hane Hadžiavdagić Tabaković. Hana je prozvala na društvenim mrežama Luciju zbog kilograma. 'Draga moja, možeš ti misliti da si plus size, ali meni si i dalje samo debela. Lijenost ne želim tolerirati jer ako hiljade žena, majki može paziti na prehranu i vježbati možeš debela i ti. Pusti mi te šuplje priče davanja fensi imena nečemu što nije lijepo', poručila je Hana Luciji. Lucija joj se zahvalila uz prigodni Hanin 'signature hashtag' #dušmanišicšic. Rasprava se nastavila u narednim danima, a onda je završila ultimativnim Instagram pokopom - blokiranjem.

Instagram

Lucija se kasnije obratila i svima ostalima - slavnima i neslavnima koji je prozivaju da promovirala debljinu. 'Dugo sam trčala od same sebe bojeći se što će zbog toga drugi misliti o meni. Danas mi to nije niti zadnja rupa na svirali! Kako? Tako da sam promijenila prioritete u svom životu, radeći na samopouzdanju, vjerujući samo u ono sto me čini sretnom i od čega učim.
Evo, i nakon dvije godine slušam kako i koliko me ljudi ne podržava u ovome što radim. Zašto? - uvijek isti odgovor - "Ona promovira debljinu i nezdrav način života' - ALI! Moj odgovor nije rollanje očima i nervni izdisaj...n-o-p-e! Moj odgovor je da im zbilja od srca želim da se u životu malo više posvete sebi, edukacije u životu nikada dosta', poručila je tada hejterima Lugomer.

Da je Lucija biti lako, Lucija bi bio svatko.

Lucija Lugomer

Hana Hadžiavdagić Tabaković

lucija šarić

newsletter

Prijavite se na Newsletter