prvi headlineri

Queens of the Stone Age iduće godine treći put u Zagrebu, prvi put na INmusicu


Ines Madunić
21.09.2017.13:20
Queens of the Stone Age iduće godine treći put u Zagrebu, prvi put na INmusicu
Reuters

sažeto

Organizatori pregovaraju s još nekoliko velikih bendova pa očekujemo još iznenađenja


Ines Madunić
21.09.2017.13:20

Na sretnom 13. INmusic festivalu jedni od headlinera bit će Queens of the Stone Age, američki rock bend predvođen Joshom Hommeom. Ovo će Queensima biti treći nastup u Zagrebu, nakon Radar festivala 2007. i solo nastupa na Velesajmu 2014. godine, ali i prvi put da su na INmusicu.

Queens of the Stone Age osnovani su 1996. godine u Kaliforniji i dosad su objavili sedam albuma, a posljednji, "Villains", ove godine. Kao što su napomenuli glazbeni kritičari Aleksandar Dragaš, Ilko Čulić i Zoran Krečar, QOTSA su bend koji su poznati po eksperimentiranju s glazbom i gotovo svaki album zvuči drugačije. Posljednji je, primjerice, producirao Britanac Mark Ronson.

"Njihova glazba zapravo je pregled povijesti kalifornijskog rock'n'rolla", rekli su kritičari. Za nastup u Zagrebu Queensi će biti u dobroj formi jer će prije toga s Foo Fightersima ići na turneju po Južnoj Americi.

Ovo je, pohvalili su se organizatori, najranija potvrda velikog izvođača u povijesti festivala.

"Ovogodišnje izdanje bilo je prijelomno i za nas uspješno, prvi put smo rasprodali festival sedam dana prije početka. Naš je festival kulturni događaj i vrijeme je da svi shvate da rock'n'roll jest kultura", rekao je organizator Zlatko Marić.

Što se tiče cijena ulaznica, koja je ove godine porasla zbog nastupa Kings of Leon, zasad je cijena festivalske ulaznice 350 kuna, no vjerojatno će rasti jer organizatori pregovaraju s još nekoliko svjetski relevantnih bendova. Ako oni potvrde dolazak, vjerojatno je da će cijena ulaznice rasti, pa preporučuju da svoje ulaznice nabavite što prije.

koncert

glazbeni festival

festival

INmusic

Queens of the Stone Age

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter